Twee weken geleden werd de Eredivisie hervat met de Topper tussen PSV en Ajax. De Amsterdammers namen de drie punten mee uit Eindhoven en namen daarmee ook de koppositie over. Er werd volop nagepraat over de tweede goal van Mazraoui.

De goal op zichzelf was er eentje uit het boekje maar de actie die eraan vooraf ging zorgde voor de nodige ophef. Was de bal nu wel of niet uit? De VAR oordeelde dat het een goal voor de Amsterdammers was. Tot vreugde van de Ajacieden en tot ontsteltenis van de PSV’ers. 

Ajax neemt het komende zondag op tegen de tweede angstgegner Heracles Almelo. Heracles wist de afgelopen jaren vaak punten weg te snoepen bij de Ajacieden. Het belooft dus een mooie pot te worden. 

Ajax 

De transferperiode is afgelopen en Marc Overmars blikt terug op een periode van veel roddels en speculaties. Er was naar veel spelers vraag. Er stonden grote clubs in de rij maar alleen Neres vertrok. Een zeer opvallende transfer van de Braziliaan aangezien zijn nieuwe werkgever Shakhtar Donetsk is. Een ploeg in Oekraïne die, in tegenstelling tot Ajax,  is uitgeschakeld in de Champions League. Een kleine 12 miljoen euro was de overgang waard. 

Brian Brobbey werd teruggehaald van Red Bull Leipzig. De spits komt op huurbasis. Ook Delgado een achttienjarige verdedigende middenvelder van Independiente werd aangetrokken op huurbasis. Tot slot kwam Mohammed Ihattaren naar Amsterdam. Hij wordt van Juventus gehuurd. Het 19-jarige talent speelde zijn laatste wedstrijd ruim een jaar geleden in het shirt van PSV. Na een kortstondig Italiaans avontuur waar hij 0 minuten speelde keert hij nu terug in Nederland. Hoe de relatie tussen Ajax en Ihattaren verloopt is afwachten. De ogen zijn in ieder geval gericht op zijn herstel. 

Heracles 

Bij Heracles was het een onrustige periode. Er zijn wat spelers aangetrokken en er zijn spelers weggegaan. Hoogma, Hansson, Ouhin en Armenteros gaan spelen in Almelo. Armenteros speelde tussen 2009 en 2012 al voor de club. In 2016 kwam hij voor een tweede avontuur terug en nu gaat hij voor de derde maal in Almelo spelen. Hij komt voor een half seizoen. De ervaren Zweed kent de club als geen ander.

Cijntje, Burgzorg, Damen en Amissi vertrekken uit Almelo. En dan was er nog het verhaal rond Rai Vloet. Vloet was betrokken bij een ongeluk waarbij een kind om het leven kwam. Lange tijd hield Heracles Vloet de hand boven het hoofd maar nadat bleek dat hij loog over de gebeurtenissen besloot de club hem te schorsen. 

Geschiedenis

Heracles mag met recht een angstgegner genoemd worden. Ajax heeft heel veel moeite in Almelo de afgelopen jaren. Ook in Amsterdam verspilt Ajax de nodige punten tegen Heracles. Sinds het seizoen 2010-2011 stonden de beide ploegen 11 keer tegenover elkaar in Amsterdam en 12 keer in Almelo. Thuis won Ajax 9 ontmoetingen en speelden ze twee keer gelijk. In Almelo won Ajax zes wedstrijden, eindigde het drie keer gelijk en won Heracles drie ontmoetingen. Ook eerder dit seizoen eindigde het in Almelo in een 0-0 gelijkspel. 

Wedden op Ajax – Heracles

Ondanks het verleden heeft Ajax wel de beste papieren voor komende zondag. De Amsterdammers vertegenwoordigen een odd van 1.08. Een lage quotering waardoor wedden met een handicap of een betbuilder maken je waarschijnlijk een mooiere uitbetaling geeft. Een gelijkspel betaalt 13.0 keer iedere ingezette euro uit en geloof je dat Heracles in de Johan Cruijff Arena de punten gaat pakken dan levert dat een quotering van 33.0 op bij Jack’s


Je kunt ook inzetten op doelpunten. Krijgen de spelers het op hun heupen dan is de 2.55 die je voor meer dan 4.5 doelpunten terugkrijgt een mooie odd. Een goal van ex-Ajacied Kaj Sierhuis heeft een odd van 6.75. Aan Ajax zijde is Tadic goed voor 1.72 keer iedere euro als de Serviër het doel weet te vinden.

Ook interessant