Het is geen geheim dat de meeste weddenschappen op sporten als voetbal en basketbal worden gedaan. Helaas zien nog te veel gokkers de mogelijkheden voor wedden op tenniswedstrijden over het hoofd. Tennis biedt slimme gokkers uitstekende mogelijkheden om wat extra geld te winnen.

De reden waarom een typische sportliefhebber niet op tennis wedt, is simpel. Ze begrijpen de mogelijkheden om te wedden niet en zijn niet bereid de tijd te nemen om het te leren. Net als bij elke sportweddenschap is het ook belangrijk dat je kennis hebt over de sport waarop je wed.

Maak kennis met de mogelijkheden van wedden op tenniswedstrijdentennis

Net als bij elke sportweddenschap, is het kennen van de kansen cruciaal bij het kiezen van je weddenschappen.  Er zijn verschillende manieren waarop tennis weddenschappen over de hele wereld worden gepresenteerd. Wij houden ons aan de meest gangbare.

Bij elke sport zijn er grote favorieten (en underdogs). Er moet altijd rekening worden gehouden met het risico versus de beloning. Daar denk je dus goed over na voordat je een tennisweddenschappen plaatst. Wie eenmaal de kansen kent, kan vervolgens de tips in dit artikel gebruiken om de winstkansen te vergoten.

Kies een specialisme

Het hele jaar door zijn er allerlei tennistoernooien. Goed nieuws dus voor mensen die op tennis wedden. Maar, ondanks dat het altijd prettig is om te kunnen kiezen, is het de kunst om de juiste toernooien te kiezen.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf verdiept in de spelers die tijdens deze toernooien zullen spelen. Je kunt je hierbij richten op specifieke spelers of specifieke toernooien. Ook is het verstandig om je daarbij te richten op alleen mannelijke of juist alleen vrouwelijke spelers. Deze keuzes helpen je om je kennis van de sport- en tennisweddenschappen te verfijnen.

Bekijk verschillende bookmakers voor het wedden op tenniswedstrijden

Dit is echt een tip waar je rekening mee moet houden!  Stel dat je aan het winkelen bent voor een nieuwe televisie. Je ziet dezelfde televisie in twee verschillende winkels. Bij de ene winkel is het toestel echter een stuk goedkoper. Waar koop je dan toestel?!

Rondkijken voor de beste kansen is net zo eenvoudig als het doornemen van vier of vijf online websites. Ze zullen bijna altijd enige variatie in uitbetalingen hebben, en dat kan je alleen maar helpen. Het zal je algehele winstpercentage niet helpen, maar het zal wel een gunstiger resultaat opleveren.

Een voorbeeld: je wilt wedden dat Roger Federer een wedstrijd wint. Bookmaker A heeft een quote van 1.2, bookmaker B 1,22 en bookmaker C op 1.3. Zet je honderd euro in dan verdien je bij bookmaker C 10 euro meer dan bij A.

Houd je geld in de gaten

Dit is nog een tip die niet specifiek is voor tennis, maar het is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van sportweddenschappen om te onthouden. Houd altijd de in- en uitstroom bij van het geld dat je inzet. De reden dat het op deze lijst staat, is omdat veel mensen vaak meerdere weddenschappen hebben uitstaan.

Je kunt bijvoorbeeld van een weddenschap van €100,- op 10 manieren inzetten bij een enkele wedstrijd. Het is niet moeilijk om dan je totale inzetbedrag te achterhalen.

Bij tennis lopen er meestal meerdere weddenschappen. Dit kan betekenen dat winsten en verliezen per saldo overeenkomen. Als je de juiste wedstrijden kiest, verlies je misschien 60% van je tennisinzetten, maar maak je toch nog winst met de andere weddenschappen. Omgekeerd kunt je de meeste weddenschappen winnen, terwijl je per saldo verlies lijdt wanneer een grote inzet misgaat.

Het bijhouden van je geld is altijd een goede gewoonte. Je blijft dan altijd het overzicht houden op je winsten en verliezen.

Zoek naar minder logische weddenschappen

Met deze tip kun je echt geweldige tennisweddenschappen afsluiten, maar je moet er wel wat voor doen. Toernooifavorieten presteren historisch gezien altijd bijzonder goed. Maar zij bieden niet altijd de optimale uitbetalingen.

Ranglijsten worden bepaald op basis van de prestaties van een speler gedurende het afgelopen jaar. Het is dan niet altijd duidelijk welke spelers tijdens een toernooi in topvorm zijn of juist even een dip hebben.

Bij wedkantoren zijn geplaatste spelers vaak favoriet boven niet-geplaatste spelers. Zelfs als de werkelijke kansen tegen hen zijn. Wanneer je wat onderzoek doet, kun je erachter komen welke geplaatste spelers het slechter doen dan niet-geplaatste spelers. Hiermee kun je dan bij het plaatsen van je weddenschappen je voordeel mee doen.

Weet wie serveert

Een van de meer populaire vormen van wedden op tennis is het game naar game wedden. Tenniswedstrijden bestaan uit sets en sets zijn weer onderverdeeld in games.

Spelers serveren om beurten per game. Sommige van de betere serveerders betekent een game waarin ze serveren dat ze een betere kans hebben om te winnen. Aan de andere kant zijn de spelers die geen sterke serveerders zijn kwetsbaar om te verliezen. Zelfs wanneer ze wel gewoon zeer goede spelers zijn.

Als je van plan bent om op tennis te wedden, dan loont het naar dit soort dingen wat vooronderzoek te doen.

Bestudeer de ondergrond bij het wedden op tenniswedstrijden

Iedereen weet dat dat tennistoernooien op verschillende soorten velden plaatsvinden. Het is niet verwonderlijk dat verschillende velden (gras, gravel en hardcourt) de voordelen van verschillende spelers hebben.

De beste spelers zijn doorgaans consistent bij elk soort veld. Maar zelfs de beste tennisspelers presteren vaak op een specifiek veld veel beter. Het is onwaarschijnlijk dat verschillende oppervlakken ertoe leiden dat een niet-geplaatste speler een speler met de hoogste geplaatste spelers verslaat. Maar wanneer spelers goed op elkaar zijn ingesteld, kan het veld wel degelijk een grote rol spelen.

Je hoeft geen urenlang onderzoek te doen om uit te vinden welke spelers het beste presteren op welke soort veld. Deze informatie is online beschikbaar en moet je echt even bekijken. Vooral wanneer gravel- en grasbanen een rol gaan spelen.

Leer de tennisstijlen

Sommige spelers zijn meesters in serveren, anderen doen het goed door tegenstanders over het hele veld te laten rennen. Sommige spelers hebben hun lengte mee.  Zoals bij alle sporten, het kennen van de nuances van de stijlen van spelers vereist veel onderzoek. Er is echter zoveel informatie beschikbaar dat je dit inzicht kunt krijgen zonder dat je uren naar tenniswedstrijden hoeft te kijken.

Nogmaals, dit is een andere strategie die je kan helpen bij het selecteren van underdogs. Op die manier geef je jezelf een betere kans geeft om winstgevende weddenschappen te plaatsen.

Conclusie voor wedden op tenniswedstrijden

Wedden op tenniswedstrijden zal nooit populairder worden als het wedden op voetbal. Maar wie op zoek is naar een buitenkansje, doet er zeker verstandig aan tennis eens te bekijken. Omdat het een individuele sport is, zit er vaak wat meer consistentie in het spel en de uitkomsten van spelers. En dat zal weer een positieve invloed hebben op je weddenschappen.

Het is onwaarschijnlijk dat tennis in de loop van een jaar de belangrijkste bron van je gokinkomsten zal worden. Het kan misschien wel een leuke manier zijn om je spaarpot wat te vullen. Misschien merk je zelfs dat je het spel echt leuk vindt. Neem dan zeker een paar uur de tijd om de spelers te bekijken voor het volgende grote toernooi.

Ook interessant