Donderdagavond staat Ajax tegenover Willem II in de Eredivisie. De wedstrijd staat om 21.00 gepland en zal worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. Ajax zal een beter spel moeten laten zien dan afgelopen zondag tegen Sparta. Het spel in het Kasteel was zeer zwak en met een magere 0-1 werden de drie punten nipt gewonnen.

Willem II had een kans tegen Go Ahead Eagles. De Tricolores maakten het spel en hadden veel meer kansen maar liezen zich vlak na rust verrassen door een treffer van Lucassen. Het bleef 0-1 waardoor Willem II de vijfde wedstrijd op rij verloor. 

Ajax

Het kunstgras was volgens Ten Hag en Dusan Tadic de reden waarom Ajax stroef voetbalde in Spangen. De 0-1 is een opvallende uitslag gezien het gemak waarmee Ajax doelpunten weet te produceren dit seizoen. Er waren wijzigingen ten opzichte van Besiktas uit. Zo ontbrak Haller wegens ziekte. Pasveer startte op doel en Danilo kreeg een basisplaats een basisplaats.

De enige wissels die Ten Hag toepaste waren vlak voor het einde van de wedstrijd. Klaassen verving Danilo en Tagliafico kreeg nog een paar minuten en kwam in het veld voor Blind. De uitslag en het spel staat los van de drie punten die werden behaald. Deze zijn het belangrijkste in de strijd om de titel. Door het gelijkspel van Feyenoord en PSV is de titelstrijd nog spannender geworden. Wie er als nummer 1 de winterstop ingaat is nog niet te voorspellen.

Donderdag wacht dus Willem II thuis. Vijf dagen later is de laatste Champions League wedstrijd tegen Sporting Lissabon. De thuiswedstrijd is een formaliteit maar zal dolgraag worden gewonnen. Daarnaast speelt Ajax nog in dit kalenderjaar tegen AZ en Feyenoord. 

Willem II

Voor Willem II kan de winterstop niet snel genoeg beginnen. De laatste gewonnen wedstrijd dateert van eind september. Toen werd er met 2-1 gewonnen van PSV. Sindsdien volgden 2 gelijke spelen en vijf verliespartijen. In de beker zijn ze uitgeschakeld door RKC, een pijnlijke uitschakeling gezien de verhouding tussen de twee ploegen.

De goede seizoenstart zorgt voor de buffer die de ploeg nu heeft. Hierdoor staat Willem II nog op de tiende positie. Echter is de weg omlaag snel ingezet. Heerenveen en Groningen staan op 1 punt achterstand en AZ heeft twee punten minder dan Willem II. Ook voor de tricolores is het programma niet mild. Ajax uit, het sterke Cambuur thuis, AZ uit en de laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld tegen NEC. 

Eerdere ontmoetingen

Willem II weet het Ajax zo nu en dan moeilijk te maken. Vorig jaar speelde Willem In eigen huis gelijk en in 2019 wonnen ze in de Arena met 0-2. Ajax won acht uit de laatste tien ontmoetingen.

De laatste ontmoeting tussen de beide ploegen dateert van 28 januari. Toen wonnen de Amsterdammers met 3-1. Klaassen scoorde na rust de 1-0. Pavlidis maakte er al snel 1-1 van. Toen bleef het lange tijd spannend. Pas in de 83e minuut brak Brobbey de ban en Tadic wist er nog 3-1 van de maken. Een overwinning voor de Amsterdammers maar er moest flink voor gewerkt worden. 

Wedden op Ajax – Willem II

Een overwinning van Ajax levert je bij Bingoal 1.14 keer je inzet op. Een gelijkspel is goed voor 8.8 keer je inzet en een overwinning van de Tilburgers betaalt 17 maal je inzet uit. Een mooie odd is om de overwinning te combineren met Both Teams to score.

Denk je dat Willem II niet voorbij Pasveer of Onana komt dan betaalt de overwinning van Ajax 1.86 keer uit. Scoren beide teams en wint Ajax dan krijg je 2.35 keer je inzet terug.