Wedden op Wimbledon

  • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Evenementen Wedden op Wimbledon

Wedden op Wimbledon

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 31 oktober 2021
  • Leestijd: 4 minuten

Het Wimbledon tennistoernooi is één van de vier Grand Slams. Het is het oudste tennistoernooi ter wereld en wordt elk jaar gespeeld in het gelijknamige Londense stadswijk. Van de vier Grand Slams (Australian Open, US Open en Roland Garros) is Wimbledon het enige toernooi dat op gras gespeeld wordt. 

En dat maakt het toernooi juist spannend, dat aspect zorgt namelijk voor verrassende resultaten. Om succes te hebben met wedden op Wimbledon wedstrijden zal je de specifieke speelstijl van de individuele spelers goed moeten bestuderen. 

  • Wedden op grastoernooien
  • Beste spelers Wimbledon 2019
  • Wedden op Wimbledon – FAQs

Wedden op grastoernooien

Tennissen op gras is tegenwoordig de zeldzaam. Slechts een handvol ATP- en WTA-toernooien worden op gras gespeeld. De meeste staan op het programma in de aanloop naar het Wimbledon toernooi. Deze gras wedstrijden functioneren als een soort warming up voor de grote Grand Slam. De toernooien zijn de moeite waard om even te benoemen:

ATP-toernooien: ´s-Hertogenbosch Open, Antalya Open, Nottingham Classic, Halle Open, Eastbourne International, Newport Tournament en de London Queens Club.

WTA-toernooien: Nottingham Classic, Birmingham Classic, Mallorca Open, Eastbourne International en ´s-Hertogenbosch Open.

Voor gokkers dienen deze toernooien als een kompas, vooral om de underdogs te identificeren die goed presteren op gras. Deze underdogs zouden zomaar een impact kunnen hebben op de start rondes van Wimbledon.

Ook is het natuurlijk handig om een blik te werpen op de eerdere winnaars van deze toernooien. De resultaten van deze grastoernooien zijn een goudmijn van informatie. Natuurlijk zullen sommige topspelers zich inhouden in deze zogenaamde voorrondes. Zij willen hun kracht immers sparen voor Wimbledon zelf. 

Beste spelers Wimbledon

Vooral de speelstijl van de speler, man of vrouw, is sleutel in het succes op Wimbledon. Het gaat om twee specifieke elementen: de service en de volley.  Uitstekende serveerders en uitzonderlijke volleyers hebben extra voordeel op de grasmat, omdat de bounce enigszins onregelmatig is.

Spelers die in staat zijn om de tegenstander te onderdrukken met een sterk en nauwkeurig service kunnen dit gebruiken om hun service games vast te houden en één of twee games van de tegenstander te breaken. Verder zie je dat spelers die gemakkelijk hun lichaam en tennisracket manoeuvreren, vooral vanaf de basislijn, hogerop in het Wimbledon toernooi komen. 

Een uitstekende fysieke status is noodzakelijk, aangezien wedstrijden op Wimbledon tussen spelers van dezelfde klasse vaak lang duren. Het is geen toeval dat de langste wedstrijd in de tennisgeschiedenis (11 uur en 5 minuten) tussen John Isner en Nicolas Mahut werd gespeeld tijdens het Wimbledon toernooi van 2010. Sowieso zijn vier van de vijf langste wedstrijden ooit in Londen gespeeld. 

Uiteraard is het aan te raden om de top Grand Slam spelers goed te volgen op Wimbledon: Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray zijn al een aantal jaar de beste kanshebbers. Rafael Nadal is niet zo dol op spelen op gras, hij is de koning van het gravel. Hij presteerde in Engeland nooit zo goed als bij de andere Grand Slams. 

Voor meer waar voor je geld zal je toch op andere spelers moeten gokken. De marges op de usual suspects zijn niet heel erg winstgevend. Een interessante tennisser om in de gaten te houden is Marin Cilic, de Kroaat die in 2017 de finale haalde. Hij speelde in vier van de laatste zes toernooien in de kwartfinale, wat een opmerkelijke stabiliteit vertoont.

Een andere naam die je moet onthouden, is Grigor Dimitrov. Dat is die bekende Bulgaarse baseliner. Vergeet ook de Canadees Milos Raonic niet. Hij stond in 2016 in de finale, maar kwam sindsdien steeds niet verder dan de kwartfinale.  

Dames

Wat het damestoernooi betreft is het duidelijk dat de zusjes Williams nog steeds het toernooi domineren. Maar je ziet wel dat ze hun beste jaren gehad hebben en er komt steeds meer ruimte voor nieuwe speelsters. De twee meest recente winnaressen, Angelique Kerber en Garbine Muguruza, zijn twee spelers die je in de gaten moet houden. Verder doen de quotes voor Jelena Ostapenko en Simona Halep het eigenlijk altijd goed. Dus ook bij de dames is er genoeg keuze voor lucratieve tennis weddenschappen.

De jonge Japanse Naomi Osaka lijkt een voor de hand liggende keuze, ze staat immers op nummer 1 in de WTA ranglijst. Maar zij is niet voldoende getest op gras en wordt eigenlijk niet een sterke favoriet gezien in Wimbledon. De 20-jarige Wit-Russische Aryna Sabalenka is onervaren, maar heeft het potentieel om ver te komen in de volgende Wimbledon. 

FAQ

🎾 Waar zetten de meeste mensen op in bij Wimbledon?

Verreweg het meest populair zijn de weddenschappen op de uitslagen van individuele spelers. Net als met voetbal zijn de meeste gokkers fan van één of meerdere tennissers. Vaak wordt ingezet op de resultaten van hun favoriete speler. 

🎾 Waar kan je het beste wedden op Wimbledon?

Deze Grand Slam is zo populair dat je bij alle grote en legale online bookmakers in kan zetten op wedstrijden en spelers uit dit toernooi. Op onze review pagina lees je meer over de beste bookmakers.

🎾 Wat gebeurt er met de weddenschap als het regent?

Engeland staat bekend om de regenbuien. Dus het kan zomaar zijn dat een wedstrijd op een later moment, of zelfs een dag later, pas voortgezet kan worden. Met jouw weddenschap gebeurt er dan niks. Die blijft staan totdat de wedstrijd daadwerkelijk volledig gespeeld is. 

Bekijk

Nieuws