Komende zondag staat een belangrijke ontmoeting in de aansluiting op Ajax en PSV op het programma. Feyenoord ontvangt in de Kuip AZ. Voor beide ploegen zijn de punten meer dan welkom. Feyenoord blijft daarmee in de achtervolging op Ajax en PSV. AZ heeft evenals Feyenoord een wedstrijd minder gespeeld, maar moet resultaat halen tegen Feyenoord om in de race te blijven. 

De vorm van Feyenoord 

Feyenoord speelt niet groots, maar pakt telkens de benodigde punten. De Rotterdammers staan inmiddels op een derde positie in de Eredivisie. De vorm van Feyenoord is moeilijk in te schatten. In de derby tegen Sparta werd pas in blessuretijd de trekker overgehaald. De uitwedstrijd tegen Cambuur werd ook spannend door de 2-3 eindstand. In de Conference League werd enkele weken geleden verrassend gewonnen van Union Berlin, een taaie tegenstander. Ook deze donderdag staat er weer een ontmoeting op het programma tegen de Duitsers ditmaal in de Duitse hoofdstad. Op de blessurebank vinden we Mark Diemers waarbij het de vraag is of dat hij tegen de Duitsers in actie zal komen. Ook voor komende zondag is Diemers een vraagteken.

De vorm van AZ 

Evenals bij Feyenoord gaat het in Alkmaar allemaal niet gemakkelijk dit seizoen. En net als bij de Rotterdammers weet AZ in de afgelopen wedstrijden nipt het benodigde resultaat te behalen. Uit de afgelopen vijf Eredivisiewedstrijden werden er vier gewonnen. Dat is prima. Tegen PEC Zwolle eindigde het 3-2. Van Groningen werd met 2-0 verloren. Van Cluj in de Conference League werd, evenals tegen Jablonec, met 1-0 gewonnen. In alle Eredivisiewedstrijden (10 stuks) wist AZ slechts één keer de 0 te houden. Het doelsaldo in de Eredivisie staat op vijf, mede te danken aan de 5-0 en 5-1 overwinning op Go Ahead en Utrecht. En met een wedstrijd minder gespeeld heeft ook AZ aansluiting op de subtop.  Ook voor de Alkmaarders is het een drukke maar bovenal belangrijke week. Donderdagavond wordt er gespeeld tegen Cluj in Alkmaar. Zondag de ontmoeting met Feyenoord. 

Wedden op Feyenoord – AZ

Voor komend weekend is Feyenoord de favoriet voor de overwinning. Bij Bet365 krijg je 1.90 en bij BetCity krijg je 1.98 keer je inzet terug. Een gokje op de uitploeg levert 3.75 bij Bet365 en 3.7 bij BetCity op. Een gelijkspel vertegenwoordigt 3.75 en 3.85. De laatste ontmoetingen vertellen een ander verhaal dan de odds. Uit de laatste vijf ontmoetingen won AZ er drie, Feyenoord wist één keer te winnen en de vijfde ontmoeting eindigde onbeslist. 

AZ won dit seizoen pas twee keer buiten Alkmaar. Feyenoord is in de Kuip dit Eredivisie seizoen nog ongeslagen. Een uitoverwinning op papier is dus moeilijk voor de Alkmaarders. De laatste twee ontmoetingen in de Kuip eindigden echter wel in het voordeel van de bezoekers.

Uit vier van de laatste vijf ontmoetingen wisten beide teams te scoren. Beide teams scoren levert bij BetCity 1.48 op, een leuke odd als je een combinatieweddenschap wilt maken met deze wedstrijd. 

De laatste keer dat Feyenoord in de Kuip won kwam AZ op 0-1 voorsprong. Als je gokt dat Feyenoord de wedstrijd wint na een achterstand dan levert dat bij Bet365 7 keer je inzet op. Komt Feyenoord op voorsprong maar wint AZ dan is dat 13 keer je inzet waard. 

Ook interessant