Vrouwenvoetbal is nog nooit zo populair geweest. Er wordt over de hele wereld een toenemend aantal professionele binnenlandse competities gecreëerd, terwijl grote toernooien nu op een zeer hoge standaard worden gespeeld. Damesvoetbal is nu ook interessant uit het oogpunt van voetbalwedden.

Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen damesvoetbal en herenvoetbal, hoewel het ook helpt om subtiele verschillen te ontdekken bij het plaatsen van een weddenschap. Het niveau worst steeds hoger, hoewel de sport zich nog in een vormende periode bevindt. Dat betekent dat het benaderen van wedstrijden vanuit het oogpunt van weddenschappen een andere reeks overwegingen vereist.

In dit artikel kijken we naar de beste strategie als het gaat om wedden op voetbal voor vrouwen en hoe we de nieuwste markten en kansen kunnen benaderen. Het loont de moeite om dit als een andere sport te behandelen dan het mannenspel om een ​​grotere kans op winst te maken.

Hoe wed je op vrouwenvoetbal?

Over het algemeen zul je voor damesvoetbal dezelfde soort wedstrijdmarkten vinden als voor de herenwedstrijden. Uiteindelijk duurt elk spel 90 minuten, is het aantal spelers gelijk en gelden ook dezelfde regels. Er moet echter worden opgemerkt dat het professionele voetbal van vrouwen wat standaard betreft, nog steeds ver achterloopt op het spel van de mannen.

Daarom zie je vaker balverlies tijdens een wedstrijd en is het zeker de moeite waard om naar teams te kijken die beter in staat zijn om balbezit te houden. Als je de ploeg ziet die het spel het meest waarschijnlijk zal beheersen, dan ligt de juiste weddenschap voor de hand.

Je kunt wedden op de 1×2-markt als je een sterk idee hebt over de winnaar van een wedstrijd. Bij een wedstrijd waarbij naar verwachting veel doelpunten gaan vallen, gok je op meer dan 2,5 doelpunten of zelfs meer dan 3,5 doelpunten. Heb je de overtuiging, dan kun je gerust inzetten, ondanks dat de odds te mooi om waar te zijn lijken.

Het grote probleem voor bookmakers is dat er vaak niet zo veel gegevens over het damesvoetbal zijn als in de herenwedstrijden. Gokkers kunnen dit in hun voordeel gebruiken. Zoek informatie en verdiep je in damesvoetbal. Je kunt hier nog echt een voordeel op de bookmaker opbouwen.

Favoriete inzetten bij damesvoetbal

Als het gaat om binnenlandse competities maar met name ook grote toernooien, zijn er duidelijk mismatches. Dit gebeurt vooral tijdens een groepsfase van een WK of een Europees Kampioenschap.

Dit is nauwelijks een verrassing, aangezien sommige landen grote vooruitgang hebben geboekt als het gaat om het spel van vrouwen. Landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, de VS, Duitsland en Japan behoren tot de leidende landen, waarbij hun respectieve nationale bonden geld en middelen investeren om het technische niveau van hun ploegen te verhogen.

Die landen hebben over het algemeen ook een competitieve binnenlandse competitie en dat stelt hen in het voordeel ten opzichte van enkele van de mindere teams die aan een toernooi deelnemen. Daarom kan het vaak voordelig zijn om de kant van een favoriet te kiezen, hetzij op de win-markt, de Asian Handicap-markt of zelfs vanuit een accumulator-oogpunt.

Totaal aantal goals

Wedden op de Total Goals-markt is een geweldige alternatieve gokmarkt als je geen idee hebt welk team het spel zou kunnen winnen. Het betekent dat je in plaats van 1×2, kunt gokken op veel gescoorde doelpunten.

In het herenspel zie je dat de standaard Over / Under Goals-lijn 2,5 is. Als je “Over” inzet, dan wil je dat er drie of meer goals gescoord worden. Als je “Under” inzet, dan wil je dat er twee of minder doelpunten worden gescoord.

Het totale aantal goals verschilt echter over het algemeen voor damesvoetbal. Het komt vaker voor dat games veel scoren, vooral bij grote toernooien, waarbij de gok vaak over 3,5 of zelfs 4,5 doelpunten zal zijn. Bookmakers bieden deze weddenschappen dan ook aan.

Live wedden

Als het gaat om wedden op voetbal voor vrouwen, geloven we sterk in weddenschappen tijdens het spelen, aangezien het enorm voordelig kan zijn om een ​​wedstrijd te bekijken voordat je beslist op welke manier je jouw weddenschappen plaatst.

Letterlijk binnen enkele minuten na het bekijken van een damesvoetbalwedstrijd, kun je vaststellen hoe elk team zich waarschijnlijk zal opstellen en wat hun tactieken voor de wedstrijd zijn. Met je voetbalkennis kun je een inschatting maken voor wat de beste weddenschap is.

Ook interessant