We zitten over de helft van het Premier League seizoen. Manchester City heeft de koppositie in handen en staat op een comfortabele voorsprong van tien punten op Chelsea. City heeft elf punten meer dan Liverpool, dat weliswaar een wedstrijd minder heeft gespeeld. De eerdere ontmoeting tussen Liverpool en Chelsea eindigde in het meest gunstige scenario voor de ploeg van Guardiola, een gelijkspel. 

Komende week speelt City tegen Chelsea, een belangrijke wedstrijd. City kan haar voorsprong nog rianter maken en officieus Chelsea van zich afschudden. Chelsea moet winnen om zicht op de titel te behouden. Ook de fans van Liverpool zullen hopen op de winst van The Blues. 

Manchester City

De topploeg van Guardiola stevent af op haar vierde titel in vijf seizoenen. Liverpool en Chelsea zitten nog in de race maar zullen flink moeten aanpoten om in de buurt te komen van City. Dit seizoen verspeelden ze slechts 10 winstpunten door twee keer gelijk te spelen en tweemaal te verliezen.

Van Tottenham en Crystal Palace werd verloren. En tegen Southampton en Liverpool werd gelijk gespeeld. De overige 17 wedstrijden gingen gewonnen. Af en toe gepaard met geweldige uitslagen zoals de 7-0 tegen Leeds en de 6-3 op Boxing Day tegen Leicester. Het doelsaldo van City staat hiermee op +40, 6 doelpunten meer dan Liverpool en 11 meer dan Chelsea.  

De transfergeruchten bij City zijn altijd van wereldformaat. Zo worden Frenkie de Jong en Erling Haland gelinkt aan de ploeg van Guardiola. De Jong zou volgens Spaanse media worden geruild met Aymeric Laporte. Of we deze namen ook daadwerkelijk in het Etihad Stadion zullen zien gaan spelen is nog maar de vraag. Nathan Aké wordt in verband gebracht met een vertrek naar AC Milan. 

Chelsea

The Blues wisten lange tijd op titelkoers te blijven maar gaven in de afgelopen maand belangrijke punten uit handen. Uit de laatste vijf Premier League wedstrijden werden er 4 gelijkgespeeld door de ploeg van Tuchel. Rond de kerst kwam er nog het interview naar buiten waarin Lukaku zijn liefde voor Inter niet onder stoelen of banken stak. Tot ongenoegen van de fans en Tuchel die hem vervolgens op de reservelijst heeft gezet.

Na een excuus van de Belg mocht hij tegen Tottenham voor de League Cup weer meedoen. Maar de rust is op Stamford Bridge nog lang niet terug. Hakim Ziyech, Loftus-Cheek en Barkley worden door Sky Sports als mogelijk wisselgeld neergezet. Zij moeten mogelijk de clubkas gaan vullen. PSG schijnt geïnteresseerd te zijn in Lukaku, dit zou een logische opvolger zijn mocht Real Madrid daadwerkelijk Mbappe tekenen. Het ongenoegen van Lukaku over zijn huidige werkgever was niet mild. Dus kan een mooi aanbod elders het einde voor zijn tijd bij Chelsea betekenen. Daarnaast staat Rudiger op het verlanglijstje van een aantal belangrijke clubs.  

Coach Tuchel staat onder flinke druk en zal de komende maand moeten gaan presteren met The Blues. Komend weekend tegen City moet een belangrijke stap in de juiste richting worden gezet. In januari volgen in de Premier League Brighton en Tottenham waar de volle buit gehaald moet worden. Echter wist Brighton op Stamford Bridge 1-1 te spelen drie weken geleden. Het wordt een zeer belangrijke periode voor Chelsea waar ze hopen in rustiger vaarwater te geraken. 

Geschiedenis Manchester City – Chelsea

City en Chelsea stonden sinds het seizoen 2009-2010 25 keer tegenover elkaar in de Premier League. Daarin won City dertien van de ontmoetingen, Chelsea wist 9 keer te winnen en drie maal eindigde het in een gelijkspel. De laatste jaren weet Manchester City het merendeel van de ontmoetingen naar zich toe te trekken. Chelsea won dan wel weer de belangrijkste ontmoeting tussen de beide ploegen. Afgelopen mei won Chelsea de Champions League met 1-0 van Manchester City in de finale. 

Opvallend is dat niet altijd beide teams tot scoren komen. Vanaf 2015 stonden de beide ploegen 19 maal tegenover elkaar in alle competities en daarin kwamen in 8 wedstrijden beide ploegen tot scoren. Er vielen in deze ontmoetingen überhaupt niet veel treffers. Gemiddeld vielen er 2,5 doelpunten in deze negentien wedstrijden. Een opmerkelijk gemiddelde aangezien er 6 wedstrijden in 1-0 of 0-1 eindigden. De 6-0 van City in 2019 en de 5-1 van Chelsea in 2016 krikken het gemiddelde aardig op. 

Wedden op City-Chelsea 

Chelsea wist dit seizoen 45 maal te scoren in 21 wedstrijden en City 53 keer. Trekken beide ploegen dit gemiddelde door dan moeten er deze wedstrijd 2.3 doelpunten vallen, soortgelijk met de statistiek uit de afgelopen jaren. Meer dan 2.5 doelpunt heeft bij bet365 een odd van 1.72

Zet je Chelsea op 1-0 voorsprong middels een handicap dan krijg je daar bij bet365 een quotering van 2.2 keer je inzet voor terug. Heb je zonder handicap ook vertrouwen in Chelsea? Dan betalen ze 5 keer iedere euro uit als ze drie punten uit Manchester mee naar Londen nemen.

Een weddenschap op Manchester City heeft een quotering van 1.65 en kun je misschien meenemen in een combinatieweddenschap met andere wedstrijden van komend weekend. Een riskante maar mooie weddenschap is wedden op de juiste rust en eindstand. 1-0 bij rust en 3-1 als eindstand voor Manchester City heeft een quotering van 41

Ook interessant