Komende zaterdag staat de Duitse “Klassiker” op het programma. Bayern München neemt het de eigen Allianz Arena op tegen de nummer twee Borussia Dortmund. Der Rekordmeister staat momenteel op cruise control en reist naar titel nummer 32 in Duitsland.

Hoewel Bayern verre van een dominant seizoen draait laat Borussia Dortmund het compleet liggen tegen kleinere tegenstanders. Dortmund heeft nog aanspraak op de titel maar de ontmoeting van zaterdag moet gewonnen worden. 

Met nog vier wedstrijden te spelen kruipt de Bundesliga langzaam naar het einde. Nog drie wedstrijden na de ontmoeting van komende zaterdag. Het gat bedraagt 9 punten. Daarnaast heeft Bayern, mocht het billenknijpen worden, bijna het dubbele doelsaldo ten opzichte van Dortmund (+60 tegenover +33). Als Bayern komende zaterdag wint is de titel officieel binnen. Het gat van 12 punten is niet meer in te halen door de zwart gelen. Leipzig kan zich al geruime tijd niet meer met de titelstrijd bemoeien en staat op 9 punten ten opzichte van BVB. 

Bayern München

Bayern staat in de gebruikelijke cruise control. De punten worden waar nodig binnengeharkt en het moet heel raar gaan lopen wil coach Nagelsmann aan het einde van het seizoen niet met de schaal in zijn handen staan. Toch ontbreekt het aan dominantie. De cijfers vertellen hetzelfde verhaal als dat van de afgelopen jaren maar Bayern lijkt kwetsbaarder. Er werd verloren van Borussia Mönchengladbach en VfL Bochum, gelijkgespeeld tegen Leverkusen en Hoffenheim. Er werd nipt gewonnen middels een penalty van FC Augsburg.

In de Champions League werd gelijkgespeeld in Salzburg, en werd het tweeluik tegen Villarreal verloren. En ook in de DFB Pokal gingen ze in de tweede ronde al flink onderuit tegen Mönchengladbach. Het somt een seizoen op waarin Bayern alles behalve de dominante Duitse ploeg is dat doelpunten en zeges aaneen rijgt. Desalniettemin is het kwaliteitsverschil in de Bundesliga zo gigantisch geworden dat  Bayern ogenschijnlijk zelfs op 80% de competitie kan winnen. 

Borussia Dortmund

BVB kent een moeilijk seizoen, na de uitschakeling in de Europa League door Rangers is het internationale avontuur ten einde. Ook in de DFB Pokal volgde door de ontmoeting met St. Pauli een pijnlijke uitschakeling. Nu de Bundesliga naar alle waarschijnlijkheid gewonnen wordt door Bayern München kan het seizoen worden samengevat als mislukt. Erling Haland is onhoudbaar en staat op het verlanglijstje van alle clubs, Manchester City lijkt de meest gegadigde club. Naar verluid gaat Haland daar 600.000 euro per week verdienen. Voor Borussia is het dus zoeken naar een nieuwe parel in de selectie. 

De 6-1 overwinning op Wolfsburg verzacht de pijn van de uitschakeling door Rangers enigszins. Maar alleen de winst op Bayern München komend weekend kan het seizoen eventueel een klein positief staartje geven. Gaat Dortmund roemloos onderuit komende zaterdag dan is het zwart gele seizoen direct afgelopen. De wedstrijden tegen Bochum, Greuther Fürth en Hertha BSC zijn dan direct verplichte nummers die nog afgewerkt moeten worden. 


Der Klassiker

De twee grootste Duitse ploegen stonden in de Bundesliga al 107 keer tegenover elkaar. Bayern won met 52 overwinningen bijna de helft hiervan. BVB pakte 26 overwinningen en 29 keer deelden de beide ploegen de punten. De laatste ontmoetingen in München waren niet de meest prettige ervaringen voor BVB. 4-2, 4-0, 5-0, 6-0, 4-1, 5-1 en 2-1 zijn de uitslagen uit de thuiswedstrijden van Bayern.  

De laatste overwinning van Borussia Dortmund dateert alweer uit het seizoen 2018-2019 toen er in het Signal Iduna Park met 3-2 werd gewonnen. De laatste keer dat BVB in München de volle buit pakte was in 2014. De wedstrijd eindigde toen in 0-3. Mkhitaryan, Reus en Hofmann verzorgde de Dortmund goals. Lewandowski en Hummels stonden toen in de basiself van Jürgen Klopp.

Wedden op “der Klassiker”

Bayern München is veruit de favoriet bij de bookies komende zaterdag. Je krijgt bij iedere ingezette euro slechts 1.41 terug. Een gokje op Borussia Dortmund levert je 7.3 keer je inzet op bij Jack’s. Een gelijkspel vertegenwoordigt een odd van 5.50. 

Op basis van de laatste ontmoetingen vallen er makkelijk doelpunten. Over 4.5 doelpunt en beide teams scoren heeft een odd van 2.65. Voeg je daar een goal van Haland en Lewandowski bij toe dan schiet de odd naar 4.60. 

Haland scoort en BVB wint heeft een quotering van 8.5. 

Ook interessant