Dinsdagavond wordt er in de Premier League een wedstrijd uit speelronde 30 ingehaald. Liverpool neemt het op tegen Manchester United op Anfield. Hoewel het geen geografische derby is zoals Everton en Manchester City rivalen zijn wordt deze wedstrijd beschouwd als een van de grootste wedstrijden van het Premier League-seizoen.

Het is een vergelijkbare wedstrijd als Internazionale – Juventus en Bayern tegen Borussia Dortmund. Het zijn de twee succesvolste Engelse teams met de meeste prijzen op nationaal, Europees en mondiaal gebied. 

Liverpool

Na een bloedstollende ontmoeting met Manchester City in een directe strijd om de eerste plek werden de punten verdeeld. Liverpool kijkt hierdoor nog altijd naar één puntje achterstand aan ten opzichte van City. 

Liverpool neemt het zaterdagmiddag opnieuw op tegen City. Ditmaal in de halve finale van de FA Cup. Daarna volgt Manchester United gevolgd door wéér een derby. Op Anfield Road ontvangen ze buurman Everton. In de Premier League wordt vervolgens gespeeld tegen Newcastle, Tottenham, Aston Villa, Southampton en Wolverhampton. In de tussentijd spelen ze nog een tweeluik met Villarreal in de halve finale van de Champions League. Mogelijk moet Liverpool op 28 mei aantreden in Parijs voor de finale van het miljardenbal. 

Manchester United

United staat er op dit moment zeer slecht voor. De zevende plek wordt op dit moment bezet met hetzelfde puntenaantal en een wedstrijd minder dan West Ham, dat zesde staat. De Champions League positie heeft United niet meer zelf in de hand. Ze zijn afhankelijk van de resultaten die de concurrenten boeken. De directe ontmoeting met Arsenal is hierin zeer belangrijk. 

United is uitgeschakeld in de Champions League en de FA Cup. Mocht Rangnick het seizoen op de zevende stek eindigen dan wordt er volgend seizoen überhaupt geen Europees voetbal gespeeld. Dat zal een flinke domper worden voor kersvers aangestelde coach Erik ten Hag. Hoe de Haaksberger omgaat met de huidige selectie is ook nog maar de vraag. Donny van de Beek hoopt als geen ander dat Ten Hag hem opstelt. Maar wat doet hij met vedettes als Ronaldo en Pogba? 

Komende zaterdag is eerst de ontmoeting met Liverpool. United maakt altijd een kans maar heeft de rol van underdog voor de ontmoeting. Ronaldo weet zich voor dit soort wedstrijden altijd optimaal voor te bereiden. Zo was de ontmoeting met Tottenham de grote Ronaldo show waar de 37 jarige Portugees een hattrick scoorde. 

De geschiedenis van deze wedstrijd

In 1894 werd de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen gespeeld. Liverpool won de testwedstrijd met 2-0. In 1895 was de eerste competitieve ontmoeting. Op Anfield won Liverpool overtuigend in de Second Division met 7-1. De eerste ontmoeting in de First division eindigde in een gelijkspel. 0-0 werd het op Bank Street. De eerste wedstrijd die werd gespeeld op Old Trafford won Liverpool dan weer. 3-4 eindigde het toen.

In totaal stonden de beide ploegen 177 tegenover elkaar in de competitie. 68 wedstrijden werden gewonnen door Manchester United. 59 ontmoetingen eindigden in het voordeel van Liverpool. De overige 50 wedstrijden eindigde onbeslist. 

Eerder dit seizoen stonden de beide ploegen al tegenover elkaar op Old Trafford. Al na een kwartier stond Liverpool op 0-2 voorsprong. Mohamed Salah schoot er nog eens drie bij waardoor de vernedering compleet was. Met 0-5 dropen de spelers in eigen huis af. Een kleine maand later werd coach Ole Gunnar Solskjaer op straat gezet. 

Wedden op Liverpool – Manchester United

Liverpool is voor komende dinsdag de favoriet voor de overwinning. Bij een gokje op de club van Klopp krijg je 1.45 keer je inzet terug. Weet de ploeg van Rangnick de overwinning te pakken dan betaalt Jack’s je daar 6.75 voor uit. Een gelijkspel heeft een quotering van 4.7.

Een wat riskantere weddenschap maar zeker geen onmogelijk scenario is een goal van zowel Cristiano Ronaldo als Mohamed Salah. Laat je de beide vedettes scoren dan heeft dat een quotering van 6.4. 

Beide teams scoren en er worden meer dan 3.5 doelpunten gescoord verdrievoudigt je inzet. 

Een zeer onwaarschijnlijke weddenschap, maar de quotering is té mooi om niet mee te pakken, is een hattrick van Ronaldo. Weet hij drie keer te scoren dan betaalt Jack’s je 126 keer je inzet uit.  

Ook interessant