Komende zondag staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het La Liga programma in de strijd om de tweede plaats. Real Madrid staat op de eerste positie met een ruime voorsprong. Sevilla, Barcelona en Atlético Madrid zijn verwikkeld in de strijd om de tweede plek. Real Betis verliet de strijd na twee verliespartijen tegen Sevilla en Atlético vorige maand. 

Barcelona

Xavi heeft het redelijk op de rit gekregen met Barcelona na een dramatische start van het seizoen. De 0-4 overwinning in Bernabeu tegen Real Madrid was de kers op de taart. Niet alleen biedt het nog een heel kleine kans op de titel. Real staat nu op 12 punten voorsprong in plaats van vijftien, alwaar Barça een wedstrijd minder hebben gespeeld dan Los Blancos. Er lonkt dus nog enige hoop voor de Catalanen. Zeker als de wedstrijd tegen Sevilla wordt gewonnen.

Barcelona staat met een wedstrijd minder bij een overwinning tegen Sevilla op hetzelfde puntenaantal en met een beter doelsaldo. De tweede plek is dan in eigen handen. 

Sevilla

Voor Sevilla is deze wedstrijd, naast de overwinning op Real Betis, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Sevilla staat op de tweede plek en heeft het heft in eigen hand om deze te behouden. Een overwinning op Barcelona is officieus een ticket voor plek 2 in La Liga. Met nog negen wedstrijden te spelen, waaronder een ontmoeting met Real Madrid, liggen er misschien zelfs nog kansen voor de titel. Eerst moet er dan zondag drie punten worden meegenomen uit Camp Nou. 

Geschiedenis van deze wedstrijd

Komende zondag wordt de 156e ontmoeting tussen Barcelona en Sevilla afgewerkt in de Spaanse competitie. Het is de 78e keer in Barcelona. In Catalonië won de thuisploeg 59 ontmoetingen. Twaalf duels eindigden in een gelijkspel en zes maal won de ploeg uit Sevilla. De laatste keer dat Sevilla de volle buit meenam was in 2002/2003. Het was Casquero via een penalty en tweemaal Toedtli die voor een eindstand van 0-3 zorgden.

Vorig seizoen eindigde het 1-1 in Camp Nou. Luuk de Jong en Coutinho (eigen doelpunt) zorgden voor de goals. Ook eerder dit seizoen in Sevilla was 1-1 de eindstand. Goals kwamen toen van Alejandro Gómez en Araújo. 

Wedden op Barcelona – Sevilla

Voor komend weekend is Barcelona de favoriet voor de overwinning. Je krijgt, slechts, 1,46 keer iedere euro terug bij een gokje op de thuisploeg. Lucratiever is een gok op de bezoekende partij die zeven maal je inzet uitbetaalt. Een gelijkspel tussen de beide ploegen vertegenwoordigt een quotering van vierenhalf. 

In de laatste vijf wedstrijden werden er niet meer dan 2 doelpunten gescoord. Een gokje op minder dan 2.5 doelpunt verdubbelt je inzet. Een leuke combi als je op Barcelona wil wedden is dan Barça wint en minder dan 2.5 doelpunt voor een odd van 3.55. Weet Aubameyang te scoren voor de Catalanen dan krijg je daar bij Jack’s 2.18 maal je inzet voor terug. Een evenhoge odd als bij een doelpunt van Memphis Depay.

Heb je vertrouwen in Sevilla dan kun je een dubbele kans op een gelijkspel of Sevilla zetten voor 2.8 maal iedere ingezette euro. 

Wedden op voetbal kan bij onze online bookmakers!

Ook interessant