De derby in Manchester is de wedstrijd van het jaar voor supporters van beide kanten. De stad kleurt rood en blauw. De wedstrijd zorgt bijna altijd voor spektakel. Na een bittere periode voor United kan Solskjaer zich opmaken voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van zijn trainerscarrière bij United.

Als United wint dan is de kans aanwezig dat Solskjaer nog even kan blijven zitten. Maar verliest hij of wordt United vernedert in eigen huis door de elf van Pep Guardiola dan zal de druk op de Noorse oefenmeester alleen maar groter worden en zullen er misschien al direct consequenties volgen. 

De vorm van United

Het zijn beroerde tijden voor Manchester United. De 0-5 op Old Trafford tegen Liverpool kwam uit de lucht vallen maar liet de huidige vorm van de wankelende ploeg goed zien. Ronaldo wist in de thuiswedstrijd tegen Atalanta de eer te redden door in de slotseconden nog de winnende treffer te maken. In Bergamo was het wederom United die de kar moest trekken en met twee doelpunten er nog één winstpunt van kon maken. Maar ook in de beide ontmoetingen tegen Atalanta ging het verre van gemakkelijk.

De 0-3 overwinning tegen Tottenham is daarom een verrassende uitslag in het rijtje. Kortom is er geen peil op te trekken. United kan zaterdag aan de ene kant schitteren tegen City en er een kraker van maken. Let wel op dat dít de wedstrijden zijn waar Cristiano voor naar Manchester is gekomen. De Portugees heeft een gigantische bewijsdrang en wil alle critici in dit soort wedstrijden de mond snoeren.

Of hij de rest van de selectie hiermee beter doet voetballen is natuurlijk de vraag. Maar aan de andere kant kan het ook net zo’n debacle worden als tegen Liverpool. Toen liep de immer gedreven Ronaldo ook met zijn staart tussen de benen over het veld te wandelen uit onmacht. 

De vorm van City

City heeft het niet zo makkelijk als de afgelopen jaren. In de Champions League doet de ploeg redelijke zaken. Maar in de Premier League gaat het nog niet gemakkelijk. The Citizens hebben 20 punten uit tien wedstrijden. De laatste ontmoetingen laten de moeilijkheden, die ze in de blauwe kant van Manchester kennen, goed zien. Crystal Palace thuis, 0-2 verloren en een rode kaart voor Laporte. In de League Cup gelijk tegen West Ham en uiteindelijk verloren op strafschoppen.

Van Brighton, Brugge en Burnley werd wel gewonnen. Tegen Liverpool bleef de stand in evenwicht. Ander mogelijk probleem voor komende zaterdag is de voorbereidingstijd. City heeft woensdagavond een belangrijk Champions League duel tegen Brugge. United kan de woensdag gebruiken om bij te komen van de wedstrijd die dinsdagavond in Bergamo gespeeld werd. 

Wedden op Manchester United – Manchester City

Het is een op papier zeer moeilijke wedstrijd om op voorhand te voorspellen. Bij de bookies is City de favoriet. Een gokje op de uitploeg is goed voor 1.72 keer je inzet. Denk je toch dat de Red Devils winnen dan levert dat 4.7 keer je inzet op. Als de wedstrijd onbeslist eindigt dan krijg je 4.1 keer iedere euro terug. 

Een opvallende statistiek kijkend naar de laatste vijf ontmoetingen tussen de beide ploegen is dat in alle vijf de ontmoetingen niet één keer beide teams tot scoren kwamen. Als je denkt dat zaterdag ten minste een team op de nul blijft staan dan kun je beide teams scoren nee invullen. Bij BetCity levert je dat een mooie odd van 2.23 op. Denk je dat er wel gescoord gaat worden door de beide ploegen dan krijg je daar 1.64 voor terug. 

Wat betreft de doelpuntenmakers zit je aan United zijde natuurlijk snel met de naam Ronaldo in het hoofd. De Portugees levert 2.95 keer je inzet op. Marcus Rashford is 5 maal je inzet waard. Aan de kant van City levert Sterling ook 2.95 keer je inzet op en vertegenwoordigt Kevin de Bruyne een odd van 3.5. Als je op een doelpuntloze ontmoeting wil gokken krijg je daar 14.00 keer iedere euro voor terug.