Komende zondag staat er een kraker op het programma in de Bundesliga tussen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Hoewel Mönchengladbach niet het meest goede seizoen draait zit deze wedstrijd altijd vol verrassingen. De beide ploegen trappen zondagmiddag om 17.30 af in het Signal Iduna Park. 

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat op de tweede positie. Na 22 speelronden is het gat met Bayern München zes punten. Bayern morst dit seizoen flink wat punten maar die Schwarzgelben weten er alsmaar niet van te profiteren. Van de 22 wedstrijden won BVB er 15, ze speelde een wedstrijd gelijk en verloren zeven duels.

Die Borussen doen niet meer mee in de Champions League alwaar groepsgenoten Ajax en Sporting door gingen naar de knock-out. Dortmund is aangewezen op de Europa League en speelt donderdagavond een wedstrijd tegen Rangers. Grote ontbrekende is Erling Haland. De spits ontbreekt al enkele weken vanwege een heupblessure. Tegen Rangers is hij nog niet wedstrijdfit. Mogelijk keert hij zondag terug. Een basisplaats lijkt te vroeg en dus zijn die Schwarzgelben momenteel afhankelijk van de doelpunten van Donyell Malen.

Borussia Mönchengladbach

Mönchengladbach draait een zeer matig seizoen. De degradatiezone is gevaarlijk dichtbij voor de ploeg die normaliter in de subtop van de Bundesliga eindigt. Er zitten zes punten tussen hen en nacompetitie en acht punten tot de streep met directe degradatie. Voornamelijk de nipte overwinning van de vorige speelronde tegen FC Augsburg was zeer belangrijk. De 3-0 voorsprong werd in blessuretijd nog omgebogen tot een 3-2 voorsprong. Het was voor de zwartwitten dus even nagelbijten maar de bevrijdende punten konden worden bijgeschreven.

De laatste overwinning dateerde van een maand eerder en was tegen Bayern München waar uit, zeer knap, de drie punten werden gepakt. Tegen BVB liggen er beperkte mogelijkheden. Mönchengladbach weet wat het is om te winnen in het Signal Iduna Park. Dit lukte in 2014 toen Raffael en Kruse voor de doelpunten zorgde. Eerder dit seizoen won Mönchengladbach ook nog van Dortmund. In het eigen huis scoorde Zakaria de enige treffer van de wedstrijd.

Geschiedenis van de wedstrijd

In Dortmund is de thuisploeg vaak heer en meester. De laatste keer dat Mönchengladbach in Dortmund de drie punten meenam was in 2014. De keer daarvoor was vier jaar eerder. De overwinningen zijn echter vaak nipt. De meeste wedstrijden worden met één of soms twee doelpunten verschil gewonnen. De 6-1 in 2017 is dan ook een zeer uitzonderlijke uitslag.

Nog minder voorkomend dan grote uitslagen zijn gelijke spelen tussen de twee ploegen. Het laatste gelijke spel dateert uit 2013 toen het in Mönchengladbach 1-1 eindigde. In totaal zijn er sinds 1997 in de afgelopen 50 wedstrijden maar zes gelijke spelen geweest, alle zes de gelijke spelen hadden 1-1 op het bord staan. De helft van de wedstrijden die een winnaar kende is gewonnen met 1 doelpunt verschil.  

Wedden op Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Borussia Dortmund is de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij Jack’s een quotering van 1.58 terug bij een gokje op die Schwarzgelben. Een gokje op Mönchengladbach betaalt 5.6 keer iedere euro uit. Een gelijkspel tussen de beide ploegen heeft een quotering van 4.35

Op basis van de afgelopen wedstrijden is beide teams scoren “nee” een prima weddenschap gezien de quotering van 2.7

Ook interessant