Nog één horde moet er worden genomen voor de groepsfase van de Champions League is bereikt. Glasgow Rangers is de tegenstander geworden voor het team van Ruud van Nistelrooij. Dit tweeluik zal bepalen wie er in de groepsfase van de Champions League terecht komt en welk team het zal moeten stellen met de Europa League.

De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op Ibrox in Glasgow. Één week later is de return in het Philips Stadion. Dat is vergelijkbaar met de ontmoetingen tegen AS Monaco waar eerst in Monte Carlo werd gespeeld en het kon worden afgemaakt in het eigen huis. Het zal een zeer interessante ontmoeting worden tussen trainers Giovanni van Bronckhorst en Ruud van Nistelrooij. 

PSV

Het was nagelbijten, vechten, vallen en opstaan voor PSV afgelopen week tegen Monaco. In een wedstrijd waarin PSV de Monegasken maar niet van zich afgeschud kregen, trok de thuisploeg uiteindelijk toch aan het langste eind. Er moest weliswaar verlenging gespeeld worden. De teruggekomen Luuk de Jong maakte de beslissende treffer in de 109e minuut. Het feest was groot aangezien Monaco een van de taaiste tegenstanders uit de poule was en deze was verslagen. 

De euforie mag niet te groot worden want er wacht nog een taaie tegenstander. Glasgow Rangers is op papier misschien kwalitatief een iets mindere tegenstander dan AS Monaco, aan vechtlust ontbreekt het de Schotten niet. Dat werd bewezen nadat ze de verloren 2-0 tegen Union Sint-Gillis omdraaide in een 3-0 overwinning. 


Glasgow Rangers

Van Bronckhorst geeft aan het geweldig te vinden om tegen PSV te spelen. De coach van The Teddybears vindt het leuk om de bekende gezichten op de bank van de Eindhovenaren te zien. Van Bronckhorst was assistent onder Fred Rutte in diens tijd bij Feyenoord en van Bronckhorst speelde samen met Ooijer in Oranje. Ook met van Nistelrooij deelt van Bronckhorst herinneringen bij het Nederlands elftal. 

Tijdens de transferperiode zijn de Rangers Calvin Bassey kwijtgeraakt aan Ajax. De verdediger maakte de overstap voor 23 miljoen. Joe Aribo gaat verder bij Southampton, de middenvelder leverde 7 miljoen euro op. Ben Davies is opgehaald bij Liverpool, Ridvan Yilmaz komt over van Besiktas en vervangt de vertrokken Bassey. Matondo en Colak zijn nieuwkomers in de aanval van de Teddybears.   

In de openingswedstrijd tegen Livingstone kwam Rangers al snel op achterstand maar wisten ze de wedstrijd uiteindelijk om te keren en te winnen. Ook de tweede wedstrijd tegen Kilmarnock werd gewonnen. In de Champions League gingen de Rangers in Brussel onderuit tegen Union Sint-Gillis. De verloren 2-0 werd op Ibrox weggepoetst door met 3-0 te winnen. Hierdoor mogen de Rangers de play-off wedstrijd spelen. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

In de lange historie van Europese wedstrijden die PSV speelde waren de Teddybears zes maal eerder de tegenstander. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1978/1979 in de achtste finale van de Europacup I. Op Ibrox eindigde de ontmoeting in 0-0 waardoor PSV  een prima uitgangspositie voor de return in Eindhoven had. Het duurde minder dan zestig seconde of PSV stond thuis al op voorsprong. Harry Lubse scoorde zijn eerste doelpunt van het Europacup seizoen. In de tweede helft maakte Alex Macdonald de gelijkmaker namens Rangers. Gerrie Deijkers wist PSV al snel weer op voorsprong te zetten. Johnstone trok de stand vijf minuten later weer in evenwicht. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd wist Robert Russell de 2-3 te scoren. Rangers won het tweeluik. 

Ruim twintig jaar later troffen de beide ploegen elkaar weer, ditmaal in de Champions League. In Groep F zaten de beide teams samen met Valencia en Bayern München. Rangers en PSV eindigden als derde en vierde in de groep waar Bayern en Valencia om de eerste plek streden. De Spanjaarden wonnen deze strijd van de Duitsers. In Eindhoven wonnen de Schotten met 0-1 en op Ibrox wonnen ze met 4-1. De huidige oefenmeester van PSV was de enige die namens rood-wit scoorde deze twee wedstrijden. Hij maakte de 2-1 vanaf de stip. 

In het seizoen 2010/2011 treffen de beide ploegen elkaar voor een derde onderonsje. Ditmaal in de Europa League, het ging om een plekje in de kwartfinale. In Eindhoven werd de eerste wedstrijd gespeeld. De brilstand bleef op het bord staan. In Glasgow duurde het 13 minuten voordat Jeremain Lens de 0-1 scoorde namens PSV. Deze treffer bleef de enige in de wedstrijd waardoor PSV een plekje in de kwartfinale bemachtigde. Daar gingen ze onderuit tegen Benfica. 

Wedden op PSV – Rangers

Voor de wedstrijd van komende dinsdag liggen de odds om het even. Het thuisvoordeel van Rangers trekt ze heel nipt naar de favorietenrol met een odd van 2.45. PSV heeft een quotering van 2.80 toegewezen gekregen bij Toto. Een gelijkspel tussen de beide ploegen levert 3.25 keer je inzet op. 

Een zeer mooie quotering van 5.55 wordt uitgekeerd als beide teams weten te scoren en PSV de wedstrijd weet te winnen. 

De favorieten op het doelpuntenlijstje zijn aan de kant van Rangers Colak, Tillman en Kent. Een goal van de verdediger Tavernier is mogelijk als je denkt dat de Schotten veel corners krijgen. Aan PSV kant staan De Jong, Gakpo, Sangare en Saibari hoog op het lijstje. 

Ook interessant