De nummer één en nummer twee van de Eredivisie, die beiden nog kans maken op de titel, spelen tegen elkaar in de finale van de KNVB Beker. Eindhoven tegenover Amsterdam in de Kuip in Rotterdam. Het is het 104e seizoen van de KNVB Beker. In 1899 werd de eerste bekerfinale gespeeld tussen HVV en RAP. RAP won de beker met 1-0. 

PSV en Ajax in de beker 

Ajax is recordkampioen in de KNVB Beker. Er staan 20 dennenappels opgesteld in het Ajax museum. De eerste dateert uit 1917 en de laatste is van vorig jaar. Ajax stond in totaal in 26 finales, zes gingen er dus verloren. PSV staat op de derde plek. De Eindhovenaren wonnen negen keer de KNVB Beker. De eerste in 1932. De laatste is alweer negen jaar geleden. PSV stond in 17 finales, ze verloren er acht. 

PSV en Ajax spelen natuurlijk tweemaal per seizoen de topper. Het komt geregeld voor dat de beide in de eerste wedstrijd van het seizoen om de Johan Cruijff Schaal spelen. Dit was bijvoorbeeld ook de eerste wedstrijd van dit seizoen. PSV maakte in deze wedstrijd gehakt van Ajax en won met 4-0. In de beker stonden de beide ploegen pas vier keer tegenover elkaar in de geschiedenis. 

De eerste keer was in 1997-1998 in de finale. Ajax won met 5-0. Babangida schoot Ajax al 

vroeg naar de 1-0. Drie doelpunten van Litmanen en een goal van Arveladze maakte het totaal na 90 minuten 5. In de halve finale van 2001-2002 won Ajax met 3-0. In 2005-2006 stonden de beide ploegen wederom in de finale tegenover elkaar. Met 0-0 gingen de ploegen rusten. Nota bene ex-PSV’er Klaas Jan Huntelaar scoorde de 1-0. Michael Lamey schoot al snel de gelijkmaker binnen. Toen diezelfde Lamey enkele minuten later rood kreeg stonden de Eindhovenaren er slecht voor. Ajax kwam hierin ook op gelijkspel toen Tomas Galasek rood gepresenteerd werd. Lange tijd leek het 1-1 te blijven tot Klaas Jan Huntelaar in de 90e minuut de wedstrijd in het slot gooide. 

Vorig seizoen stonden de beide ploegen ook tegenover elkaar in de beker. Ajax won in de halve finale van de Eindhovenaren met 2-1 om later van Vitesse de 20e beker te winnen.  

PSV 

Het elftal van Roger Schmidt heeft zeer weinig tijd om de kater van donderdagavond te verwerken. Na een knap gelijkspel in Leicester moest het tweeluik in de Conference League in Eindhoven afgemaakt worden. In het Philips Stadion kwam PSV op voorsprong, maar door twee late Engelse goals zijn de roodwitten uitgeschakeld. Een gigantische deceptie. 

Er is geen tijd om het verlies te verwerken aangezien Ajax na een kleine drie dagen al wacht in de Kuip. 

Ajax 

De Amsterdammers spelen zeer zwak de afgelopen maanden. De punten worden echter wel binnengesleept. Dat is vanuit Amsterdams oogpunt het enige wat telt in deze fase van de strijd om het kampioenschap. De afgelopen tijd heeft Ajax echter geen héél grote tegenstander gehad, buiten de nipt gewonnen Klassieker. PSV is dus een zeer zware kluif en een test aankomende zondag. Ajax heeft een betere selectie dan PSV op papier. Daarnaast is de Amsterdamse bank favoriet ten opzichte van de Eindhovense bank, dat nog steeds geteisterd wordt door blessureleed. Echter speelt Ajax dermate zwakke wedstrijden dat PSV een zeer goede kans maakt komende zondag. 

Wedden op Ajax – PSV

Ajax is bij de bookies de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij een overwinning van de Godenzonen 1.81 keer je inzet terug bij Jack’s. PSV betaalt 4.10 keer je inzet uit. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel en is er dus verlenging nodig? Een gelijkspel heeft een quotering van 3.75

De beide ploegen stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar. In de Johan Cruijff Schaal eindigde het 4-0 voor PSV. In de Eredivisie won Ajax met 5-0 in de ArenA en werd er in het Philips Stadion met 1-2 gewonnen. 

Het kan zondag zomaar eens een doelpuntarme wedstrijd worden. Ajax komt maar moeilijk tot scoren en ook PSV wint de wedstrijden met kleine marges. Minder dan 3.5 doelpunt en een dubbele kans waarin je of PSV of Ajax laat winnen binnen 90 minuten verdubbeld je inzet. 

Denk je juist dat het een doelpuntenfestijn gaat worden? Meer dan 3.5 doelpunten en beide teams scoren heeft een quotering van 2.85

Bij PSV staat Zahavi bovenaan het lijstje om te scoren. Ook tegen Leicester scoorde de Israëliër de enige treffer aan PSV zijde. Prikt hij zondag zijn doelpunt mee dan krijg je daar 3.2 keer iedere ingezette euro voor terug. Bij de Amsterdammers is Haller favoriet om te scoren. Maakt hij de belofte waar dan krijg je daar 2.3 keer je inzet voor terug. 

Naast het wedden op voetbal kun je bij bet365 ook in het casino spelen!