Zowel Ajax en Feyenoord hebben punten verspeeld in de laatste speelronde. PSV was afgelopen weekend de lachende derde door de 1-0 achterstand tegen NEC in de laatste minuten om te buigen in een driepunter. Carlos Vinicius schoot wederom raak en was de matchwinner. Ajax moet voor het eerst dit seizoen in de achtervolging in plaats van dat ze worden achtervolgd. Voor Feyenoord is het puntverlies in Amsterdam een fijne compensatie na hun eigen glippertje in Groningen.

Komende zondag staat de Klassieker op het programma. Buiten de emotie en spanning die sowieso rond deze wedstrijd hangt spelen de beide ploegen nu ook écht voor de koppositie of plaats 2. PSV zal naar alle waarschijnlijkheid ook na zondag bovenaan staan. De Eindhovenaren spelen namelijk tegen RKC Waalwijk. Voor Feyenoord en Ajax is het een zes puntenwedstrijd. De winnaar van deze ontmoeting maakt een belangrijke stap vlak voor de winterstop. 

Feyenoord

Feyenoord kon dit weekend bovenaan komen te staan. Waren het niet dat Strand-Larssen en FC Groningen roet in het eten gooiden. De 1-1 in het hoge noorden was niet genoeg en Feyenoord moest dus de punten delen. Geluk bij een ongeluk was het verlies van Ajax tegen AZ waardoor ze in ieder geval niet achterop raakten.

Feyenoord staat exact gelijk met Ajax en kan door deze wedstrijd in de Kuip te winnen een flinke dreun uitdelen. Kuipvrees zullen de Ajacieden hoogstwaarschijnlijk niet ervaren. Dinsdag 14 december is er weer een persconferentie over de corona maatregelen maar naar alle waarschijnlijkheid blijven de voetbalstadions leeg. 

Ajax

Wederom lukt het Ajax niet om zich te focussen op de Eredivisie. Tegen AZ wisten de Amsterdammers geen enkel schot op doel te produceren in de eerste 45 minuten. In de tweede helft ging dit beter maar ontbrak het in de afronding. AZ benutte de gekregen kansen en sloot met 1-2 de wedstrijd winnend af. Voor Ajax de tweede verloren wedstrijd van het seizoen en binnen enkele weken wederom puntverlies.

Waar ze in de Champions League soeverein bleven lijkt de puf voor de Eredivisie er een beetje uit. De Eredivisionisten zijn hongerig waardoor Ajax alle wedstrijden 100% zal moeten geven en niet alleen in Europa kan schitteren. De ontmoeting met Feyenoord komende zondag wordt daarom een zeer moeilijke uitdaging.

Natuurlijk zullen de Amsterdammers gebrand zijn deze partij te winnen, maar andersom ruiken de Rotterdammers bloed. Of en zo ja hoe Steven Berghuis in de Kuip gaat spelen is afwachten. Geluk bij een ongeluk is het waarschijnlijke ontbreken van het Legioen waarvan een deel “Stevie B” maar wat graag had uitgefloten. 

Eerdere ontmoetingen

De Klassieker heeft niet voor niets haar bijnaam gekregen. Precies 100 jaar geleden stond de eerste ontmoeting tussen de beide teams op de kalender. Op 9 oktober 1921 op de Kromme Zandweg eindigde het 2-2. In Het Houten Stadion won Ajax met 2-0 de eerste editie in eigen huis. Inmiddels staat Klassieker nummer 198 op het programma. Ajax won 90 wedstrijden, Feyenoord wist er 59 te winnen en het eindigde 48 keer gelijk. Het staat 413-305 in goals.

En er zijn pas vijftien spelers in de historie die een hattrick wisten te maken. Hans Venneker (Feyenoord) en Ruud Geels (Ajax) wisten zelfs vijf treffers bij te schrijven in één wedstrijd. Of Linssen en Haller dit kunstje komend weekend ook flikken is afwachten. De odd van een hattrick van één van beide heren is zeer aantrekkelijk. Een hattrick van Haller betaalt 34.0 maal je inzet uit en drie goals van Linssen betalen 91.0 keer je oorspronkelijke inzet terug. 

Wedden op de Klassieker

Ajax is de favoriet voor de overwinning. Een gokje op de uitploeg levert bij Jacks 1.79 op. Feyenoord is 4.2 maal je inzet waard en een gelijkspel betaalt evenveel uit. 

Ajax won in de Kuip uit de laatste 10 gespeelde wedstrijden 4 keer. Feyenoord won 3 keer en driemaal eindigde de wedstrijd onbeslist. De laatste en tevens meest memorabele overwinning van Feyenoord was de 6-2 in 2019.  

Op basis van de laatste tien wedstrijden gespeeld in de Kuip tussen Ajax en Feyenoord kun je het beste inzetten op een doelpuntrijke ontmoeting. Gemiddeld werden er 3.5 goals gescoord. In de laatste vijf ontmoetingen schiet dat gemiddelde omhoog naar vier goals. Kortom de Kuip is veelal doelpuntrijk. Over 3.5 doelpunt levert 2.45 keer je inzet op bij Jacks. 

Beide teams komen in de kuip geregeld tot scoren. Wederom pakken we de laatste tien ontmoetingen in Rotterdam als uitgangspunt. Uit deze tien wedstrijden wisten 8 keer zowel Feyenoord als Ajax te scoren. Beide teams scoren heeft een odd van 1.54 en kun je mogelijk in een betbuilder meenemen. 

Qua doelpuntenmakers vertegenwoordigen de Feyenoorders mooie odds. Een willekeurig doelpunt van Bryan Linssen heeft een odd van 3.2. Guus Til heeft een odd van 3.75 achter zijn naam en een goal van Cyriel Dessers levert 3.4 keer je inzet op. Weet Dessers wederom als laatste te scoren dan is dat goed voor 8.5 keer het ingezette bedrag. Aan Ajax zijde is Haller goed voor 2.2 keer je inzet. Weet Berghuis zijn oude ploeg pijn te doen dan krijg je 2.65 keer je inzet terug. Een goal van Antony levert 2.85 keer iedere euro op. 

Heb je het volste vertrouwen in Ajax? Ajax wint en houdt de nul levert 3.6 keer je inzet op. 

Op basis van de laatste ontmoetingen in de Kuip is de volgende combinatieweddenschap een mooie: Ajax wint, er vallen meer dan 3.5 doelpunt en beide teams scoren. Bij Jack’s levert deze betbuilder je 4.6 maal je inzet op.