Komend weekend is het weer zover. De derby van Manchester staat op het programma. Een wedstrijd waar even niet naar de ranglijst wordt gekeken maar enkel naar elkaar. Deze wedstrijd moet en zal gewonnen worden. Eerder dit seizoen stonden de beide ploegen al tegenover elkaar op Old Trafford (0-2 voor City) en dit weekend zal de wedstrijd worden afgewerkt in het Etihad Stadium. 

Manchester City

City draait prima. De ploeg van Pep Guardiola staat op de eerste stek en heeft een redelijke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de concurrerende teams. Zes punten voor op Liverpool (dat een wedstrijd minder heeft) en zestien punten voorsprong op Chelsea (dat twee wedstrijden minder heeft).

Alleen Liverpool vormt op papier nog een reële dreiging voor City. In de Champions League zit de ploeg in een zeer gunstige positie. Er werd met 0-5 gewonnen van Sporting waardoor de uitgangspositie in het Etihad meer dan ideaal te noemen is. Komende zaterdag is de derby tegen Manchester United maar dinsdagavond neemt City het eerst op tegen Peterborough United in de achtste finale van de FA Cup. 

Manchester United

United beleeft een redelijk seizoen. Momenteel bezetten ze de vierde stek met 27 gespeelde wedstrijden. Er zijn 47 punten behaald wat betekent dat er toch de nodige punten verspeeld zijn. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld in eigen huis gelijk gespeeld tegen Watford na een slordige 0-0.

Ook tegen Southampton en Burnley werd er gelijk gespeeld. In de Champions League staat de ploeg in de achtste finale. Daar werd uit in Estadio Wanda Metropolitano 1-1 gespeeld tegen Atlético Madrid. Een resultaat met mogelijkheden voor beide ploegen in de return. De voorbereiding voor komende zaterdag is langer dan die van City. Waar City dinsdagavond nog moet spelen in de FA Cup is United daar de vorige ronde uitgeschakeld door Middlesbrough. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

Deze wedstrijd heeft een gigantische geschiedenis en staat bol van de cijfers en statistieken. De eerste ontmoeting tussen de beide ploegen dateert uit het kalenderjaar 1881. In totaal werden er 186 wedstrijden gespeeld. De krachtmeting tussen de beide ploegen is van de ene naar de andere ploeg geschoven in de geschiedenis. United heeft haar glorietijd gehad evenals City. 

Uit de 186 ontmoetingen won United er 77, wist City er 56 te winnen en eindigde het 53 keer in een gelijkspel. Het doelpuntentotaal staat voor aanvang van komende zondag op 253-265 in het voordeel van United. In totaal worden er gemiddeld in een Manchester Derby 2.8 doelpunten gemaakt. 

De wedstrijd werd 92 maal gespeeld bij Manchester City. De thuisploeg won 26 ontmoetingen, 25 keer eindigde het gelijkspel en 31 maal wisten de gasten te winnen van de thuisploeg. Het thuisvoordeel is de afgelopen jaren wel wat verbeterd. Sinds dat City in het nieuwe stadion (Etihad) speelt zijn de statistieken ongeveer gelijk gebleven. United won 9 maal, City wist 7 ontmoetingen naar zich toe te trekken en twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 

Opvallende statistiek is dat de laatste drie ontmoetingen tussen de beide ploegen werden gewonnen door de bezoekende partij met 0-2. Dat schept hoop voor Manchester United. 

Wedden op Manchester City – Manchester United 

Hoewel de statistieken uit het verleden in het voordeel van de bezoekers zijn is Manchester City de favoriet voor komende zondag. Sterker nog de odd van City is slechts 1.34, hierdoor wordt een gokje op City pas interessant met een handicap. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om City mee te nemen in een weddenschap met meerdere wedstrijden van komend weekend. 

Een gokje op City met een hogere odd is; City wint, beide teams scoren en er worden meer dan 2.5 doelpunten gescoord in de wedstrijd. Jack’s betaalt je hiervoor drie maal je inzet uit. 

Heb je vertrouwen in de gasten dan kun je een iets veiligere weddenschap maken door een dubbele kans te zetten en een gelijkspel en Manchester United te zetten voor 3.3 keer iedere ingezette euro. 

Scoort Kevin de Bruyne twee of meer doelpunten, dan betaalt Jacks je vijftien maal je inzet uit. 

Ook interessant