De Bayern fans zongen Messi, Messi, Messi naar de Barça-fans in Nou Camp. Barcelona is na de wedstrijd tegen de Zuid-Duitsers officieel uitgeschakeld in de Champions League en zal na de winterstop verder voetballen in de Europa League.

Financiële misère wordt verwacht aangezien de Champions League miljoenen dus niet blijven binnenkomen. De peperdure contracten zullen immers betaald moeten worden. De uitschakeling in de Champions League valt zwaar. In de Spaanse competitie gaat het echter redelijk. Drie punten loopt de ploeg van Xavi achter op koploper Real Madrid. 

Valencia – Barcelona

Komend weekend moet de ploeg het in Mestalla opnemen tegen Valencia. Een pittige wedstrijd, zeker met de Champions League minuten nog vers in de benen. Ook met Valencia gaat het op dit moment niet goed. De ploeg staat op de negende plek met vijftien punten uit elf wedstrijden. Valencia poogt ieder jaar rond de vierde plek te eindigen, ze zullen zich heel goed moeten herpakken om dat nog te gaan bewerkstelligen dit seizoen.

Eerst staat de moeilijke thuiswedstrijd tegen Barcelona op de kalender. De beide ploegen stonden 223 keer eerder tegenover elkaar. 108 ontmoetingen werden gewonnen door FC Barcelona. Valencia won 59 wedstrijden en 56 keer eindigde het treffen tussen de beide ploegen in een gelijkspel. In Mestalla heeft Barcelona het moeilijker. Uit de 110 wedstrijden wist Barca 40 keer te winnen tegenover 41 keer Valencia. De 29 overige wedstrijden eindigden gelijk. Barça won drie van de laatste vijf wedstrijden in Valencia, één ontmoeting eindigde gelijk en eentje werd er gewonnen door de thuisploeg.

In 2019 won Valencia de Copa Del Rey van Barcelona met 1-2. Van de vier gespeelde Copa del Rey finales wonnen beide ploegen twee bekers. 

Het is een 50/50 wedstrijd op papier waar beide ploegen niet erg veel onder voor elkaar doen. De doorslag aan Barca-zijde is Lewandowski. De Poolse spits heeft zich in het verleden al laten gelden als onmisbaar en kan in dit soort wedstrijden de trekker overhalen om zo benodigde punten naar Catalonië te brengen. 

De topscorer van La Liga wist er dit seizoen al twaalf in te leggen. Hij scoorde onder andere de enige treffer in de wedstrijd tegen Mallorca. Daarnaast scoorde hij twee van de drie doelpunten tegen Elche. En in tal van andere wedstrijden had de Poolse spits een belangrijke rol. 

Weet Lewandowski twee keer te scoren, vallen er meer dan 3.5 treffer en wint Barca de wedstrijd dan betaalt Jack’s 7 keer je inzet uit. 

Wil je wedden op deze mooie wedstrijd, dan kun je terecht bij onderstaande bookmakers.