De term cash out zorgt sinds de introductie in de gokindustrie voor nogal wat misvattingen. Het wordt geadverteerd als een extra optie om jouw saldo te beveiligen door het profiteren van veranderende condities gedurende een wedstrijd. Maar is dat wel zo? Of is het, zoals veel gokkers beweren, een sluwe manier om jouw winst te verminderen?

Je kunt overtuigende argumenten vinden die beide meningen ondersteunen. De optie om jouw winst op elk moment te vergrendelen en niet hoeven te wachten tot het einde van de wedstrijd, kan erg verleidelijk zijn. Het ligt voor de hand dat je winst kleiner is dan wat de oorspronkelijke quote op zou leveren. Aan de andere kant kan je veel voordeel behalen door het heft in eigen handen nemen en het beste moment te kiezen om je te laten uitbetalen. 

Tegenstanders van de cash out optie beweren dat het uiteindelijke doel van de bookmakers is om spelers te overtuigen hun weddenschappen aan te passen tijdens de wedstrijd in het voordeel van de bookmaker. Zij betalen zo immers minder geld uit. Bookies profiteren van de angst van de speler om de volledige inzet kwijt te raken. Zelfs voordat een wedstrijd begint, bieden bookmakers vaak al een uitweg. 

  • Hoe werkt cash out?
  • Drie cash out strategieën
  • Wanneer geen cash out gebruiken?
  • Cash out – FAQs

Hoe werkt cash out?

De exacte cash out definitie is vrij eenvoudig. Het is een optie die online bookmakers aanbieden waarmee je op elke moment in de wedstrijd jouw weddenschap kan stopzetten. Op deze manier kan je een veilige winst claimen, zij het minder in vergelijking met de volledige winst. Het wordt ook veel gebruikt om verliezen te verminderen. Je kunt een deel van je inzet terug krijgen in het geval van ongunstige omstandigheden.

Je maakt gebruik van de cash out optie door op de betreffende knop te klikken. Daarmee stem je in jouw weddenschap voor het genoemde bedrag te stop te zetten. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van hoe de wedstrijd zich ontvouwt. Het is mogelijk dat het hoger of lager is dan jouw originele inzet. 

Drie cash out strategieën

Er zijn drie strategieën voor cash out uitbetalingen. Het gaat om cash out opties voor live weddenschappen, acca weddenschappen en gedeeltelijke cash outs. 

Cash out gedurende de wedstrijd: De ideale timing voor het accepteren van de cash out optie is wanneer de huidige score in jouw voordeel is, maar je toch bang bent dat de oppositie de score gelijk zal maken. Je kunt natuurlijk nergens zeker van zijn. Gebruik maken van de cash out functie blijft een kwestie van instinct.

In plaats van je baseren op instinct, kun je beter een afweging maken op basis van de beschikbare data. Kijk naar de huidige score en wedstrijdgegevens, en beoordeel de daadwerkelijke kansen. Als het bedrag dat je wordt aangeboden goed voelt, accepteer het dan. 

Cash out bij acca´s: Deze cash out opties zien er altijd verleidelijk uit, zeker als je alleen nog wacht op het laatste resultaat en de rest al gewonnen hebt. In dit geval moet je het risico berekenen. Is het aangeboden bedrag vergelijkbaar met of groter dan de totale winst die je zou behalen? Als het cash out bedrag daadwerkelijk groter is, is het de moeite waard om de cash out uitbetaling te accepteren. 

Gedeeltelijke cash out: Deze optie lijkt ingewikkelder dan het is. Een gedeeltelijke cash out  verdeelt je weddenschap in twee nieuwe weddenschappen: eentje die je meteen uit laat betalen en een tweede die je door laat lopen. Je vergrendelt als het ware een deel van je winst en laat de rest draaien. In ieder geval mag de ontvangen winst niet lager zijn dan je aanvankelijke inzet. Dan zou je een slechte transactie doen. 

Wanneer geen cash out gebruiken?

Het is moeilijk om voor of tegen de cash out optie te pleiten, zonder over specifieke data te beschikken om je mening te onderbouwen. De beslissing is persoonlijk en wordt gebaseerd op diverse factoren, die per sport en per wedstrijd ook nog eens verschillen. 

  • Laat je niet leiden door angst. De de cash out optie is feitelijk een nieuwe overeenkomst tussen jou en de bookmaker. Onafhankelijk van je initiële inzet. Wees niet bang om je geld te verliezen of je kans te missen om potentiële winsten te vergrendelen. Vergeet niet dat je voorafgaand aan de wedstrijd het risico van jouw weddenschap al had ingecalculeerd en je van mening was dat het de moeite waard was. 

  • Kies je moment. De wedstrijd gaat gewoon door, dus er kan nog van alles gebeuren. Voordat je een cash out accepteert, moet je even de tijd nemen om je winst te berekenen en bekijken op of deze specifieke cash out wel de de moeite waard is. Zelfs als de tegenstanders scoren en je de weddenschap verliest, is het beter om een ​​onvoordelige cash out te missen dan om overhaaste beslissingen te nemen vanwege de druk van de wedstrijd.

FAQ

💰 Hoe gebruik je cash out om verliezen te verminderen?

De hoogte van de cash out verschilt per wedstrijd. Op onze review pagina kun je meer lezen over voordelige bookmakers. 
 

💰 Moet je altijd de hele weddenschap uit laten betalen met de cash out optie?

Nee dat hoeft niet altijd. Sommige cash out opties zijn voor de helft van de weddenschap. Kan je een deel veiligstellen en met de helft doorspelen. 

💰 Hebben alle bookmakers een cash out optie?

In principe kun je ervan uitgaan dat alle bookmakers een cash out optie aanbieden. Het is overigens niet zo dat dit het geval is bij alle wedstrijden en competities. 

Ook interessant