Er spelen nog vier ploegen om de eerste titel in de Conference League waarvan één Nederlandse. Feyenoord doet nog mee om de Europese titel. De overige ploegen zijn Leicester, AS Roma en Olympique Marseille. Deze vier ploegen maken allemaal nog kans op een finaleplaats in Tirana. Op 25 mei staat de cup daar opgesteld in het Air Albania Stadium in de hoofdstad van Albanië.

Feyenoord is wel de minst favoriete ploeg bij de bookies om met de beker te staan. Feyenoord betaalt 4.5 keer je inzet uit tegenover 3.25 voor Marseille, 3.5 bij AS Roma en 3.75 bij Leicester City.

Leicester City – AS Roma

Voor de meeste Nederlanders zal deze wedstrijd het minst interessant zijn. Niet alleen omdat dit niet de wedstrijd van Feyenoord betreft maar voornamelijk omdat de twee clubs Nederlandse teams hebben uitgeschakeld. AS Roma kwam langs Vitesse en Leicester City won nipt van PSV.

Leicester City eindigde derde in de Europa League groepsfase. De tussenronde was hierdoor een vereiste. Daar werd met 7-2 het tweeluik gewonnen van Randers FC. In de achtste finales nam Leicester het op tegen Stade Rennes. 2-0 en 1-2 waren nipt voldoende voor een plek in de kwartfinale. Tegen PSV was het voor Leicester wederom kiele kiele. Twee late goals zorgden voor de voorsprong en de plek in de halve finale.

AS Roma werd groepswinnaar in Groep C waarin Bodo Glimt, Zorja Loehansk en CSKA Sofia de tegenstanders waren. Roma kon hierdoor de tussenronde overslaan en stond in de achtste finale waar Vitesse de tegenstander was. De eerste ontmoeting in het GelreDome werd door de giallorossi gewonnen met 0-1. In Olimpico was 1-1 genoeg voor de plek in de kwartfinale. Oude bekende Bodo Glimt, waar twee keer van verloren werd in de groepsfase, was tegenstander.

De wedstrijd in Noorwegen eindigde in 2-1. In Olimpico moest het gebeuren. De ploeg van Mourinho scoorde heel vlug en de wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. In de halve finale wacht Leicester City. Evenals de laatste twee rondes wordt eerst de uitwedstrijd gespeeld en kan het tweeluik afgesloten worden in het eigen Olimpico.

Voor de bookmakers is het lastig om uit deze wedstrijd een favoriet te kiezen. Leicester City betaalt in het eigen King Power Stadium 2.25 keer je inzet uit. De bezoekers betalen bij een overwinning 3.15 maal iedere euro ingezet bij Jack’s terug. Een gelijkspel tussen de beide ploegen heeft een quotering van 3.45.

Gezien de laatste Europese ontmoetingen van beide ploegen kan het zomaar eens een gelijkspel worden. Zowel Leicester als AS Roma won de meeste tweeluiken pas in de beslissende tweede wedstrijd. Een saaie pot met 0-0 als einduitslag betaalt 11.5 keer iedere euro uit.

Feyenoord  – Olympique Marseille

Feyenoord in de halve finale van een Europees toernooi. Aan het begin van het seizoen hadden Arne Slot en de zijne er hoogstwaarschijnlijk meteen voor getekend. Maar nu willen de Rotterdammers meer. Tirana lonkt, kaarten vanuit de fans zijn al geboekt, en Feyenoord wil winnen.

De tegenstander waartegen dat moet gebeuren is Olympique Marseille. Een oude bekende die tijdens de tweede groepsfase van de Champions League in het seizoen 1999-2000 elkaar troffen. Toen won Feyenoord in de Kuip met 3-0 en eindigde het in Marseille 0-0. De 3-0 in de Kuip zullen de meeste supporters zich nog kunnen herinneren.

Het werd een schoppartij waarin drie rode kaarten werden uitgedeeld. Kees van Wonderen ging na 8 minuten al over de schreef. Laat in de tweede helft volgden Yannick Fisscher en Sébastien Perez aan Marseille zijde. De goals kwamen ook pas zeer laat in de wedstrijd toen er nog tien van Feyenoord en negen van Marseille stonden. Julio Cruz scoorde tweemaal. Daarnaast wist middenvelder Paul Bosvelt te scoren.

Feyenoord komt als groepshoofd in de knock-out terecht dit seizoen. In de achtste finale wordt Partizan compleet weggespeeld en wint Feyenoord met 3-8 het tweeluik. In de kwartfinale gaat het een stuk moeilijker. In de Kuip eindigt het tegen een stroef Slavia Praag 3-3. In Praag komt Feyenoord al heel vroeg op voorsprong maar valt ook de 1-1 al rap. Feyenoord bouwt de voorsprong uit en wint de wedstrijd uiteindelijk met 1-3. Cyriel Dessers doet nog mee om de topscorer te worden. Hij staat momenteel op zes treffers en heeft er eentje minder dan AS Roma spits Tammy Abraham. 

Marseille speelde in de Europa League en eindigde derde in de groepsfase. Via de tussenronde werd Qarabag aan de kant gezet. FC Basel werd met 4-2 verslagen over twee wedstrijden. In de kwartfinale werd PAOK met 3-1 verslagen in het tweeluik. Marseille speelt een goed seizoen, staan tweede in de Ligue 1 en spelen zakelijk in de Conference League. Tegen Feyenoord kan het alle kanten op. In de Kuip zijn de Rotterdammers favoriet en in Marseille speelt Olympique de hoofdrol bij de bookmakers.

Feyenoord is licht favoriet bij de bookies. Je krijgt 2.25 maal je inzet terug bij een overwinning van de Rotterdammers. Weet Marseille te winnen dan betaalt Jack’s je daar drie keer je inzet voor terug. Een gelijkspel heeft een odd van 3.65.

Een mooie combinatieweddenschap met Feyenoord is Feyenoord wint, meer dan 2.5 doelpunten, beide teams scoren en Cyriel Dessers prikt er eentje mee voor een verzevenvoudiging van je inzet.