De interlandperiode zit er weer aan te komen en de volgende wedstrijden in de WK kwalificatie staan voor de deur. Komende zaterdag moet Nederland op bezoek in Montenegro en dinsdag wordt de thuiswedstrijd tegen Noorwegen afgewerkt.

Nederland staat op dit moment eerste in Groep G. De ploeg van van Gaal hebben 19 punten. Noorwegen staat op twee punten achterstand waardoor de wedstrijd volgende week dinsdag een zeer belangrijke ontmoeting gaat zijn om de koppositie en de beste papieren voor Qatar. Turkije doet ook nog mee met 15 punten uit 8 wedstrijden. Montenegro staat op 11. Letland en Gibraltar sluiten de groep af. 

Montenegro

Montenegro staat weliswaar vierde in de groep maar speelt prima wedstrijden. Tegen Noorwegen waren de kansen om het even en qua balbezit had Noorwegen een verwaarloosbare voorsprong van 51% tegenover 49 van Montenegro. De Noren beslisten de wedstrijd ook pas in de 96e minuut na een rode kaart van Vesovic. De wedstrijd daarvoor tegen Gibraltar werd uit met 0-3 gewonnen. Nederland won in Eindhoven maar had toch flink wat moeite met de speelstijl van Montenegro. De ploeg hing voor de eigen zestien waardoor 

de offensieve speelwijze van van Gaal nog niet tot zijn uiting kwam. Pas laat in de tweede helft werd de spanning uit de wedstrijd gehaald. 

Nederland

Van Gaal is terug en heeft zijn draai inmiddels redelijk gevonden gezien zijn persconferenties en beelden vanaf het trainingsveld. Deze zijn ouderwets vermakelijk en doen denken aan 2014. Van Gaal verandert niet, de omstandigheden en de selectie wel. Van de groep die naar Brazilië ging zijn alleen Cillessen, Blind, de Vrij, Wijnaldum, Depay en Krul over.

De zeventig jarige oefenmeester neemt het komende week op tegen Montenegro, een wedstrijd die moet worden gewonnen. Daarna volgt Noorwegen. Voor de komende wedstrijden zijn Jasper Cillessen, Steven Bergwijn en Devyne Rensch later opgeroepen. De oorspronkelijke selectie met Drommel, Timber en Berghuis werd aangepast wegens blessureleed.

Luuk de Jong is een opvallende naam die ontbreekt bij de oproep van van Gaal. De spits van Barcelona kreeg onder Koeman af en toe speeltijd maar mag ook van nieuwe oefenmeester Xavi direct vertrekken uit Camp Nou. Op het EK, afgelopen zomer, speelde de Jong in totaal 12 minuten in twee wedstrijden. 

Eerdere ontmoetingen

De eerste ontmoeting tussen de beide landen was enkele weken geleden in het Philips Stadion in Eindhoven. Nederland won met 4-0. Nederland kwam zeer moeilijk op voorsprong, na een aantal grote kansen wist Depay uiteindelijk vanaf elf meter de openingstreffer te maken. Ook in de tweede helft werd de schiettent geopend vanuit Nederlandse kant maar ging meer naast dan raak. Uiteindelijk wisten Depay, Wijnaldum en Gakpo de eindstand van 4-0 te maken. 

Wedden op Montenegro – Nederland

Nederland is de favoriet voor de overwinning, de eerdere ontmoeting van 4-0 is een mooi uitgangspunt voor Oranje. Echter moet Montenegro niet onderschat worden, als de thuisploeg een gelukkige dag heeft dan kunnen ze zomaar eens stunten. Denk je dat Montenegro een resultaat boekt tegen Oranje, een dubbele kans waarin een gelijkspel of Montenegro wordt ingevuld levert bij BetCity 3.95 keer iedere ingezette euro op. 

Nederland wil natuurlijk aanvallend spelen maar door de ultiem defensieve opstelling van Montenegro kan het moeilijk worden om tot kansen te komen. Afstandsschoten zijn hierin een uitkomst. Een speler als Wijnaldum of Klaassen kan vanuit buiten de zestien soms mooie dingen doen. Bij een goal van Steven Bergwijn van buiten de zestien krijg je 12 keer je inzet terug. 

Denk je dat het een soortgelijke wedstrijd wordt als in Eindhoven? Dan is de optie Nederland wint en beide teams scoren niet bij Bet365 met een odd van 1.90 een mooie. Deze odd kun je ook gebruiken als je meerdere wedstrijden in je spelformulier opneemt.