Na een interlandperiode is het tijd voor de laatste eindsprint van de Eredivisie. Vlak voor de interlandbreak speelde Ajax de wedstrijd tegen Feyenoord. Een beladen wedstrijd waar Ajax vlak voor tijd nipt de drie punten wist te behouden. PSV hijgt de huidige landskampioen nog altijd flink in de nek. Komende zaterdagmiddag wacht voor Ajax een lastige uitwedstrijd in de Euroborg. De aftrap is om 16.30. 

FC Groningen

De ploeg van Danny Buis staat op de achtste positie in de Eredivisie maar er is nog van alles mogelijk. Het verschil met de zesde positie is momenteel vijf punten. Maar mocht Groningen in het laatste stadium verzuimen de benodigde punten te behalen dan staat de nummer 12 momenteel op zes punten minder dan de Groningers.

Het doel van FC Groningen is het linkerrijtje. Iets waar in de maanden oktober en november alleen maar van gedroomd kon worden. Na de zevende speelronde stond Groningen op de 17e positie. Langzaam kwamen de resultaten terug en werd er een gestage weg omhoog ingeslagen. Deze leidt tot de achtste positie waar ze nu staan. 

Ajax 

Bij Ajax is de storm nog steeds niet gaan liggen. Na het vertrek van Overmars vond er een ommeslag op het veld plaats. Het viel ongeveer gelijktijdig met het uitvallen van Remko Pasveer, de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie. Andre Onana nam zijn stokje over wat leidde tot een storm van kritiek, na diens afwezigheid bij de Amsterdammers en het lonkende vertrek.

De criticasters werden in hun mening geholpen door de slecht spelende Kameroense keeper. Hij kreeg er in de Eredivisie gemiddeld 2 tegen per wedstrijd (8 tegengoals in 4 wedstrijden). Zet dit tegenover de 4 tegengoals in 20 wedstrijden voor Pasveer (0.2 per wedstrijd). De verdediging is ook onderdeel van gesprek. Er worden veel verdedigende fouten gemaakt dat leidt tot gevaarlijke doelkansen. De goals aan Feyenoord-zijde waren hier een goed voorbeeld van. De Amsterdammers hebben geluk met een geweldige aanval en aanvallende middenvelders zodat ze telkens de punten weten te behouden. Wedstrijden worden met zeer veel moeite over de streep getrokken. 

Daarnaast lijkt coach Erik ten Hag niet meer binnenboord te houden. De oefenmeester krijgt aanbod na aanbod om de oren geslingerd en lijkt serieuze gesprekken te hebben met Manchester United. Door het ontslag van Overmars is het technische trio met Van der Sar en Ten Hag uit elkaar. Ook Van der Sar leek eerder al interesse te hebben gekregen uit Manchester. Dat aanbod ketste toen af.

Klaas Jan Huntelaar wordt klaargestoomd voor Overmars’ zijn functie. Of Ten Hag in Amsterdam blijft is afwachten. Geruchten helpen zeker niet mee bij de ploeg op het veld. Dit hoewel ze nog op twee fronten moeten vechten. PSV heeft aan één slippertje van Ajax genoeg als ze in Eindhoven soeverein blijven. Dan is er over een kleine drie weken de KNVB Beker finale tegen datzelfde PSV. Een zeer moeilijke maand dat afgetrapt wordt in de Euroborg. 

Geschiedenis van de wedstrijd

FC Groningen is in eigen huis een zeer taaie tegenstander voor Ajax. In de laatste 10 ontmoetingen in het hoge Noorden won Ajax de helft van de wedstrijden, eindigde het twee keer gelijk en won Groningen drie ontmoetingen. De laatste twee gespeelde wedstrijden in Groningen werden door de thuisploeg gewonnen. Er worden weinig goals gescoord. In deze tien wedstrijden scoorde Groningen negen doelpunten. Ajax wist in de tien duels dertien keer te scoren. Gemiddeld dus slechts 2,4 doelpunten per wedstrijd. 

Wedden op FC Groningen Ajax 

Een wedstrijd waar weinig doelpunten vallen maar waar de punten voor beide ploegen heel belangrijk zijn. Jack’s geeft je voor een overwinning van Ajax 1.24 keer je inzet terug tegenover een odd van 12.50 bij een overwinning van de Groningers. Een gelijkspel heeft een quotering van 6.75

Op basis van de laatste wedstrijden in de Euroborg tegen Ajax en met de huidige vorm van de Amsterdammers kan Groningen zomaar eens stunten. De 12.5 keer je inzet is een mooie odd om in de gaten te houden. 

Denk je toch dat Ajax de wedstrijd naar zich toe trekt dan is 1.24 niet een hoge odd. Een mooiere quotering kun je ontvangen als je Ajax laat winnen en er minder dan 2.5 keer gescoord wordt. Daar krijg je 4.25 maal je inzet voor terug. 

Wedden op voetbal kan bij onze online bookmakers!

Ook interessant