Evenals vorig seizoen startte Ajax het nieuwe competitieseizoen met een nederlaag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Vorig seizoen wist een getergde Madueke PSV met 0-4 te doen laten winnen. Dit seizoen knokte Ajax lange tijd mee maar zag uiteindelijk 3-5 worden. Komende zondag moet Ajax de eerste wedstrijd van het seizoen spelen in Sittard.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna Sittard voltrekt zich een opmerkelijk tafereel. De nieuwe aanwinst Burak Yilmaz is ouder dan zijn coach, Sjors Ultee. De oefenmeester is slechts 35 jaar, twee jaar jonger dan de Turkse spits. Fortuna heeft meerdere nieuwe spelers aangetrokken in de transferwindow. Onder andere Rodrigo Guth van Atalanta die bij meerdere Eredivisionisten op het verlanglijstje stond. Ivo Pinto en Inigo Cordoba komen, evenals Yilmaz, transfervrij in Limburg spelen. De grootste naam van vorig seizoen die Fortuna is kwijtgeraakt is Zian Flemming. Hij is voor tweeënhalf miljoen vertrokken naar Millwall.

Ajax

Ajax heeft deze zomer voor een recordbedrag geshopt. De boekhouding van de Amsterdammers ziet er nog altijd rooskleurig uit aangezien de transfers van Martinez, Haller en Gravenberch een kleine 110 miljoen opleverde. Tijdens de eerste echt competitieve ontmoeting van het seizoen, afgelopen zaterdag tegen PSV, werd duidelijk dat er toch nog de nodige versterkingen nodig zijn.

Voornamelijk in de verdediging en de doelman zorgden voor veel vraagtekens. Jay Gorter kreeg van Schreuder de voorkeur boven Pasveer. De jonge doelman maakte tijdens de wedstrijd tegen de Eindhovenaren een aantal cruciale fouten waardoor de Amsterdammers de wedstrijd uit handen gaven. Aangezien Tyton en Onana zijn vertrokken blijven enkel Gorter, Pasveer en Stekelenburg (geblesseerd) over.

Waar Ajax het in de verdediging aan ontbreekt compenseert het zich in de aanval. De Godenzonen hebben een luxeprobleem in de aanval en op het offensieve middenveld. Steven Bergwijn en Mohammed Kudus tekende beide voor een prachtige goal tegen PSV. Daarnaast creëerden de Amsterdammers op offensief gebied veel kansen.  

Geschiedenis van deze wedstrijd

In totaal stonden Ajax en Fortuna Sittard 49 keer eerder tegenover elkaar. Van deze 49 ontmoetingen won Ajax er 39. Vijf keer wist Fortuna Sittard de ontmoeting te winnen en vijf keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste keer dat Fortuna Sittard van Ajax won was op 15 maart 2000. Ajax ging toen met 2-0 onderuit. In 2001/2002 eindigde het in Sittard 1-1. De ploeg van Hans de Koning kwam toen via Ronald Hamming op voorsprong. Wamberto scoorde de gelijkmaker namens de Amsterdammers.

In totaal stonden de beide ploegen 22 keer eerder tegenover elkaar in Sittard in de Eredivisie. Het doelsaldo staat op 16-47 in het voordeel van de bezoekers. Gemiddeld scoort Ajax 2.1 doelpunt in Sittard. Fortuna scoort gemiddeld 0.7 keer per ontmoeting.

Ajax scoort sinds de terugkeer van Fortuna in het seizoen 2018/2019 een karrenvracht aan doelpunten. De uitslagen sinds dit seizoen zijn 0-2, 4-0, 5-0, 5-2, 1-2, 0-5 en 5-0. In een keer schiet het gemiddeld aantal doelpunten van Ajax omhoog naar 4 goals per wedstrijd.

Wedden op Fortuna Sittard – Ajax

De kans dat de doelpuntenmachine van Ajax komend weekend op volle toeren draait is aannemelijk. Maar ook Fortuna heeft kansen op doelpunten. Een overwinning van Ajax is te verwachten, de odd hierop is dan ook laag. Een overwinning van Ajax levert 1,19 keer iedere ingezette euro op. Een stunt van Fortuna Sittard wordt beloond met een odd van 12.75. Een gelijkspel levert zevenenhalf keer iedere euro op.

Bij Toto kun je een odd van 2.20 keer je inzet verwachten als beide teams scoren en Ajax de drie punten pakt. Een hele mooie quotering krijg je bij 5.5 doelpunten of meer. Toto keert 4.45 keer je inzet uit bij 6 doelpunten in de wedstrijd.