De nieuwe corona regels zetten een streep door het voetbalfeest dat dinsdag los zou moeten gaan barsten. Nederland moet door het gelijkspel tegen Montenegro vol aan de bak. Een rechtstreekse ticket voor het WK in Qatar is de prijs. De Kuip in Rotterdam blijft echter leeg.

De KNVB heeft een statement over de nieuwe maatregelen binnen het voetbal naar buiten gebracht; 

“Deze wedstrijd is volop van belang voor de kwalificatie voor het WK van volgend jaar en het thuisvoordeel met thuispubliek zou uiteraard een prettig zetje in de rug zijn. {…} Het spelen voor publiek vormt de basis van het betaald voetbal en de voetballiefhebbers konden al anderhalf jaar niet of nauwelijks wedstrijden bijwonen. Zij zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid.”

De op vrijdag afgekondigde maatregelen duren tot 4 december. Binnen dit tijdsbestek vallen belangrijke Europese thuiswedstrijden van Nederlandse clubs. Niet alleen Oranje zal dus hinder ondervinden van het lege stadion. 

Ticket voor Qatar

Het zal dus neerkomen op de laatste wedstrijd. Bij verlies tegen de Noren en winst van de Turken in Montenegro kan Oranje het WK op zijn buik schrijven. Op papier is Nederland beter dan de Noren maar onder de speciale omstandigheden zou het wel eens een moeilijke avond kunnen worden.

Eerdere ontmoetingen

Oranje ontmoette Noorwegen al 9 keer eerder in competitieverband. Opvallend is dat de landen elkaar nog nooit hebben ontmoet op een hoofdtoernooi. Alle wedstrijden zijn gespeeld in kwalificatiepoules. De eerste maal was in 1972 voor de kwalificatie van het WK. De krant kopte een dag na de wedstrijd “Schuttersfestijn tegen Noorwegen in Kuip: 9-0”. Het duurde een halfuur voordat Neeskens de score opende. Vijf maal kwam er een Johan op het scorebord. Neeskens maakte een hattrick en Cruijff tekende voor twee doelpunten.

In Oslo eindigde het 1-2. Uit de 9 ontmoetingen won Noorwegen 1 maal. In 1992 wonnen ze thuis met 2-1. Nederland wist vijf keer te winnen. Drie keer eindigde het gelijk. De laatste ontmoeting was het gelijke spel waarin Håland en Klaassen de score op 1-1 hielden. 

Wedden op Nederland – Noorwegen

De heupblessure van Håland bleek erger dan op voorhand gedacht. De Noorse superspits zal tegen Nederland niet spelen komende dinsdag. Een voordeel voor Oranje aangezien de spits van BVB de enige was die in Oslo wist te scoren voor het thuisteam. Hoe Louis van Gaal de elf neerzet tegen Noorwegen is afwachten.

Een mooie odd bij een BetBuilder op BetCity is Nederland wint, er worden meer dan 2.5 doelpunten gescoord en beide teams scoren voor 3 keer je inzet. 

Denk je dat Noorwegen met het ontbreken van Håland niet tot scoren komt? Nederland wint en houdt de 0 is 2.1 keer je inzet waard. 

Als je denkt dat Nederland van Gaal resultaatvoetbal gaat spelen en meer defensief speelt kun je met de volgende combinatie een lekkere odd van 10.5 keer je inzet meepakken. Gelijkspel, onder 2.5 doelpunten en beide teams scoren wel. In Oslo eindigde het 1-1 en zou deze weddenschap goed zijn geweest.