Komende vrijdag trappen Cambuur en Ajax het Eredivisieweekend af met een onderlinge wedstrijd. Ajax verkeert in een mindere flow. Dat mogen we toch wel concluderen na de matige wedstrijd tegen RKC van afgelopen zondag. Met de 2-0 ruststand leek er niets aan de hand maar door twee verdedigende fouten moest Onana vissen.

Door een zeer domme overtreding ontving Ajax vlak voor tijd nog een penalty. Hierdoor bleven de drie punten alsnog in Amsterdam. Het had echter voor hetzelfde geld totaal anders af kunnen lopen. 

Cambuur 

Cambuur staat op een zeer nette achtste positie maar heeft een taaie maand achter de rug. Uit de laatste vijf wedstrijden gingen er vier verloren. Alleen tegen degradatiekandidaat Fortuna Sittard werd gewonnen. Ook dat ging overigens niet geheel zonder stress gezien de 2-1 die pas laat in de tweede helft gemaakt werd.

Het programma van de komende weken schept hoop om aansluiting te kunnen vinden met Utrecht en Vitesse. Deze twee ploegen zijn inmiddels uitgelopen tot 7 punten. Eerst is er de wedstrijd tegen Ajax thuis. Dan volgt Go Ahead Eagles uit in Deventer, gevolgd door NEC thuis, Vitesse uit en op 23 april speelt Cambuur tegen PSV in het Cambuurstadion. 

Ajax

De Amsterdammers hebben een keepersprobleem. Gorter, Stekelenburg en Pasveer zijn geblesseerd. De keepers Calvin Raatsie en Charlie Setford zaten namens de Amsterdammers op de bank waar Onana het doel poogde schoon te houden. Ook de verdediging stond bij tijd en wijlen zeer slecht te spelen waardoor het voor RKC mogelijk was om 2-2 te maken en het dus nog billenknijpen werd in de Johan Cruijff Arena.

Przemyslaw Tyton is de keeper waar alle hoop op wordt gevestigd naast Onana. Tyton speelde in het verleden bij Roda JC en PSV en hield zestien maal het doel schoon bij het Poolse nationale elftal. Inmiddels is de doelman 35 en gaat hij een nieuw avontuur aan in Amsterdam. Of hij ook aan spelen toe zal komen zal de tijd moeten leren. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

Ajax heeft het lastig bij Cambuur. De laatste keer dat de beide ploegen elkaar troffen in Leeuwarden won Cambuur met 2-1. Dit was in 2016 toen de Amsterdammers uitgeschakeld werden in de KNVB Beker. Daarvoor won Ajax in de competitie nipt van de blauw gelen met 0-1. Deels is het kunstgras dat in het Cambuur Stadion ligt onderdeel van kritiek. Dusan Tadic was bijvoorbeeld vorig jaar bijzonder helder over zijn gedachte over kunstgrasvelden.

Samen met Heracles is Cambuur de enige die nog op kunstgras voetballen nadat ook Sparta overstag is gegaan. Ajax heeft het hier dus wel altijd lastig. Sinds 1992 zijn er acht wedstrijden in Leeuwarden gespeeld. Cambuur won er twee. Ajax won de overige zes wedstrijden. Er worden gemiddeld drie doelpunten gemaakt in deze ontmoeting. Een prima gemiddelde. Echter zien we in de ArenA compleet andere uitslagen zoals de laatste twee ontmoetingen; 9-0 en 5-1. 

Wedden op Cambuur – Ajax

Ajax is veruit de favoriet voor de overwinning van deze wedstrijd bij de bookmakers. Je krijgt bij een gokje op de bezoekers slechts 1.16 maal je inzet terug. Denk je dat Cambuur de wedstrijd gaat winnen dan betaalt Jack’s je daar zestien keer je inzet voor terug. Een gelijkspel heeft een quotering van 8.6 keer je inzet. Een gokje die je kunt wagen aan Cambuur zijde is een dubbele kans met daarin een gelijkspel en een overwinning van de Leeuwarders. Jack’s betaalt voor deze bet 5.6 keer je inzet terug. 

Als je op Ajax in wil zetten is het verstandig om in te zetten met een handicap. Ajax wint en er worden minder dan 4.5 doelpunten gescoord krijg je 1.91 keer je inzet voor terug. 

Ook interessant