Wedden op de US Open

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Evenementen Wedden op de US Open

Wedden op de US Open

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

De US Open is het laatste Grand Slam van het tennisseizoen. Dit toernooi wordt elk jaar begin september gespeeld in New York. Normaal gesproken begint de US Open op de laatste maandag van augustus.

Het wordt daarom beschouwd als de laatste kans voor toptennissers om een ​​impact te maken op hun ranking. Dat is de belangrijkste reden waarom de topnamen uit de tennis hun energie zo veel mogelijk bewaren na het Wimbledon toernooi in juli. 

De US Open wordt ook wel “Flushing Meadows” genoemd naar de naam van het toernooi complex. Net als de Australian Open wordt in New York ook op hardcourt gespeeld. Tegenwoordig is dit de meest voorkomende ondergrond voor tenniswedstrijden wereldwijd. 

 • Wedden op hardcourt
 • Beste tips voor US Open weddenschappen
 • Wedden op de US Open – FAQs

Wedden op hardcourt

Als je kijkt naar eerdere US Open competities zul je zien dat er minder verrassende resultaten zijn geweest dan bij de andere Grand Slam toernooien. Waarom is dat zo? Uiteraard niet alleen vanwege de consistentie van de speler, maar juist vanwege het oppervlak waarop gespeeld wordt.

Hardcourt is een kunstmatig oppervlak en heeft andere karakteristieken als je het vergelijkt met gras (Wimbledon) en gravel (Roland Garros). De bal stuitert constant, wat het lastig maakt voor de tegenstander om de bal te anticiperen. Bovendien is het minder glad. Ervaren spelers met een atletisch en soepel lichaam hebben hier veel voordeel bij. Het is niet voor niks dat het overgrote deel van de tennistoernooien wereldwijd op harcourt gespeeld wordt. 

#1 Fun Fact: De US Open werd vroeger op gras gespeeld, van 1881 tot 1974. Twee jaar werd er op gravel gespeeld, maar sinds 1978 is het een hardcourt Grand Slam. Daarmee is het de enige Grand Slam competitie die alle drie de oppervlakken heeft gekend. 

#2 Fun Fact: Een van de belangrijkste handelsmerken van US Open is de blauwe kleur van het hardcourt. Deze kleur heet dan ook “US Open Blue”. De buitenbanen zijn in “US Open Green” geschilderd, zodat de umpires de bal beter kunnen zien. 

Beste tips voor US Open weddenschappen

Als je succes wilt hebben met wedden op US Open weddenschappen, dan doe je er goed aan om de toernooien vlak voor de Grand Slam nauwkeurig te volgen. Augustus is de maand waarin de belangrijkste ATP- en WTA-toernooien in Noord-Amerika worden gehouden. De resultaten van deze opwarmtoernooien zijn een goede indicatie voor resultaten van de US Open.

Opwarmtoernooien:

 • Silicon Valley Classic San Jose (WTA Premier), laatste week van juli
 • Washington Open (WTA International), laatste week van juli
 • Montreal Open (ATP 1000), eerste week van augustus
 • Canadian Open Toronto ( WTA Premier 5), eerste week van augustus
 • Cincinnati Masters (ATP 1000), tweede week van augustus
 • Cincinnati Open (WTA Premier 5), tweede week van augustus
 • Winston –Salem Open (ATP 250), derde week van augustus

Serveren en terugslaan
Spelen op een snel oppervlak zoals een hardcourt geeft een sterke service extra voordeel. Een analyse van de speelstijl van een bepaalde tennisser is dus essentieel om resultaten te voorspellen. Maar het is niet alleen de service waar het om draait bij de US Open, het terugslaan van de bal is net zo belangrijk om te winnen. 

Novak Djokovic staat niet bekend om zijn foutloze en krachtige service. Toch is hij ieder jaar weer een van de meest dominante sterren van het toernooi. Djokovic heeft het unieke vermogen om zijn lichaam te stabiliseren, de snelheid en spin van de bal goed te evalueren en deze dan keihard terug te slaan.

Marin Cilic staat tegenwoordig ook in dat rijtje van krachtige returns, net als Rafael Nadal. De held van de gravel heeft meer succes op het hardcourt van de US Open dan op het gras van Wimbledon. Hij heeft op de hardere ondergrond veel meer controle over de bal. 

Service games winnen
In alle tenniswedstrijden is het belangrijk om de eigen service games te winnen. Dat geldt zeker ook voor de US Open. In de andere Grand Slams is een overwinning van twee games nodig in de laatste set. Maar in de US Open wordt de laatste set uitgespeeld met een tiebreaker. Spelers die sterk serveren en bijna geen breakpunten weggeven, hebben in New York dus extra voordeel. John Isner, Karen Khachanov en Milos Raonic zijn een aantal grote tennis namen die hierom bekend staan. 

Vermoeidheid
US Open is het enige Grand Slam toernooi waarin wedstrijden ´s avonds laat worden gespeeld, soms wel om 22:00 uur. Dit is zo geregeld omdat de live uitzendingen ´s avonds betere kijkcijfers halen. Maar voor de tennissers is dit een groot nadeel. Deze wedstrijden kunnen tot na middernacht duren, wat een nadelig effect heeft op de ochtendtraining. 

FAQ

🎾 Wat zijn populaire US Open tennis weddenschappen?

Veel mensen zetten in op de winnaar van de een wedstrijd of van de hele US Open. Maar je kan ook inzetten op een clean set die eindigt op 6-0, een tiebreak of het aantal aces.

🎾 Waar kan je op de US Open wedden?

Bij alle gerenommeerde online bookmakers kan je op deze Grand Slam wedden. Check onze bookmaker reviews om een geschikte bookmaker uit te kiezen. 

🎾 Wie wonnen de US Open in 2019?

Rafael Nadal won de mannen enkel competitie en de Canadese Bianca Andreescu won de vrouwen enkel. De gemixte dubbel werd gewonnen door Bethanie Mattek-Sands en Jamie Murray.