Komende zondag speelt RKC Waalwijk een moeilijke uitwedstrijd in Amsterdam. De vorm van de bezoekers laat te wensen over. In de maand februari werd alleen een gelijkspel behaald in de Goffert tegen NEC. De overige vier wedstrijden verloren ze.

Bij Ajax loopt het inmiddels ook niet meer vlekkeloos. Remko Pasveer wordt gemist, het gat met PSV is geslonken tot twee punten en het scorende gemak stagneert de afgelopen wedstrijden. Ook incasseerde de Amsterdammers in de verloren wedstrijd tegen Go Ahead 2 goals. Bijna 30% van de tegengoals dit Eredivisie seizoen komen uit de verloren wedstrijd van vorige week. Geen prettige statistiek voor Andre Onana. 

Ajax

De wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Willem II laten zien dat de Amsterdammers niet overal met twee vingers in de neus winnen. De ploeg van Jonk van afgelopen weekend was stug en hoewel Ajax kansen genoeg wist te creëren kwamen ze tekort. De 1-2 van Berghuis deed de Amsterdamse hoop leven maar ook in de laatste fase werd de gelijkmaker niet binnengetikt. Daarnaast staat donderdagavond een moeilijke uitwedstrijd tegen AZ op het programma. In Alkmaar hebben de Godenzonen het altijd lastig.

Daarnaast staat er een finaleplaats in de KNVB Beker op het spel. Hierdoor kan het zomaar eens een taaie ontmoeting worden. Ook zal naar alle waarschijnlijkheid Andre Onana onder de lat staan. Hoewel hij zich verre van populair heeft gemaakt bij de fans zorgt het ontbreken van Pasveer voor de keuze tussen Onana of Jay Gorter. Stekelenburg is al geruime tijd geblesseerd aan zijn heup. Ondanks de tegenslagen is Ajax veruit de favoriet voor de wedstrijd van komende zondag. Van de Waalwijkers wordt bijna altijd gemakkelijk gewonnen. 

RKC Waalwijk

De Waalwijkers hebben een redelijk seizoen tot dusverre. De ploeg staat op de veertiende plek en staat 5 punten boven de gevarenzone. Ze kunnen echter ook omhoog kijken aangezien de 12e plek maar drie punten verschil is. De afgelopen maand was een moeilijke. Er werd maar één punt bijgeschreven en de overige wedstrijden gingen verloren. Respectievelijk tegen moeilijke tegenstanders (Willem II, Feyenoord, AZ (Beker) en FC Twente).

Voornamelijk de verloren ontmoeting met Willem II doet erg zeer in Waalwijk. Niet zozeer omdat het een derby betreft maar voornamelijk omdat Willem II elf opeenvolgende wedstrijden had verloren en dus heel zwak oogde. Komende maand wordt een zeer belangrijke voor het verdere verloop van het seizoen. Wederom zijn de tegenstanders niet gemakkelijk, Ajax uit, Heerenveen thuis en Vitesse uit. 

Geschiedenis van de wedstrijd 

Ajax wint bijna alle ontmoetingen en doet dit geregeld met mooie uitslagen. De resultaten van RKC zijn gering. De laatste keer dat RKC een resultaat behaalde was in 2013 toen het 0-0 in de ArenA eindigde. In 2007 eindigde het 2-2 in Waalwijk door goals van Gabri, Jan Vertonghen (in het shirt van RKC), Sneijder en Berger. In 2002 eindigde het in Waalwijk in 1-1.

Dit millennium wist RKC nog niet van de Amsterdammers te winnen maar op 5 december 1999 vertrokken de Waalwijkers met drie punten uit Amsterdam. De 1-2 werd op pakjesavond flink gevierd. Uit de laatste tien ontmoetingen in Amsterdam won Ajax er negen, respectievelijk met 3-0, 6-1, 3-0, 2-0, 3-0, 5-1, 4-1, 3-1 en 5-0. Gemiddeld scoort Ajax 3,8 doelpunten tijdens deze wedstrijden in Amsterdam. 

Wedden op Ajax – RKC

Grote uitslagen zijn in de ArenA tegen RKC geen unicum en dit seizoen scoort Ajax helemaal gemakkelijk. Vallen er meer dan 5.5 doelpunten in de wedstrijd dat betaalt Jack’s je 3.4 keer iedere euro uit. 

Een gokje op Ajax levert niet veel op, je krijgt 1.07 keer je inzet terug. Een betbuilder met Ajax wint, Haller scoort en er vallen meer dan 4.5 goals voor Ajax betaalt 3.15 maal iedere euro uit. 

Een hattrick van Haller heeft de odd van 8.5. Twee doelpunten of meer van Steven Berghuis heeft een quotering van 4.35

Heb je flink vertrouwen in RKC Waalwijk en geloof je dat ze, net als Go Ahead vorige week, kunnen stunten dan betaalt Jack’s je 31 keer je inzet uit. Een dubbele kans waarbij je een gelijkspel en een overwinning van RKC zet vertienvoudigt je inzet. 

Ook interessant