Dinsdagavond zal de laatste groepswedstrijd worden gespeeld van dit seizoen. Ajax heeft de eerste plek in de groep al binnen na de uit-overwinning op Besiktas. De Amsterdammers kunnen zes uit zes wedstrijden winnen dit Champions League seizoen. Iets wat in de geschiedenis van het miljoenenbal pas enkele malen is voorgekomen. Kortom zullen de Amsterdammers ondanks het gemis van de fans in de Johan Cruijff ArenA knokken voor iedere meter en deze pot winnend willen afsluiten.

Hetzelfde geldt voor Sporting Lissabon. Ze zijn redelijk zeker van overwintering in de Champions League maar hebben een winstreeks van 12 achtereenvolgende wedstrijden staan. Het wordt zonder twijfel een interessante ontmoeting tussen de beide teams. 

Ajax 

De Amsterdammers zitten op een roze wolk. In de Eredivisie wordt gemakkelijk gewonnen en ook in de Champions League zet het team het ene na het andere clubrecord neer. Haller is gedeeld topscorer in het toernooi. Er kunnen zes uit zes wedstrijden gewonnen worden. De club is zeker van overwintering en de jonge talenten krijgen minuten in de grootste Europese competitie.

Ajax kan zichzelf op de borst kloppen voor een geweldige eerste seizoenshelft. Voorlopig blijft Ajax het blessureleed ook bespaard. Waar andere teams kampen met het gemis van sterkhouders weet de blessurebank redelijk leeg te blijven in Amsterdam. 

Sporting Lissabon

Bij Sporting gaat het goed. De ploeg is redelijk zeker van overwintering in de Champions League. De Portugezen hebben drie punten voorsprong op Borussia Dortmund en een beter doelsaldo. Sporting staat op 4 en BVB op -6. De laatste verloren wedstrijd van Sporting is ook de wedstrijd tegen Borussia Dortmund eind september. Sindsdien werden 12 wedstrijden achtereenvolgens in alle competities gewonnen. Een hele knappe reeks die ze graag willen doorstoten in Amsterdam.

De 3-1 winst tegen Dortmund twee weken terug zorgt voor de comfortabele positie waarin ze nu zitten. Een speler die in de gaten gehouden moet worden is de 23 jarige middenvelder Pedro Gonçalves. Hij scoorde twee keer tegen Borussia en wist ook twee treffers te maken tegen Besiktas. Ook Paulinho en Sarabia waren in de afgelopen wedstrijden trefzeker. 

Eerdere ontmoetingen

Eerder deze groepsfase ontving Sporting de Amsterdammers in het eigen Estádio José Alvalade, toen eindigde het in 1-5. Haller werd man of the match en wist vier keer te scoren. Ook in 1998 stonden de beide teams tegenover elkaar. Sporting won toen beide ontmoetingen. In Lissabon eindigde het toen 4-2 en in Amsterdam eindigde het 1-2. In Lissabon gaf de scheidsrechter de Portugezen twee strafschoppen. Aan Ajax zijde scoorde Petterson tweemaal. 

Wedden op Ajax – Sporting

Als het wederom een spektakel wordt en er meer dan 4.5 goals vallen krijg je bij Betcity 4.35 keer je inzet terug. Ajax wint en houdt de 0 is goed voor 2.88 keer iedere euro waard. Een andere mooie weddenschap is dat Ajax beide helften wint. Hiervoor krijg je 3.7 keer je inzet terug. 

Bij Bingoal krijg je 1.93 keer iedere ingezette euro terug als je een gokje waagt op beide teams scoren en er vallen meer dan 2.5 goals. Denk je dat er wel meer dan 2.5 goals vallen maar dat niet beide teams weten te scoren dan is dat goed voor 5.6 keer iedere euro. 

Wedden op een doelpuntenmaker geeft ook mooie odds. Haller is goed voor 1.9 op een willekeurig moment. Opent hij, of sluit hij de score dan heeft deze weddenschap een quotering van 4.5. Een doelpunt van Berghuis is bij bet365 goed voor 2.75 keer je inzet. 

Ook interessant