Komende zaterdag speelt de traditionele top drie achter elkaar in de vijfde speelronde van de Eredivisie. ‘s Middags wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena om 16:30 waarin Ajax speelt tegen Cambuur. Aansluitend op die wedstrijd wordt er in de Grolsch Veste afgetrapt tussen Twente en PSV. De laatste wedstrijd van de avond start om 21.00 op de Adelaarshorst en deze zal worden gespeeld tussen Go Ahead en Feyenoord. 

Ajax – Cambuur

Cambuur en Ajax stonden achttien keer eerder tegenover elkaar. Veertien maal won Ajax, drie keer wist Cambuur de volle buit te pakken en één keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste keer dat Cambuur een resultaat wist te boeken was in de achtste finale van de KNVB Beker in het seizoen 2016-2017. Toen wonnen ze met 2-1 in Leeuwarden. In de competitie wist Cambuur in 1999 voor het laatst te winnen. Hoewel Shota Arveladze Ajax binnen 10 minuten op voorsprong schoot kwam Cambuur met Durmusoglu terug tot 1-1 en scoorde de 2-1. Levchenko en van Utrecht tekenden voor de 3-1 en 4-1, een zeer overtuigende overwinning. 

De laatste vijf ontmoetingen in de Johan Cruijff Arena eindigden in een schiettent. 9-0, 5-1, 3-0, 1-1 en 3-1 zijn de laatste uitslagen in Amsterdam. De 9-0 van vorig seizoen, overigens ook gespeeld in de vijfde speelronde, was een unicum. Acht verschillende doelpuntenmakers tekenden voor een treffer. Het gemiddelde van de doelpunten gescoord in deze ontmoeting staat hiermee op 4,8 treffers. Je kunt voor zaterdag een gokje wagen op meer dan 4,5 doelpunten, beide teams scoren en Ajax wint voor een quotering van 3.35 bij Jack’s. 

Twente – PSV

Aansluitend op de wedstrijd tussen Ajax en Cambuur speelt PSV in Enschede in de Grolsch Veste tegen de ploeg van Ron Jans. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin Twente zo nu en dan verrassend uit de hoek kan komen. In de laatste vijf ontmoetingen eindigde het drie keer gelijk. Twee wedstrijden wonnen de Eindhovenaren. Voor komend weekend is de ploeg van Ruud van Nistelrooy de favoriet. 

De Eindhovenaren hebben tijdens de midweekse speelronde een gat geslagen met Ajax. Beide teams zijn nog 12 uit 4 maar de 1-6 uit bij Excelsior en de 7-1 overwinning op Volendam zorgen voor een geweldig doelsaldo. PSV zal het moeten stellen zonder Carlos Vinicius. De 27 jarige aanvaller verruilt Eindhoven voor een avontuur in de Premier League bij Fulham. Anwar el Ghazi tekent voor PSV, hij komt juist terug uit de Premier League en komt over van Aston Villa. 

Daarnaast tekende Cody Gakpo een symbolisch spandoek van de aanhang van de Eindhovenaren woensdagavond. Er wordt al langere tijd aan de jonge Gakpo getrokken, onder andere Manchester United zou serieuze interesse in hem hebben. De fans van PSV en de club zelf ziet de 23-jarige linksbuiten natuurlijk liever bijtekenen.  

Tegen Twente is PSV de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij Jack’s een quotering van 3.15 als PSV de wedstrijd weet te winnen en beide teams tot scoren weten te komen. 

Go Ahead Eagles – Feyenoord

De zaterdagavond wordt afgesloten door een ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. De Rotterdammers kennen een degelijke start van het seizoen. Van Vitesse, RKC en Emmen werd gewonnen. Tegen sc Heerenveen moesten de punten worden gedeeld. Go Ahead is een ploeg die prima past in het lijstje van tegenstanders die Feyenoord verslaat. 

In de laatste dagen van de transfermarkt was het rustiger in Rotterdam dan in de twee andere voetbalsteden van Nederland. Al vroeg tijdens de periode werden spelers aangetrokken en gingen spelers elders voetballen. Danilo, Quinten Timber en Idrissi zijn de opvallendste namen die in Rotterdam komen voetballen. De nieuwe aanwinsten lieten zich direct gelden. Danilo scoorde tegen RKC de penalty die voor de drie punten zorgden, daarnaast scoorde hij tegen Vitesse twee treffers. Timber wist tegen Emmen de openingstreffer te maken. 

Tegen Go Ahead Eagles moeten op papier de drie punten relatief eenvoudig worden meegenomen. Hoewel Feyenoord het in de afgelopen jaren in Deventer nog al eens knap lastig heeft gehad lijkt het komend weekend zonder al te veel slag of stoot te moeten winnen. Dat is ook terug te zien in de odds. De Rotterdammers vertegenwoordigen een odd van 1.46 tegenover 6.75 bij een overwinning van de Eagles. Een overwinning van Feyenoord en meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd zorgt voor een kleine verdubbeling van je inzet. Je krijgt hiervoor bij Jack’s 1.93 keer iedere euro terug.

Voeg je alle weddenschappen samen dan betaalt Jack’s je een mooie 20 keer je inzet terug. 

Ook interessant