Aanstaande woensdag spelen Juventus en Internazionale om de Italiaanse Beker. De finale van de Coppa Italia zal worden gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome. Juventus is regerend kampioen nadat ze vorig jaar in de finale Atalanta met 2-1 versloegen. Internazionale staat voor het eerst in elf jaar weer in de finale van de Coppa. In 2011 wonnen ze de beker van Palermo na een 3-1 overwinning. 

Juventus

De Bianconeri kennen een slecht seizoen. De ploeg van Allegri staat op de vierde positie in de Serie A en hebben hun kansen op de titel al vroeg in het seizoen verspeeld. In de Champions League werd de ploeg in de achtste finale uitgeschakeld door Villarreal. In de laatste 10 minuten in de eigen Allianz Arena werd een comfortabele voorsprong uit handen gegegeven. Het enige waar de Bianconeri nog kans op maken is de Coppa. 

Een troostprijs die toch maar met beide handen moet worden aangepakt. Mocht Inter er met de beker vandoor gaan dan komt een reeks van 10 seizoenen waarin achtereenvolgens zilverwerk gewonnen werd ten einde. In deze tien seizoenen werden negen Scudetto’s en vijf Coppa’s gewonnen. In vier seizoenen werd de Italiaanse dubbel gewonnen. 

Internazionale 

Inter klimt langzaam omhoog. De nerazzurri kennen een goed seizoen. ze zijn nog in de race om de titel te prolongeren. AC Milan en Napoli hebben ook nog aanspraak op de Scudetto. Daarnaast kan Inter voor het eerst in elf jaar weer een Coppa winnen. Deze titel zal in Milaan als een hoofdprijs worden gevierd. 

De ploeg van Simone Inzaghi won in de halve finale van stadsgenoot AC Milan. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0 maar in de return, toen Inter thuis speelde, wonnen ze met 3-0. In de strijd om het kampioenschap volgen nog twee belangrijke wedstrijden Cagliari uit en Sampdoria thuis. Milan krijgt nog te maken met Atalanta thuis en Sassuolo uit. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

De Derby Della Italia werd in de Coppa al 33 keer eerder gespeeld. Vijftien keer wonnen de bianconeri tegenover 10 overwinningen van de nerazzurri. Acht maal eindigde het in een gelijkspel. De beide ploegen stonden twee keer eerder in de finale tegenover elkaar. In 1965 was dit voor het laatst. Juventus won deze ontmoeting met 1-0. Zes jaar eerder werd de eerste Derby Della Italia als finale van de Coppa gespeeld. Toen was Juventus met 4-1 te sterk. 

Van de 73 gespeelde finales won Juventus 14 bekers, Inter pakte zeven maal de beker. Juventus was zes keer de verliezend finalist waarvan de laatste verloren finale in 2020 tegen Napoli was. Na een 0-0 toen er 120 minuten gespeeld waren won Napoli na strafschoppen. Inter trok zes keer aan het kortste eind in de finale. De laatste verloren finale van de nerazzurri was in 2008 tegen AS Roma. 

Wedden op de Coppa Italia

Voor de wedstrijd van komende woensdag is Internazionale de favoriet voor de overwinning. Bij een gokje op de nerazzurri betaalt Jack’s je 2.2 keer iedere euro uit. Een vijftiende Coppa voor de bianconeri betaalt 3.15 maal iedere ingezette euro uit. Een gelijkspel na 90 minuten (en dus verlenging) heeft een odd van 3.40. Finales zijn altijd andere wedstrijden dan competitiewedstrijden omdat men zich geen enkel foutje kan permitteren. Daarom worden er gemiddeld minder doelpunten gescoord in een finale dan tijdens een andere wedstrijd. 

Sinds 2008 wordt de finale van de Coppa weer over één wedstrijd gespeeld. Gemiddeld vielen er sinds dat jaar 2.3 doelpunten in de finale van de Italiaanse beker. Bij drie wedstrijden moest er worden verlengd en in wee van deze drie verlengingen moesten strafschoppen het uitsluitsel geven. Hoewel Juve sinds 2008 in 7 finales stond waren twee verlengingen tijdens wedstrijden van de bianconeri. 

In zes wedstrijden kwamen beide finalisten tot scoren. In de overige acht wedstrijden was dit niet het geval. Beide teams scoren heeft een quotering van 1.79

Weinig doelpunten

In de Serie A scoren de beide teams niet gigantisch veel treffers. Inter komt uit op een gemiddelde van 2.2. treffers per wedstrijd en Juve staat op anderhalf doelpunt. Een mooie middenweg is dus meer dan 2.5 doelpunten voor een quotering van 1.98 keer je inzet. 

Dusan Vlahovic heeft één treffer nodig om topscorer in de Coppa Italia te worden. Hij scoorde er al drie keer eerder in het toernooi. Echter gaat het de laatste tijd zeer lastig voor de aanvaller die overkwam van Fiorentina. Na de 2-1 nederlaag tegen Genoa in de competitie was Vlahovic geïrriteerd dat hij wederom vroegtijdig naar de kant werd gehaald. Het wil nog niet lukken bij de Serviër. Alle drie de goals die hij in de Coppa scoorde dit seizoen waren in het tenue van Fiorentina. 

Wedden op voetbal doe je bij een bookmaker met een vergunning!

Ook interessant