Vlak na de wedstrijd tegen Heracles ontplofte er een bom in Amsterdam. Marc Overmars, directeur spelersbeleid en boegbeeld van Ajax, diende zijn ontslag in. Ajax plaatste een persbericht waarin bekend werd dat Overmars zich seksueel overschrijdend bij meerdere vrouwelijke collega’s had gedragen. Ajax en Overmars zijn uit elkaar.

Ten Hag omschreef de situatie tijdens een interview voorafgaand aan het bekerduel met Vitesse als “rampzalig met name voor de gedupeerden”. Het zijn donkere dagen voor Ajax, de club waar juist geen vuiltje aan de lucht leek. Hoe Ten Hag en Van de Sar dit als kartrekkers en hoofdpersonen van de club gaan aanpakken zal de tijd moeten leren.

Hoe groot de impact en het sportieve gemis van Overmars is kan ook pas achteraf beoordeeld kunnen worden. Feit is wel dat Ajax er alles aan deed om hem binnenboord te houden aangezien hij een flink contract tekende tot 2026, ondanks aantrekkelijke aanbiedingen vanuit het buitenland. 

Ajax

Ajax bekert gewoon verder. Vitesse werd woensdag met 5-0 verslagen en dus staan de Amsterdammers in de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Door het slippertje van PSV en de zakelijke overwinning op Heracles staan de Ajacieden op 5 punten voorsprong. Dit weekend neemt Ajax het op tegen FC Twente. De Tukkers maken het Ajax altijd lastig. Eerder dit seizoen speelden de beide ploegen in Enschede gelijk. 

FC Twente

Twente heeft een zeer goed seizoen tot op heden. De ploeg staat goed opgesteld en heeft momenteel stabiel de vierde stek in de Eredivisie in handen. De laatste verliespartij van Twente dateert van 30 oktober 2021. PSV was toen in Eindhoven met 5-2 te sterk voor de Tukkers. Daarna werden er twee wedstrijden gelijk gespeeld en zes wedstrijden gewonnen.

De resultaten van de Tukkers in het verleden tegen Ajax zijn hoopgevend. Daarnaast speelde Ajax afgelopen woensdag een bekerwedstrijd, waar Twente zich optimaal kon voorbereiden op de wedstrijd van komende zondag. Iets dat wel zorgen baart aan Twente zijde is het scorende vermogen in Enschede. De wedstrijden worden namelijk veelal niet met ruime cijfers gewonnen. De 3-0 van afgelopen weekend tegen Vitesse is een uitzondering op de regel. Het was tegen hetzelfde Vitesse dat Twente voor het laatst met 3 doelpunten verschil won, dat gebeurde in september vorig jaar.

Opvallend vaak krijgt Twente een rode kaart tegen en winnen ze de wedstrijd met 1 doelpunt verschil. Tegen Ajax zullen ze naar alle waarschijnlijkheid niet op deze statistiek kunnen bouwen. Twente doelmannen Unnerstall en De Lange hielden de afgelopen drie Eredivisiewedstrijden het Twentse doel schoon. Dit kan komende zondag mooie duels op gaan leveren tegen het makkelijk scorende Ajax. 

Laatste ontmoetingen

Van de laatste vijf ontmoetingen in Amsterdam won Ajax er vier. FC Twente won vorig seizoen wel uit in de Arena. Twente was in dat seizoen de enige ploeg die van Ajax wist te winnen in Amsterdam. In de laatste zeven wedstrijden in alle competities kwamen beide teams tot scoren. Ook was een gokje op over 2,5 doelpunten bij zeven van de laatste tien wedstrijden een goede optie. 

Wedden op Ajax – Twente

Een mooie betbuilder voor komende zondag is Ajax wint, beide teams scoren en er worden meer dan 2.5 doelpunten gemaakt. Dit is op basis van de afgelopen ontmoetingen een redelijk veilige optie. Je krijgt hier 3.2 keer je inzet voor terug bij Jack’s

Heb je vertrouwen in de gasten? Een dubbele kans waarin je een gelijkspel en Twente meeneemt krijg je 6.25 keer je inzet voor terug. Voeg je daar beide teams scoren ja aan toe dan krijg je daar 9.5 maal iedere euro terug. 

Tegen Heracles sloeg mister 1-0 Davy Klaassen weer toe. Klaassen stond sinds lange tijd weer in de basiself van Erik ten Hag en liet zich direct gelden. Weet hij dit weekend weer de eerste te scoren dan betaalt Jack’s je daar 5.50 keer iedere euro voor uit. Scoort hij op elk ander moment in de wedstrijd dan vertegenwoordigt hij een odd van 2.18. Aan Twente zijde is Ricky van Wolfswinkel goed voor 6.1 keer iedere euro. Een gokje op ex-Ajacied Vaclav Cerny heeft een odd van 8.5

Ook interessant