De Duitse bekerfinale zal zaterdag 21 mei worden gespeeld in het Olympiastadion in hoofdstad Berlijn. Om 20.00 fluit scheidsrechter Marco Fritz voor de aftrap van de DFB Pokalfinale. Het is een flinke tijd geleden dat zowel Borussia Dortmund als Bayern München niet in de finale wisten te komen. In 2011 gebeurde dit voor het laatst toen Schalke 04 de finale speelde tegen MSV Duisburg.  

sc Freiburg

sc Freiburg draait een geweldig seizoen. Waar ze de afgelopen jaren schommelden tussen de dertiende en de achtste positie in de Bundesliga werd nu de zesde stek bemachtigd. De laatste twee speelronden hielpen echter niet mee. Er werd verloren van Union Berlin en van Bayer Leverkusen. Met zes punten meer stond Freiburg volgend seizoen in de Champions League.

Nu is de ploeg aangewezen op de Europa League. Ook zeker geen schande aangezien het voor het eerst sinds 2018 niet meer gekwalificeerd is voor de voorronde en sinds 2014 geen Europese groepswedstrijd meer heeft gespeeld. Dolle pret dus bij het team van coach Christian Streich. Als kers op de taart kan de DFB Pokal gewonnen worden. 

sc Freiburg stond nog nooit in de finale van de DFB Pokal. Het vrouwenelftal werd in 2019 de runner-up tegen VfL Wolfsburg. Het is voor Freiburg dus een geweldige prestatie dat de finale behaald is. Één ding ontbreekt nu nog en dat is het zilverwerk winnen. 

Freiburg won in de eerste ronde van Würzburger Kickers met 1-0. In de tweede ronde nam Freiburg het op tegen Osnabrück. 2-2 was de eindstand en na een dramatische strafschoppenserie won Freiburg uiteindelijk met 2-3. 

In de achtste finale werd voor het eerst overtuigend gewonnen. TSG Hoffenheim werd met 1-4 opzij gezet. In de kwartfinale was het wederom billenknijpen 1-1 na 90 minuten zorgde voor een verlenging. In de 120e minuut scoorde Roland Sallai de 1-2 binnen waardoor een tweede strafschoppenreeks niet nodig was. In de halve finale werd HSV met 1-3 verslagen waardoor de finaleticket binnen was.

Red Bull Leipzig

Red Bull Leipzig wist op één punt de Champions League plek te behalen. De vierde positie is behaald waardoor Leipzig ook volgend seizoen in het miljoenenbal mag spelen. Dat is ieder seizoen het uitgangspunt. Daarnaast staat Leipzig voor de derde keer in de afgelopen vier jaar in de finale van de DFB Pokal.

Voor de supporters moet het drie keer scheepsrecht worden aangezien beide eerder gespeelde finales verloren werden. Bayern won in 2019 en Borussia won vorig seizoen. Tegen Freiburg zijn de kaarten anders geschud. Tegen BVB en Bayern speelt Leipzig de rol van underdog. In de wedstrijd van zaterdag is de rolverdeling andersom. Leipzig is favoriet. 

Leipzig nam het in de eerste ronde van het toernooi op tegen sv Sandhausen dat met 0-4 werd verslagen. In de tweede ronde was sv Babelsberg 03 uit de Regionalliga aan de beurt. Zij werden met een nipte 0-1 verslagen. In de achtste finale speelde Leizpig tegen Rostock dat met 2-0 won. Ook in de kwartfinale incasseerde Leipzig geen doelpunt door met 0-4 te winnen van Hannover 96. Tegen Union Berlin werd het eerste tegendoelpunt geïncasseerd. Desalniettemin werd er gewonnen, met 2-1 was Leipzig te sterk en werd de derde finale in vier jaar tijd behaald. 

Geschiedenis van deze wedstrijd

De beide ploegen stonden natuurlijk al eens eerder tegenover elkaar in de Bundesliga. In 2015 stonden de beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar in de 2. Bundesliga. Het eindigde in Leipzig toen 1-1. Freiburg won dat seizoen de thuiswedstrijd met 2-1. De eerste ontmoeting volgde in 2016 toen beide ploegen promoveerden naar de Bundesliga. Daar won Leipzig met 1-4 en 4-0.

In de 10 wedstrijden die volgden won Leipzig er 4, wist Freiburg drie keer te winnen en eindigde het drie keer gelijk. In tien van de veertien gespeelde wedstrijden kwamen beide teams tot scoren. Gemiddeld vielen er 2.9 doelpunten per ontmoeting. Nog nooit eindigde het 0-0 tussen de beide ploegen. Dit seizoen speelden de beide ploegen twee keer gelijk en eindigde het in beide wedstrijden 1-1. 

Wedden op deze wedstrijd 

Voor komende zaterdag is RB Leipzig de favoriet voor de overwinning. Bij een overwinning van Leipzig krijg je 1.87 maal iedere ingezette euro terug. Diezelfde euro betaalt bij een overwinning van sc Freiburg 3.90 uit. Denk je dat het net als de twee Bundesliga duels in een gelijkspel eindigt en er dus een verlenging gespeeld dient te worden, dan krijg je 3.7 keer iedere euro terug. 

Gemiddeld scoorde sc Freiburg in dit Bundesliga seizoen 1.7 doelpunt per wedstrijd en kregen ze er 1.4 tegen. Bij Red Bull Leipzig werden er 2.1 treffers per wedstrijd gescoord en incasseerden ze 1.1 doelpunt. Een weddenschap over 3.5 doelpunt betaalt bij Jack’s 3.4 keer je inzet uit. Voeg je daar een dubbele kans met één van beide teams aan toe dan is de odd 4.10

Aan Freiburg kant is Nils Petersen de favoriet om een treffer te scoren. Legt hij er ééntje in de finale in dan betaalt Jack’s 3.85 keer je inzet uit. Aan de kant van Leipzig is Nkunku de favoriet om een doelpunt te scoren. Weet hij de verwachtingen waar te maken dan is dat 2.55 maal iedere euro waard. 

Ook interessant