Zowel The Reds als The Blues zitten in een moeilijke periode. De punten worden maar moeilijk behaald in de laatste fase van de Premier League. Voor Chelsea staat de Champions League op het spel waarvoor minimaal de vierde plaats behaald moet worden.

United zal nog de nodige punten moeten behalen om überhaupt deel te mogen nemen aan Europees voetbal volgend seizoen onder Ten Hag. De midweekse ontmoeting in de Premier League tussen de beide ploegen is daarom extra belangrijk. 

Manchester United

United wist in de laatste vijf Premier League duels slechts één wedstrijd te winnen. Dat was tegen Norwich City met een nipte 3-2. Tegen Leicester speelden de Red Devils gelijk maar van Arsenal, Liverpool en Everton werd verloren. United is hierdoor afgezakt naar de zesde positie. Twee puntjes boven West Ham en daarmee ook twee puntjes in de “veilige zone” wat betreft Europees voetbal volgend seizoen. United heeft met de zesde positie recht op de kwalificatie van de Conference League. United krijgt donderdag te maken met Chelsea. Daarna volgt Brentford (thuis), Brighton (uit) en Crystal Palace (uit).

Chelsea

Het was tot de laatste minuten billenknijpen afgelopen zondag tegen West Ham United. Na de verliespartij tegen Arsenal eerder die week waren de punten tegen de Hammers hard nodig. Chelsea wist vlak voor tijd de 1-0 te maken waardoor alsnog de punten op Stamford Bridge bleven maar deze goal kwam zo laat dat sommige fans al op weg naar huis waren. Het gaat de afgelopen weken niet meer zo gemakkelijk als voorheen. De slechte periode moet echter ook niet overdreven worden. Chelsea staat op de derde positie met 65 punten en een wedstrijd minder dan de rest uit de top 5. Vijf punten boven Arsenal dan in een ferme strijd om de vierde plek verwikkeld zit. De derde plek is dus zo goed als binnen voor The Blues. Daarnaast speelt Chelsea nog op twee fronten aangezien op 14 mei de FA Cup finale gespeeld wordt tegen Liverpool. In de Premier League krijgt Chelsea nog te maken met United (uit), Everton (uit), Wolverhampton (thuis), Leeds (uit), Leicester (thuis), en Watford (thuis). Een pittig programma maar de eindstreep moet te behalen zijn. Daarvoor mogen er zelfs schoonheidsfoutjes gemaakt worden. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

Manchester United en Chelsea zijn natuurlijk twee ploegen die al decennialang op het hoogste niveau acteren. In totaal stonden de Reds en de Blues al 158 keer tegenover elkaar. De eerste wedstrijd was al in 1905-1906. 45 wedstrijden werden gewonnen door Chelsea. 63 ontmoetingen werden gewonnen door Manchester United. De overige vijftig wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 79 wedstrijden werden er gespeeld in Manchester. Daarvan werden 19 wedstrijden door de Blues gewonnen en wonnen The Red Devils er 32. 28 wedstrijden eindigden onbeslist. 

Uit de laatste vijf wedstrijden staat het gelijk. De laatste drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In 2020 won Chelsea op Old Trafford. Andersom was United te sterk op de Bridge. Uit de laatste tien ontmoetingen waarin United het thuisteam was wonnen de Red Devils er drie van. Zes ontmoetingen eindigden gelijk. In 2013 won Chelsea voor het laatst een wedstrijd op Old Trafford. Deze wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel totdat in de 87e minuut Phil Jones een eigen doelpunt maakte. Chelsea won de wedstrijd met 0-1.

Wedden op Manchester United – Chelsea

Voor komende wedstrijd speelt Manchester United de underdog. Chelsea is de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij een overwinning van United 3.15 keer iedere ingezette euro terug. Bij een overwinning van Chelsea krijg je 2.15 maal iedere euro terug. Een gelijkspel levert 3.7 maal iedere euro op. 

Op basis van de afgelopen ontmoetingen kan er gezegd worden dat het een doelpuntarme wedstrijd is. Minder dan 3.5 doelpunt levert dan ook slechts 1.40 keer iedere euro op. Wordt er meer dan 3.5 doelpunt gescoord dan betaalt Jack’s je daar 3.05 keer je inzet voor uit. Beide teams komen tot scoren heeft een quotering van 1.64. Voeg je daar een overwinning van één van de beide teams aan toe dan krijg je tweeënhalf keer je inzet terug. 

Bij de doelpuntenmakers is Cristiano Ronaldo de favoriet. Hij was in de verloren wedstrijd tegen Arsenal de enige die namens United wist te scoren. Scoort hij tegen Chelsea wederom dan betaalt Jack’s je 2.63 keer iedere euro uit. Aan Chelsea zijde zijn Lukaku en Havertz de favoriet voor de treffers. Je krijgt bij een doelpunt van een van de beide aanvallers ruim drie keer je inzet terug.  

Een mooie betbuilder die je kunt toepassen bij Jack’s  is Ronaldo scoort, United wint en beide teams weten te scoren voor 8 keer je inzet. 

Ook interessant