Villarreal – Liverpool

Op Anfield verdedigde Villarreal met hand en tand om een goede uitgangspositie te creëren voor de return. Of 2-0 een redelijke uitslag is tegen een ploeg als Liverpool is natuurlijk de vraag. Liverpool heeft op papier waarschijnlijk genoeg aan één doelpunt in Spanje. En omdat Villarreal er minstens 2 moet scoren om er een verlenging uit te slepen ligt er ruimte voor een dodelijke Engelse counter. 

De statistieken uit de eerste wedstrijd zeggen in principe genoeg. 74% balbezit voor Liverpool tegenover 26% van Villarreal. De Spanjaarden kwamen tot 0 schoten op doel en 1 schot in totaal. Liverpool produceerde 19 schoten waarvan 5 op doel. Bij Villarreal speelden ze 271 keer de bal rond met een accuratie van 66%. Bij Liverpool werd de bal 740 keer gepasst waarvan 88% aankwam. 

Villarreal heeft al eerder dit seizoen vanuit achterstanden de returns omgedraaid, maar dit obstakel lijkt net iets te groot. De odd waarin Villarreal in de finale staat is dan ook 18 keer je inzet. Liverpool in de finale levert 1.01 keer je inzet op. 

Een wedstrijd waarin meer dan 2.5 doelpunten vallen en Liverpool wint heeft een odd van 2.38. Deze kun je combineren met andere wedstrijden in de Europese competities deze week. 

Een leuke weddenschap met een mooie odd is een assist van Danjuma. De Nederlander die een geweldig seizoen draait bij Villarreal. Weet Arnout Danjuma een voorbereidende pass te geven dan betaalt Jack’s je 10 keer je inzet terug. Wordt het zijn avond en scoort hij daarnaast ook nog een treffer dan krijg je 29 keer iedere euro terug.

Real Madrid – Manchester City

Wat werden we afgelopen week verwend door de clubs van Ancelotti en Guardiola. Hoewel het op verdedigend gebied een stuk minder aantrekkelijk was maakte het offensieve spel een hoop goed. Manchester City kende een droomstart en stond na een kwartier al op 2-0 voorsprong. Met rust had het 4-0 voor City kunnen staan maar er stond 2-1 op het bord na een kopbal van Benzema. In de tweede helft ging men vrolijk verder. Foden scoorde al snel de 3-1 en nog geen 2 minuten later scoorde Vinicius na een weergaloze solo de 3-2. Bernardo Silva maakte vanuit een onmogelijke hoek, na goed voordeel te hebben gegeven door de scheidsrechter, de 4-2. Een ijskoude panenka van Benzema tijdens een strafschop zorgde voor de eindstand van 4-3. 

Het is dus nog niet gespeeld. Real Madrid heeft aan één goal voldoende om er een verlenging uit te slepen in het eigen Bernabeu. City zal hoogstwaarschijnlijk niet achterover leunen en proberen een soortgelijke start als in het Etihad te creëren. Het is voor de ploeg van Ancelotti te hopen dat ze na het feestje van afgelopen weekend scherp zijn. Real Madrid pakte de 35e Spaanse titel en dat werd groots gevierd. City bleef tegen Leeds overeind en won met 4-0. 

Wedden op Real Madrid – Manchester City

City is de favoriet in Bernabeu. Je krijgt 2.04 keer je inzet terug bij een overwinning van de Citizens. Een overwinning van Real betaalt 3.45 keer je inzet uit. Een gelijkspel na 90 minuten heeft een quotering van 4 keer je inzet. Real gaat naar de finale heeft een quotering van 4.35. Bij City ligt deze odd slechts op 1.23

Beide teams scoren, meer dan 3.5 doelpunt en Real wint de wedstrijd heeft een quotering van 8.50. Dezelfde weddenschap met een overwinning van City vervijfvoudigt je inzet. 

Real speelde in 2022 11 wedstrijden in Bernabeu. Er werden acht wedstrijden gewonnen. Er werd gelijkgespeeld tegen Elche (0-0) en er werden twee wedstrijden verloren. De Clasico ging met 0-4 naar Barça. Daarnaast verloren Los Blancos enkele weken terug van Chelsea met 2-3 (na verlenging) maar ging Real wel door naar de halve finale. 

City verloor in 2022 nog geen enkele uitwedstrijd. In 12 gespeelde uitduels werden er 9 gewonnen en speelden ze er drie gelijk. 1-1 tegen Southampton en twee maal 0-0. Tegen Crystal Palace en tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League. 

Ook interessant