Mensen die regelmatig weddenschappen afsluiten op wedstrijdsporten, weten het waarschijnlijk al. Mensen die net beginnen met het wedden op sportwedstrijden, zullen het echter wellicht wat minder makkelijk geloven, maar het is echt waar! Bij het wedden op sport zul je soms achter elkaar weddenschappen gaan verliezen.

Soms lijkt het dan wel alsof er een gok god bestaat die gewoon heeft bepaald dat alles wat je doet een negatief resultaat zal opleveren. Maar niets is minder waar natuurlijk. Omgaan met series verliesgevende weddenschappen is simpelweg onderdeel van het wedden op sportwedstrijden. Wie daar niet mee om kan gaan, heeft twee keuzes: ermee leren omgaan of gewoon stoppen met het wedden op sportwedstrijden.

In dit artikel lees je meer over wat je kunt doen wanneer je te maken krijgt met series verliesgevende weddenschappen. Doe er je voordeel mee!

Plaats minder weddenschappen

Wanneer het even allemaal niet gaat zoals je graag zou willen, hebben sommige gokkers de neiging er nog een extra schepje bovenop te doen. Ze gaan meer wedden of verhogen daarbij zelfs de inzetten per weddenschap. Wie in een verliezende serie zit, zal hierdoor meestal gewoon nog meer verliezen.

Het najagen of proberen goed te maken van je verliezen is altijd een slecht idee. Zelden komt het voor dat iemand die achter elkaar verliest, opeens zijn of haar hele verlies weer goed maakt met een enkele weddenschap. De beste methode die je kunt kiezen wanneer je in een verliezende serie zit, is gewoon minder te wedden of zelfs je inzetbedragen te verlagen.

In extreme gevallen, bijvoorbeeld wanneer je bankroll op dreigt te drogen, is het soms zelf beter om helemaal even een stapje terug te doen. Wedden onder druk van een slinkende bankroll heeft niemand ooit goed gedaan. En soms is een pauze dan gewoon even precies wat je nodig hebt om te resetten.

Word geen hopeloze gokker

Slimme sportgokkers zijn altijd op zoek naar de beste weddenschappen. Wanneer je echter in een serie verlieslijdende weddenschappen zit, kan het gebeuren dat je daar wat minder serieus mee omgaat.

Misschien laat je jezelf verleiden tot het plaatsen van weddenschappen op wedstrijden die minder interessant zijn of waar je eigenlijk geen idee van hebt. In plaats van weloverwogen weddenschappen afsluiten, gooi je als het ware de handdoek in de ring en wed je op hoop van zegen.

Presteren onder druk is voor niemand eenvoudig en als zeker niet voor een sportgokker. Laat je niet verleiden door de gemakkelijke weg te kiezen en zomaar wat weddenschappen af te sluiten in de hoop dat daarmee het verliezende tij zal keren. Ook dit zal in de praktijk meestal een averechte werking hebben.

Probeer een nieuwe strategie uit

Het verschil tussen een succesvolle sportgokker en mensen die gewoon af en toe wat wedden en doorgaans gewoon geld verliezen is heel klein. Een professionele sportgokker zal ongeveer 56% van alle weddenschappen moeten winnen om op de lange termijn winst te kunnen maken. Een verlieslijdende serie kan dat percentage snel naar beneden brengen.

Professionele gokkers beschikken over een bepaalde strategie waarmee ze bepalen welke weddenschappen ze wel en niet aangaan. Het is zelfs zo dat goede professionals over meerdere strategieën beschikken en snel kunnen omschakelen van de ene naar de andere strategie.

Beschik je niet over een bepaalde strategie, dan is het een goed moment om die nu te gaan ontwikkelen. Heb je wel een strategie en bevind je jezelf in een verlieslijdende serie weddenschappen, dan is het een overweging waard om eens een andere strategie te proberen. Wellicht dat je daarmee wel betere keuzes weet te maken en het geluk aan je zijde kunt scharen.

Andere tak van sport

Ben je fan van alle sporten en plaats je weddenschappen in verschillende takken van sport, dan is dat op zichzelf al een sportieve prestatie. Het is immers al lastig genoeg om heel veel te weten over een bepaalde tak van sport, laat staan wanneer je weddenschappen plaatst in vier of vijf verschillende takken van sport.

Het is altijd aan te bevelen om bij het wedden op sportwedstrijden, jezelf te beperken tot een enkele tak van sport en daarover alles te weten te komen. Wanneer je zover bent dat je over een langere periode winnende weddenschappen in een bepaalde tak van sport weet af te sluiten, kun je eens kijken naar een andere tak van sport.

Uiteindelijk beschik je dan over een aantal takken van sport die je heel goed kent. Het is dan makkelijk om bij een verlieslijdende serie weddenschappen in een bepaalde tak van sport, snel om te schakelen naar een andere tak van sport en eens kijken of het daarbij beter gaat.

Winnende gokkers denken klein

Het is bekend dat grote evenementen en wedstrijden tussen topteams vaak zeer slechte opbrengsten opleveren. Vaak zijn het de minder bekende teams en wedstrijden waarbij je als sportgokker de meeste winst kunt pakken.

Het loont dan ook de moeite om naast het wedden op wedstrijden waar iedereen op wedt, ook eens te kijken naar wedstrijden waar wat minder activiteit bij is. Wedkantoren bieden daar vaak veel hogere winstmogelijkheden aan dan bij de wedstrijden waarvan ze weten dat er toch wel op gewed zal worden.

Sportwedders die klein denken, richten zich met name op de minder bekende sporten en wedstrijden. Ze kiezen daarbij dan ook vaak voor het wedden op de underdog en dat levert ze op de lang termijn de juiste winst op. Zit je in een verlieslijdende serie en wed je voornamelijk op gangbare wedstrijden en competities, probeer dan eens wat verder te kijken.

Probeer een andere bookmaker (i.v.m. bonussen)

Wie te maken heeft met een verlieslijdende serie weddenschappen heeft meestal ook te maken met en krimpende bankroll. Dat kan een mooie gelegenheid zijn om eens rond te kijken bij welke andere bookmakers je eventueel je nieuwe weddenschappen gaat afsluiten.

Het kan natuurlijk dat je hartstikke tevreden bent over je wedkantoor en je hoeft het wedkantoor ook niet definitief de rug toe te keren, maar een nieuw wedkantoor heeft een voordeel dat je bestaande wedkantoor niet heeft.

Wanneer je als sportgokker gaat wedden bij een nieuwe bookmaker, dan biedt dit nieuwe wedkantoor vaak allerlei aantrekkelijke bonussen aan. Je kunt dan bijvoorbeeld je eerste weddenschap gratis plaatsen of je krijgt van het wedkantoor een bepaald bonusbedrag dat je kunt gebruiken om je eerste weddenschappen te plaatsen. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden, zorg je er in ieder geval voor dat je bankroll niet nog verder slinkt dan het de afgelopen weddenschappen gedaan heeft.

Daarnaast kan spelen bij een nieuw wedkantoor ook weer nieuwe impulsen en inspiratie opleveren. Wellicht dat de kansen die je bij het nieuwe wedkantoor hebt, wat aantrekkelijker zijn of dat het wedkantoor meer of andere soorten weddenschappen aanbiedt. Het kan daarnaast nooit kwaad om eens verder te kijken dan het wedkantoor waar je al jarenlang je weddenschappen plaatst.

Conclusie

Je hebt het waarschijnlijk al vele malen in je leven gehoord: “soms win je en soms verlies je”. Maar wanneer je heel vaak achter elkaar verliest, dan kan de moed om nieuwe weddenschappen af te sluiten je flink in de schoenen zakken. Er zijn dan zeker een aantal dingen die je moet doen en net zoveel dingen die je moet laten. Wat je in ieder geval niet moet doen is meer wedden of je inzetten verhogen. Dat loopt in de praktijk vrijwel nooit goed af.

Zoek een ander wedkantoor of kijk eens bij een andere tak van sport. Wellicht kun je een strategie ontwikkelen of, wanneer je al een strategie gebruikt, deze aanpassen of een nieuwe strategie proberen. Verlies in ieder geval niet de hoop dat er heus wel weer weddenschappen gewonnen gaan worden, want je hebt ook vast vaak in je leven gehoord dat achter de wolken, de zon gewoon volop schijnt!