Gokkers moeten altijd goed letten op de doelpuntenmarkten wanneer ze proberen winstgevende gokmogelijkheden te vinden bij een voetbalwedstrijd. De beste bookmakers bieden verschillende spannende manieren om te wedden op een doelpunt.

Wedden op voetbal gaat veel dieper dan simpelweg het resultaat van een wedstrijd voorspellen. Met doelpunt markten kun je geweldige kansen vinden, zelfs als je niet zeker weet welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat het een open en onderhoudende wedstrijd wordt, of een saaie, laag scorende aangelegenheid, kun je grote winsten halen door te profiteren van deze markten.

Dit artikel legt de belangrijkste mogelijkheden voor het wedden op doelpunten uit. We leggen ook uit hoe je ze kunt combineren voor nog meer winst.

Beide teams gaan scoren

Dit is een van de belangrijkste gokopties die je tot jouw beschikking hebt wanneer je probeert om winst te halen uit een bepaalde wedstrijd. Je krijgt twee eenvoudige opties voorgeschoteld: beide teams scoren – ja of nee? Je hoeft de uitslag van de wedstrijd dus niet te voorspellen.

Als je op beide teams wedt om te scoren, kan de wedstrijd eindigen in 1-1 of 7-4. Zolang beide teams op een gegeven moment de achterkant van het net vinden, word je uitbetaald.

De kansen op deze inzet zullen per wedstrijd verschillen. Het hangt allemaal af van hoe sterk elk team achterin is en hoe gevaarlijk ze voor het doel zijn. Als beide teams de bus graag parkeren, zul je over het algemeen grotere uitbetalingen krijgen bij beide teams scoren weddenschappen.

Als het een wedstrijd is tussen twee ambitieuze teams die graag mannen naar voren sturen en risico’s nemen, dan is de uitbetaling veel kleiner. Je hebt dan echter de mogelijkheid om beide teams scoren te combineren met een andere doelpunten inzet om hogere kansen te genereren. We zullen deze strategie later in meer detail toelichten.

Het totale aantal doelpunten

Dit is een voorspelling op basis van de opgetelde doelpunten die beide teams tijdens de wedstrijd scoren. De bookmakers stellen een totaal aantal doelpunten in en stellen je in staat om op meer of minder te wedden. De meest voorkomende totaal doelpunten weddenschap is over/onder 2,5.

Je kunt wedden op minder dan 2,5 doelpunten als je denkt dat het een stugge, laag scorende wedstrijd wordt, of meer dan 2,5 doelpunten als je denkt dat het een veel scorende wedstrijd wordt.

Als je inzet op minder dan 2,5 doelpunten, word je uitbetaald als er twee of minder doelpunten in de wedstrijd zijn. Het kan 0-0, 1-1, 1-0 of 2-0 eindigen voor beide teams, en je zou in elk geval worden uitbetaald. Als je inzet op meer dan 2,5 doelpunten, word je alleen uitbetaald als er drie of meer doelpunten worden gescoord in de wedstrijd.

Sommige nieuwere bookmakers bieden alleen weddenschappen aan op meer dan of minder dan 2,5 doelpunten, maar bij de meeste kun je over/ onder 1,5 doelpunten, 3,5 doelpunten, 4,5 doelpunten enzovoort inzetten. Nogmaals, de kansen zijn in elke wedstrijd anders.

Als het een wedstrijd is tussen twee teams die niet bijzonder avontuurlijk voetbal spelen, kun je grote waarde vinden door te wedden op meer dan 2,5 doelpunten. Als beide teams regelmatig betrokken zijn bij games met hoge scores, moet je misschien een meer dan 3,5 doelpunten of zelfs meer dan 4,5 doelpunten weddenschap maken om waarde te vinden.

Dat geldt ook bij een mismatch. Je zou geen aantrekkelijke odds vinden op meer dan 2,5 goals als Engeland tegen San Marino speelt, maar meer dan 4,5 goals kunnen dan aantrekkelijke odds bieden.

Het combineren van het totaal aantal goals met beide teams scoren

Als je een open, vermakelijke wedstrijd verwacht tussen twee teams die aanvallend sterk en verdedigend wankel lijken, is het een goede optie om beide teams scoren te combineren om te scoren met meer dan 2,5 doelpunten.

Laten we zeggen dat Liverpool tegen West Ham speelt op Anfield in de Premier League, en dat beide teams geblesseerde verdedigers hebben. Wellicht vind je een quotering van 1.6 voor beide teams om te scoren, wat betekent dat een weddenschap van €20 je een winst van €12 op zou opleveren als deze succesvol is. Meer dan 2,5 doelpunten zou een quote van 1.4 kunnen hebben, wat bij een inzet van €20 dan €8 oplevert.

Als je deze prijzen uitbetalingen niet aantrekkelijk vindt, kun je beide teams scoren combineren met meer dan 2,5 doelpunten, waarbij je de twee selecties in feite in één weddenschap gooit. Je zou dan de odds van 1.6 en 1.4 met elkaar vermenigvuldigen waarbij je met een weddenschap van €20 dan €24,80 winst zou behalen. (20x 1.4x 1.6 =44,80)

Je kunt het ook verder pushen door beide teams scoren te combineren met meer dan 3,5 doelpunten. Dat zou de odds waarschijnlijk verhogen tot een quote van 1.6. Dan zou de winst €31,20 zijn (20x 1.6x 1.6 = 51,20)

Een andere geweldige optie is dat beide teams scoren en minder dan 4,5 goals. Dit is een handige markt als je denkt dat beide teams op het scoreblad zullen komen, maar je verwacht geen buitensporig hoog scorende wedstrijd.

Het combineren van beide teams om te scoren met minder dan 4,5 doelpunten levert je altijd een grotere potentiële winst op dan simpelweg wedden op beide teams om te scoren.

Sommige bookmakers geven “beide teams scoren over / onder dan 2,5 doelpunten” in de lijst met wedopties op een wedstrijd. Anderen laten je gewoon toe om deze inzetten te creëren in je betslip. Andere benamingen voor deze weddenschappen zijn “same game accumulators” of “same game accas”.

Combineren van wedden op een doelpunt met de 1X2 weddenschap

Stel dat je wil wedden dat Feyenoord de wedstrijd tegen Sparta wint. Allereerst kijk je naar de statistieken. Als Feyenoord in normale vorm is en Sparta niet de pannen van het dak speelt, dan zou je een quote van 1.5 voor winst van Feyenoord kunnen krijgen. Met een inzet van €20 levert dit 10 euro winst op.

Een alternatieve optie zou zijn om het winnen van Feyenoord te combineren met een doelpunten inzet. Als je denkt dat ze Sparta zullen wegblazen, kun je voor Feyenoord gaan om te winnen en ook in te zetten op over 2,5 doelpunten. In dat geval zouden ze moeten winnen met 3-0, 2-1, 3-1 enzovoort om uitbetaald te worden, maar je potentiële winst zou veel hoger zijn. Met de quote 1.3 voor een over 2,5 weddenschap wordt de uitbetaling 20x 1.5x 1.3 = 39 euro)

Als je denkt dat Feyenoord een laag scorende overwinning zal behalen, zou je ervoor kunnen kiezen om voor Feyenoord te gaan om te winnen en minder dan 3,5 doelpunten in de wedstrijd. Dit zou meer opleveren dan alleen een weddenschap op winst. Je zou zelfs gek kunnen doen en 3 weddenschappen combineren. Feyenoord wint, beide teams scoren en meer dan 3,5 doelpunten.

Hoeveel doelpunten maakt een team

Dit is een voorspelling van hoeveel doelpunten een bepaald team in een wedstrijd zal scoren. Over prestaties van de tegenpartij hoef je jezelf geen zorgen te maken. Je kunt erop wedden dat Real Madrid meer dan 2,5 doelpunten scoort als zij Valencia in het Bernabeu ontvangen. Je wordt uitbetaald als ze drie keer scoren, ongeacht of het 3-0, 3-1, 3-2, 3-3 of 3-9 eindigt. Sommige gokkers houden van deze vlijmscherpe focus op een bepaald team.

Wedden op het exacte aantal doelpunten

Dit is veel lastiger dan wedden op over/onder, omdat je het exacte aantal doelpunten moet voorspellen dat in een wedstrijd wordt gescoord. Als het je echter lukt, verdien jeeen aanzienlijk hogere winst. Je kunt ook op meerdere opties wedden om jezelf een grotere kans op succes te geven.

Je kunt bijvoorbeeld besluiten om een ​​weddenschap te plaatsen op precies twee doelpunten in een Serie A-wedstrijd tussen Roma en Fiorentina, en nog een weddenschap op precies drie doelpunten in de wedstrijd. Als een van de twee weddenschappen lukt, dan hou je toch nog een goede winst over.

Je kunt ook wedden op de exacte goals die een bepaald team zal scoren. Als je niet zeker weet wat Fiorentina zal brengen, maar je hebt een sterke kennis van de Roma-ploeg, dan zou je kunnen besluiten om te wedden dat Roma precies twee doelpunten scoort.

Zolang ze precies twee doelpunten maken, loont je weddenschap, ongeacht hoe vaak Fiorentina erin slaagt te scoren. We raden aan om ​​gratis bonusgeld van de bookmakers te gebruiken bij het wedden op deze optie.

De clean sheet weddenschap

Dit betekent simpelweg wedden op een team om de nul te houden tijdens een wedstrijd. Het maakt niet uit hoeveel doelpunten ze scoren. Ze hoeven de tegenstander slechts 90 minuten op afstand te houden om ervoor te zorgen dat de weddenschap vruchten afwerpt. Bij 0-0 win je de weddenschap ook.

Deze weddenschap gebruik je als een tegenstander vaak moeilijk tot scoren komt.

Wedden op de eerste doelpuntenmaker

Dit is een vrij eenvoudige weddenschap. Hierbij ga je wedden op de speler die als eerste een doelpunt maakt. De sterspits voor het sterkere team zal over het algemeen als favoriet op deze markt worden gezien.

De uitbetalingen worden langzaam hoger als je de lijst met spelers afgaat. De lijst eindigt met een verdedigende speler die nooit in de 16 bij de tegenstander komt

Als Nederland tegen Argentinië speelt, vind je Messi als favoriet om als eerste te scoren, gevolgd door bijvoorbeeld Depay. Let ook op wie er de penalties neemt bij een ploeg. Als dat een verdediger is, dan kan daar best een goede quote bij staan.

Ook hier mag je inzetten op meerdere spelers. Als de speler waarop je gokt de wedstrijd niet start en niet op het veld staat wanneer het eerste doelpunt wordt gescoord, krijg je jouw inzet terug.

Wedden op de laatste doelpuntenmaker

Dit lijkt erg op de eerste doelpuntenmaker, maar het houdt simpelweg in dat je moet voorspellen wie het laatste doelpunt zal pakken. De kansen op de eerste en de laatste doelpuntenmaker zijn over het algemeen redelijk vergelijkbaar, tenzij een bepaalde speler de echte gewoonte heeft om op te duiken met doelpunten in de laatste minuten.

Wedden op de doelpuntenmaker

Dit is vaak een veel aantrekkelijkere optie dan wedden op een speler om als eerste of als laatste te scoren. Het houdt simpelweg in dat je moet voorspellen dat een speler op enig moment in de wedstrijd zal scoren.

Je wordt uitbetaald als die speler de achterkant van het net vindt, ongeacht of het nu gaat om het openen van de score, om een ​​gelijkmaker in de eerste helft te maken of om het voorlaatste doelpunt in een 5-0-wedstrijd te pakken.

De odds die beschikbaar zijn voor een speler om op elk moment te scoren, zullen altijd lager zijn dan de odds voor die speler die als eerste of laatste scoort. Dat is begrijpelijk, want het is gemakkelijker te voorspellen of een speler op enig moment in een wedstrijd zal scoren. Je hebt echter een veel grotere kans als je op deze weddenschap gokt.

Alternatieve inzetten op doelpunten

Verschillende bookmakers bieden veel mooie weddenschappen aangaande doelpunten. Als je denkt dat Neymar het op zijn heupen heeft dan kun je wedden dat hij 2 of meer doelpunten maakt. Dat levert je hogere kansen op dan gewoon op hem te wedden om op elk moment te scoren.

Je kunt ook wedden dat Neymar drie of meer doelpunten scoort, of zelfs vier of meer doelpunten kiezen als je enorme winsten wilt behalen. Je kunt er ook op wedden dat hij een kopbal scoort, een penalty binnen schiet of van buiten de 16 scoort.

Het is zelfs mogelijk om te wedden op een speler die een eigen doelpunt scoort terwijl je de wedstrijd live bekijkt bij je favoriete online bookmaker!

Tijdstip van het eerste doelpunt

Met deze inzet kun je voorspellen wanneer het eerste doelpunt van de wedstrijd zal worden gescoord. Het maakt niet uit welk team de achterkant van het net vindt. Sommige bookmakers verdelen het in stappen van 10 minuten. Dat betekent dat je kunt wedden dat het eerste doelpunt wordt gescoord in 0-10 minuten, 11-20 minuten, 21-30 minuten enzovoort.

Anderen verdelen het in stappen van 15 minuten, dus je kunt wedden op 0-15 minuten, 16-30 minuten enzovoort. U kunt desgewenst op meerdere stappen inzetten. Probeer er gewoon voor te zorgen dat je winst overhoudt als een van jouw selecties correct blijkt.

Even of oneven aantal doelpunten

Dit is een ietwat bizarre inzet die zich richt op de vraag of het totale aantal gescoorde doelpunten in een wedstrijd oneven of even zal zijn. Het is een beetje zoals wedden op rood of zwart op een roulettewiel. Dit is geen weddenschap waarbij je kennis nodig hebt en kan het beste worden vermeden.

Wedden op een doelpunt voor een gedeelte van de wedstrijd

De meeste van de bovengenoemde weddenschappen kunnen worden beperkt tot delen van een wedstrijd om aantrekkelijkere kansen te genereren. In plaats van te wedden op beide teams om te scoren, kun je wedden dat beide teams scoren in de eerste helft. Of meer dan 2,5 doelpunten in de tweede helft in plaats van meer dan 2,5 doelpunten in de hele wedstrijd.

De mogelijkheden gaan maar door. Je zou kunnen wedden op precies één doelpunt in de eerste helft of beide teams scoren in elke helft. Andere mogelijkheden zijn, een oneven aantal goals in de eerste helft, een team dat twee goals scoort in de tweede helft.

Waar vind je de opties voor het wedden op een doelpunt?

De bookmakers geven standaard de 1X2 weddenschap aan bij een wedstrijd. Achter de quotes vind je een klikoptie waarbij alle andere mogelijke weddenschappen tevoorschijn zullen komen. Scrol door en je ziet de opties voor het wedden op een doelpunt.

Alle legale bookmakers op onze site bieden de doelpunten weddenschappen aan.

Tips voor het wedden op een doelpunt

Om succesvol te wedden op een doelpunt moet je de volgende regels in acht nemen.

  • Voer gedegen onderzoek uit, bekijk hoe vaak beide teams scoren. Verdeel het in thuiswedstrijden en uitwedstrijden. Bereken de gemiddelde doelpunten per wedstrijd dat elk team scoort. Bekijk hoe vaak er meer dan 2,5 of minder dan 2,5 doelpunten wordt gescoord.
  • Zet elke wedstrijd in context. Als er voor beide teams veel op het spel staat, kan het uitgroeien tot een zenuwslopend spel zonder veel doelpunten. Als beide teams achterin zware blessureproblemen hebben, kunnen meer dan 2,5 doelpunten of meer dan 3,5 doelpunten weddenschappen een optie zijn.
  • Overweeg het volledige scala aan opties. Als je je ongemakkelijk voelt bij het wedden op minder dan 2,5 doelpunten, ga dan voor minder dan 3,5 doelpunten.
  • Als een meer geavanceerde strategie, bekijk Aziatische totale doelpuntenmarkten.
  • Overweeg om twee of meer selecties samen te voegen in een accumulator voor meer waarde. Je zou erop kunnen wedden dat beide teams scoren wanneer Arsenal tegenover Man Utd staat en beide teams scoren wanneer Newcastle tegen Everton speelt, samengevoegd tot één acca voor hogere algemene kansen.
  • Overweeg altijd om meerdere selecties binnen hetzelfde spel te combineren voor toegevoegde waarde. Inzetten op beide teams om te scoren en meer dan 2,5 doelpunten is een geweldige optie, net als wedden op beide teams om te scoren en minder dan 4,5 doelpunten. Je kunt jouw kansen ook aanzienlijk verhogen door te wedden op een team dat wint en meer dan 1,5 doelpunten, of een team dat wint en minder dan 4,5 doelpunten.

Ook interessant