Ook in de Spaanse competitie barst de strijd weer los in het nieuwe kalenderjaar. Op oudjaarsdag werd de eerste speelronde na het wereldkampioenschap in Qatar gespeeld. Daarin wonnen de beide ploegen uit Madrid -respectievelijk van Elche en Valladolid- maar liet Barcelona in de stadsderby tegen Espanyol twee belangrijke punten liggen. Beide ploegen kregen tevens een rode kaart toegewezen van scheidsrechter Lahoz. Barca ontving vijf gele kaarten, Espanyol zes.

 

Komend weekend staat de eerste kraker op het programma. Atlético Madrid neemt het in het eigen Wanda Metropolitano op tegen huidig koploper Barcelona. De Catalanen kwamen dus resultaat technisch slecht uit de winterstop. Atlético kan ze dit weekend helemaal de nek omdraaien door punten van de Catalanen af te snoepen. Hierdoor kan aartsvijand van beide ploegen Real Madrid er als lachende derde vandoor gaan na zondag. Real speelt zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Villarreal wat op papier niet al te veel problematiek op zou moeten leveren. Naar alle waarschijnlijkheid staan Los Blancos zaterdagavond op de koppositie van de Liga welke nu, op doelsaldo, in handen is van Barcelona. 

Atlético wist in de laatste twee thuiswedstrijden tegen de Catalanen te winnen. In 2020 eindigde het 1-0 door een goal van Yannick Carrasco. Één jaar later waren het Lemar en Suarez die 2-0 op het bord zette namens Los Rojiblancos. In 2019 won Barça met 0-1. In 2017 en 2018 eindigde de wedstrijd onbeslist. In totaal stonden Atlético Madrid en FC Barcelona al 117 keer tegenover elkaar in de hoofdstad van Spanje. Atlético won 54 keer de thuis ontmoeting. 39 maal won Barcelona de uitwedstrijd. In de 24 overig gespeelde wedstrijden in de hoofdstad eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Het doelsaldo staat op 192-168. 

Wedden

Voor de koppositie van Real Madrid kun je dit weekend een combinatieweddenschap toepassen op een overwinning van Los Blancos ten opzichte van Villarreal. Daarnaast kun je middels een dubbele kans Atlético gelijk laten spelen of laten winnen van Barcelona. Voeg je beide weddenschappen aan elkaar dan keert Jack’s je daar 3.35 keer je inzet voor uit. De overwinning van Real heeft een quotering van 2.04. De dubbele kans op Atlético of een gelijkspel keert je 1.64 maal je inzet uit. 

Ook interessant