In Nederland was de Toto de enige legale manier om te gokken op voetbal. Door de nieuwe wetgeving van 2021 zijn er veel meer aanbieders bijgekomen.

Mede doordat deze nieuwe bookmakers reclame gaan maken zullen er steeds meer spelers bijkomen die een gokje op een wedstrijd gaan wagen. Een inzet op een sportwedstrijd zal het kijken nog spannender maken. Lees onderstaande punten goed door om als beginnend gokker op sport goed voorbereid te zijn.

Zoek de juiste bookmaker

Het meest belangrijke bij de keuze van een bookmaker is dat je een legale aanbieder zoekt. Op onze bookmaker pagina vind je alle legale bookmakers met een licentie in Nederland.

De Nederlandse kansspel autoriteit houdt toezicht op alle aanbieders van sportweddenschappen en je kunt dus veilig een gokje gaan wagen. Je kunt makkelijk geld op een account storten en je kunt zeker zijn van de uitbetalingen.

Een ander belangrijk punt van een bookmaker zijn de odds. Hoeveel betalen ze uit bij een weddenschap. Het vergelijken van bookmakers is dus belangrijk. Per wedstrijd bekijken welke aanbieder de beste odds aanbiedt, is het eerste begin om op de lange duur geld over te houden.

Lees onze reviews van de bookmakers om te kijken welke bookie bij jou past.

Bonussen niet onbelangrijk

Heb je de juiste bookmaker gevonden dan kun je jezelf registreren. Je moet een aantal gegevens invullen en na een paar minuten kun je inloggen op de site. Van hieruit kun je weddenschappen plaatsen, geld laten uitbetalen of een livestream bekijken.

Bij je eerste storting die je makkelijk via Ideal of creditcard kunt doen, wordt er meestal een bonus gegeven. Lees goed de voorwaarden waaraan je moet voldoen om deze bonus te krijgen en om deze uit te kunnen laten betalen.

De hoogte van de bonus kan ook een goede reden zijn om te kiezen voor een bepaalde aanbieder. Er zijn ook aanbieders die vaak mooie acties hebben voor trouwe spelers.

Hou onze site in de gaten voor alle aanbiedingen van bookmakers.

Het wedden

Ga je voor het eerst wedden dan zou je door de vele bomen het bos niet meer kunnen zien. Er worden zoveel verschillende weddenschappen aangeboden dat het moeilijk kiezen wordt.

Bij onze “how to” sectie vind je alle weddenschappen stapsgewijs uitgelegd. De standaard weddenschap die bookmakers aanbieden is de 1×2 weddenschap. Hierbij wed je op winst , gelijkspel of verlies.

Klik je een weddenschap aan, dan komt er een zogenaamde betslip. Dit is een formulier waar je jouw inzet invult en waarbij je dan meteen kunt zien wat je winst bij een goede voorspelling zal zijn.

Je kan op zo’n betslip ook meerdere weddenschappen invullen. Je maakt dan een combinatie weddenschap. Voor een beginner is het een goed advies om je bij enkelvoudige weddenschappen te houden.

Hoeveel kan je winnen

Bij iedere weddenschap staat een quote. Wed je op een quote van 3.1 dan zal je bij een juiste voorspelling €3,10 uitbetaald krijgen voor iedere euro die je heb ingezet.

Maak je een combinatie inzet dan wed je bijvoorbeeld op 3 wedstrijden met quotes van 3.0, 2,5 en 2.0. Het nadeel is nu dat je alle drie de wedstrijden juist moet voorspellen. Maar heb je ze alle drie goed dan krijg je 3x 2.5x 2= 15 maal je inzet.

Wanneer kun je wedden

Er zijn seizoen weddenschappen waarbij je vooraf en tijdens het seizoen kunt wedden. Je moet hier denken aan wie wordt er kampioen, wie gaat degraderen en wie wordt de topscorer. Ook tijdens het seizoen kun je hier op in blijven zetten. Het nadeel is dat je maanden moet wachten om te zien of je goed hebt gegokt.

Voorafgaand aan een wedstrijd kun je op meer dan 100 verschillende weddenschappen per wedstrijd een inzet doen. Er zijn heel veel sporten, competities, clubs en wedstrijden, dus kun je 24/7 een inzet plaatsen.

Live wedden kun je doen tijdens een wedstrijd. Heb je veel verstand van een sport dan kan live wedden een winstgevende bezigheid zijn. De Quoteringen veranderen tijdens de wedstrijd constant en zijn vaak iets lager dan voorafgaand aan de wedstrijd.

Belangrijk bij live wedden is dat je een goede verbinding hebt. Als je iets achterloopt op de live wedstrijd dan kan het doelpunt al gevallen zijn net voordat je daarop ging wedden.

De beste tips

Speel je eenmalig op een leuke wedstrijd dan kun je gewoon een inzet doen. Ga je vaker op sport wedden dan is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden.

Op deze site vind je veel artikelen die te maken hebben met inzet mogelijkheden en strategie. Ook over veel sporten en clubs kun je artikelen vinden. Op de lange duur gaat deze informatie je veel geld opleveren bij het gokken op sport.

FAQ

🏈 Mag je bij meerdere bookmakers een account hebben?

Dat mag en is zelfs aan te raden. Waarom geld laten liggen als een andere bookmaker een hogere quote geeft. Zo profiteer je ook nog eens van meerdere bonussen.

🏈 Is het wel mogelijk om winstgevend te wedden?

Er zijn zeker mensen die er een goede boterham aan verdienen. Maar zonder studie en voorbereiding gaat het lastig worden.

🏈 Mag je de inzet onbeperkt blijven dubbelen?

Nee, iedere bookmaker heeft een limiet. Je kan wel bij meerdere bookmakers op dezelfde wedstrijd gaan wedden. Het blijven verdubbelen van je inzet is op de lange duur zeer verliesgevend en moet je dus niet doen.