Er zijn nog vier ploegen over die kans maken op de cup met de grote oren. Villarreal is natuurlijk de vreemde eend in de bijt. Na de wedstrijd in de Allianz Arena van Juventus, waarin de kwartfinale werd gehaald, flikte de ploeg van Emery het wéér. Ditmaal in de Allianz Arena in München waar 1-1 genoeg was voor een plek in de halve finale. In Villarreal eindigde het 1-0 voor de Spanjaarden.

Eén ding weten we nu al zeker over de finale. Het wordt een Engels Spaans onderonsje. Ofwel een volledig Engelse finale evenals vorig jaar, ofwel een volledig Spaanse. Een Spaans-Engelse ontmoeting is natuurlijk ook mogelijk in Parijs. Komende dinsdag en woensdag zijn de eerste halve finales.

Manchester City – Real Madrid

City versloeg in de vorige ronde het Spaanse Atlético en Real Madrid versloeg op haar beurt het Engelse Chelsea. Achteraf kunnen we zeggen dat zeker van City meer verwacht werd. De eerste wedstrijd in het eigen Etihad speelde Atlético zó verdedigend dat er nauwelijks mogelijkheden gecreëerd konden worden. De 1-0 overwinning van Manchester City bleek in de return genoeg. Ook hier was zeer weinig aan. De wedstrijd bestond uit opstootjes, spelhervattingen en overtredingen. De 0-0 symboliseert het tweeluik treffend.

Hoe anders was dat bij Los Blancos. Een fabuleuze Benzema op Stamford Bridge zorgde voor een prima uitgangspositie in Madrid. Echter werd het daar alsnog billenknijpen toen Chelsea op 0-3 voorsprong kwam. Met die uitslag gingen The Blues naar de halve finale. Een magistrale pass met buitenkant rechts van de 36-jarige Modric die werd binnengelopen door de net ingewisselde Rodrygo deed Bernabeu ontploffen. Met 1-3 op het bord was de verlenging afgedwongen. In de verlenging was het Benzema die de 2-3 voor Real binnenschoot. Real overleefde tot de 120e minuut en staat in de halve finale. Modric was de man van de wedstrijd met zijn prachtige assist.

Nu staan City en Real tegenover elkaar. Eerst in Manchester en de return in Madrid. Sinds 2012 stonden de beide ploegen al zes keer tegenover elkaar in de Champions League. De resultaten zijn exact gelijk. City won 2 wedstrijden, Real won 2 ontmoetingen en twee wedstrijden eindigden gelijk. Real schakelde in 2016 City in de halve finale uit door met 0-0 en 1-0 het tweeluik te beslechten. In 2020 was City te sterk met 1-2 en 2-1. Dit was in de achtste finale. Ook stonden de beide ploegen in 2015 en 2017 tegenover elkaar in de International Champions Cup. Real won in 2015 met 1-4, City won in 2017 met 4-1. De beide staan op basis van de geschiedenis exact gelijk.

De bookmakers hebben één duidelijke favoriet voor ogen komende dinsdag. Manchester City betaalt 1.55 keer je inzet uit bij een overwinning. De Koninklijken betalen 6.25(!) keer iedere euro uit als ze een uitoverwinning weten te bewerkstelligen. Een gelijkspel heeft een odd van vierenhalf.

Het kan zomaar eens een doelpuntrijke wedstrijd worden. Zowel City al Real spelen zeer offensief voetbal. Meer dan 3.5 doelpunt en beide teams scoren heeft een gecombineerde odd van 3.45. Wordt het wéér de avond van Benzema? Twee doelpunten van de Franse spits heeft een quotering van 17 keer iedere ingezette euro.

Liverpool – Villarreal

De tweede halve finale is Villarreal tegen Liverpool. Dat Villarreal in de halve finale staat is een klein wonder te noemen. De uitschakeling van Juventus én Bayern München doet een beetje terugdenken aan Ajax in 2018 en Atalanta van 2020. Villarreal zit in een geweldige flow. Liverpool lijkt natuurlijk over twee wedstrijden een maatje te groot, maar dat El Submarino Amarillo kan stunten moge inmiddels duidelijk zijn. Het is dus uitkijken voor Klopp en de zijne.

De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op Anfield waarna de return plaats zal vinden in Villarreal. Anders dan de wedstrijden tegen Juve en Bayern speelt Villarreal nu éérst de uitwedstrijd en is de return thuis.

Liverpool en Villarreal stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Dat was in het Europa League seizoen van 2015-2016. De beide ploegen troffen elkaar toen ook in de halve finale. De eerste wedstrijd werd afgewerkt in Spanje alwaar de thuisploeg met 1-0 de wedstrijd wist te winnen. De return op Anfield eindigde in 3-0 waardoor Liverpool de finale mocht spelen. Liverpool verloor toen de finale van Sevilla met 1-3. Sevilla stond toentertijd onder leiding van coach Unai Emery, de huidige trainer van Villarreal. De Spanjaard weet wat het is om Liverpool te verslaan.

Liverpool is in eigen huis de favoriet voor de overwinning. Met een odd van 1.28 is het bij een weddenschap op Liverpool verstandig om met een handicap te wedden zodat je quotering iets hoger uitkomt. Liverpool wint en Salah scoort heeft een odd van 1.87. Een stunt van Villarreal vertegenwoordigt 12 keer iedere ingezette euro. Een gelijkspel heeft een odd van 6.1.

De kans op veel doelpunten is bij Villarreal nooit heel groot. Minder dan 3.5 treffers was in de laatste 10 wedstrijden van Villarreal continu een winnende weddenschap geweest. In de Primera Division speelde Villarreal 33 wedstrijden. Ze scoorden 53 maal en kregen er 31 tegen. In totaal een gemiddelde van 2.5 goals per wedstrijd (1.6 voor en 0.9 tegen).

Aan Liverpool zijde werden er uit 32 wedstrijden 83 treffers voor en 22 tegengoals gemaakt. Een gemiddelde van 3.3. 0.7 tegen en 2.7. (Op het moment van schrijven moet de stadsderby tegen Everton nog gespeeld worden.). Minder dan 3.5 doelpunt heeft een quotering van 1.6.