Sport leent zich uitstekend voor het doen van de meest uiteenlopende voorspellingen. En wanneer je met de juiste voorspellingen ook nog eens geld kunt winnen, wordt het sportwedden een wel heel interessant onderwerp. Het is niet vreemd dus dat steeds meer gokkers de weg naar de bookmakers weten te vinden. Daar kunnen ze op vrijwel elke wedstrijd op niveau en op allerlei individuele sporters wedden.

Wie veel afweet van een bepaalde tak van sport, zal geen moeite hebben om er een weddenschap bij te vinden. Die weddenschappen kunnen heel simpel zijn, zoals het voorspellen van een winnaar of verliezer, maar ook minder voor de hand liggen. Bijvoorbeeld wedden op de tussenstand of het scoren van een hattrick. Lijkt het wedden op sport iets waarvan jij meer wilt weten of wil je hier gewoon gelijk mee beginnen, dan lees je in dit artikel de vier meest belangrijke dingen waar je op moet letten bij het wedden op sportwedstrijden.

Bankroll is alles

Wie gaat gokken heeft daarvoor geld nodig, dat zal geen verrassing zijn. Sommige hebben dat geld ineens, anderen zullen daarvoor moeten sparen. Hoe hoog je bankroll is, bepaal je natuurlijk helemaal zelf, maar een te lage bankroll is daarbij niet verstandig. Inherent aan elk gokspel is dat je zult verliezen en zult winnen. De winsten zullen je bankroll vergroten en verliezen krimpen je bankroll in. Verliezen moeten echter wel opgevangen kunnen worden. Met een bankroll van bijvoorbeeld €100,- doe je dus niet zo veel.

Daarnaast is het belangrijk dat zodra je eenmaal je bankroll hebt bepaald en het bedrag bij elkaar hebt gespaard, dat je het verstandig inzet. Gebruikelijk is dat men nooit meer dan 2% tot 5% van de complete bankroll als inzet gebruikt bij het wedden op sportwedstrijden. Dat bedrag kun je op een enkele weddenschap plaatsen, maar je kunt het bedrag ook verdelen over meerdere weddenschappen.

Belangrijk is in ieder geval dat je heel bewust omgaat met je bankroll en dat je een specifiek bedrag hebt om mee te gokken. Zo houd je het geld om mee te wedden gescheiden van geld dat voor andere zaken nodig is, bijvoorbeeld het betalen van je huur.

De juiste bookmaker

Je weddenschappen plaatsen die je meestal bij een online bookmaker. Hierbij is het belangrijk dat je het juiste wedkantoor uitkiest. Net als bij het doen van boodschappen, zijn sommige artikelen bij de ene supermarkt net wat voordeliger dan bij de andere supermarkt. Daarnaast winkel je bij de ene super wat prettiger dan bij de andere.

Bij wedkantoren gelden dezelfde principes als wanneer je boodschappen doet. Kies voor een wedkantoor dat jou de meest voordelige weddenschap en uitbetaling aanbiedt. Onderling kan dit tussen verschillende bookmakers behoorlijk verschillen. Daarnaast is ook de interface van de website van het wedkantoor een factor die je moet meewegen.

Het is belangrijk dat je via de website van de bookmaker snel je inzetten kunt plaatsen en dat alles zonder vertraging en storingen verwerkt wordt. Het is dus helemaal niet gek om bij verschillende wedkantoren een account aan te maken en ze met elkaar te vergelijken. Heb je dat eenmaal gedaan, dan is het ook veel makkelijker om snel even te schakelen naar een andere bookmaker als blijkt dat die een betere uitbetaling op een bepaalde weddenschap aanbiedt.

Verschillende inzetmogelijkheden

Wanneer je eenmaal een bankroll bij elkaar hebt gespaard en een geschikt wedkantoor hebt gevonden of gewoon meerdere accounts bij wedkantoren hebt aangemaakt, ben je klaar om de volgende stap te nemen. Deze bestaat uit het leren kennen van de mogelijkheden die je hebt om op in te zetten.

Bij het plaatsen van weddenschappen onderscheiden we doorgaans twee belangrijke inzetmogelijkheden. Je kunt inzetten op een uitkomst van een wedstrijd of ervoor kiezen om op een parley te wedden.

Bij het inzetten op de uitkomst van een wedstrijd is alles lekker eenvoudig. Je hebt team A en team B en je plaatst je weddenschap op het team waarvan jij denkt dat het de wedstrijd zal winnen. Win je dan krijg je uitbetaald en verlies je, dan ben je jouw geld kwijt.

Bij andere weddenschappen wed je juist weer op zeer specifieke zaken die gerelateerd zijn aan een wedstrijd. Zo kun je er bijvoorbeeld op wedden dat team A met twee punten verschil zal winnen van team B. Dit lijkt erg op het wedden op de uitkomst, maar is het niet. Je wed namelijk op een zeer specifiek resultaat. Stel dat team A inderdaad wint, maar met een verschil van vier punten (bijvoorbeeld wanneer de uitslag 1-5 is), dan verlies je alsnog je weddenschap.

Er bestaan er nog veel meer mogelijkheden. En dat maakt het wedden op sportwedstrijden nu precies zo interessant en vermakelijk. Zorg ervoor dat je jezelf bekend maakt met zoveel als mogelijk van deze soorten weddenschappen. je kunt dan snel de weddenschap kiezen op het sportgebied waar je de meeste kennis over hebt.

Houd je resultaten bij

Wanneer je besluit om te gaan wedden op de uitkomst van sportwedstrijden, begin je eigenlijk als het ware een kleine onderneming. Je probeert hierbij op de lange termijn winst te maken en of dat ook inderdaad het geval is, weet je alleen wanneer je strak je resultaten bijhoudt.

Je zult dus als een ware boekhouder elke weddenschap, het resultaat en de uiteindelijke winst moeten vastleggen. Pas dan weet je over een langere periode of je niet alleen een sportgokker bent, maar ook of je een succesvolle sportgokker bent.

Bedenk hierbij dat het heel lastig is om sowieso winst te maken met het wedden op sportwedstrijden. Je hebt immers te maken met verliezen en je zult ook kosten moeten betalen aan de bookmaker. Daarnaast kosten transacties die je doet van je bank naar het wedkantoor je ook vaak geld en dat moet allemaal meegerekend worden. Wie dit allemaal niet bijhoudt, zal nooit zichtbaar kunnen maken of er op de lange termijn winst wordt geboekt.

Conclusie

Het wedden op sportwedstrijden is een van de meest populaire vormen van gokken ter wereld. Er gaan in deze wereld miljarden om en wie daar een graantje van wil meepikken, zal goed beslagen ten ijs moeten komen. Bouw een gezonde bankroll op en beheer die op een verantwoorde manier.

Kies de juiste wedkantoren om je weddenschappen te plaatsen en leer de verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen. Registreer alles wat je doet, zodat je na verloop van tijd een eerlijk beeld hebt en antwoord kunt geven op de vraag of al dat wedden je een succesvolle sportgokker heeft gemaakt.