Komende zondag spelen Manchester United en Arsenal op Old Trafford. Een wedstrijd die voornamelijk sinds het begin van het millennium is uitgegroeid tot een derby. In de tijd van Sir Alex Ferguson tegenover Arsène Wenger. Komende zondag zien we Erik ten Hag tegenover Mikel Arteta. De beide oefenmeesters komen goed gemutst voor de dag. 

Manchester United

Na de briljante wedstrijd tegen Liverpool is de sfeer in Manchester omgeslagen. United staat op het scorebord en door de manier van spelen is het vertrouwen in Erik ten Hag bij de fans massaal gegroeid. Daarnaast hebben ze in Manchester een van de grootste troefkaarten binnengekregen, Antony komt voor 100 miljoen over vanuit Amsterdam. Hiermee lijkt het elftal compleet, mede door de komst eerder afgelopen week van Casemiro. United speelt donderdagavond tegen Leicester City en heeft daarmee één dag minder voorbereidingstijd dan Arsenal, dat op woensdagavond won van Aston Villa. 

Arsenal 

Arsenal staat ongeslagen op de eerste positie. Met vijftien uit vijf begint de ploeg van Arteta heel sterk. Er moet bij gezegd worden dat de weerstand die Arsenal kreeg nog niet van kampioensklasse was. Respectievelijk Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham en Aston Villa werden verslagen. Dit weekend volgt er voor de Gunners de eerste grote test. United is te nog te kloppen maar lijkt week in week uit sterker te worden. Een moeilijke uitwedstrijd wacht dus voor de ploeg van Arteta. Het laatste wat Arsenal wil hebben is een soortgelijk scenario als wat Liverpool meemaakte op Old Trafford. 

De geschiedenis van deze wedstrijd 

In totaal stonden de beide ploegen 237 keer eerder tegenover elkaar. De thuisploeg van komende zondag won 98 wedstrijden, Arsenal won 86 ontmoetingen en 53 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Van de laatste vijftien wedstrijden op Old Trafford won Manchester United er 9. Arsenal pakte tweemaal de overwinning en vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. 


In eigen huis is Manchester United dus de favoriet voor de overwinning, maar met de winning-streak waarin Arsenal zit kan het een zeer interessant affiche worden komende zondag. 

Qua doelpunten is het geen gigantisch doelpuntrijke wedstrijd en wordt er voornamelijk op het middenveld gestreden om de meters. Wel werd er in iedere wedstrijd gescoord de laatste vijftien keer op Old Trafford. Er werden in de afgelopen vijftien wedstrijden 47 treffers gemaakt. Hierdoor komt het gemiddelde uit op 3.1 doelpunt per wedstrijd. Als de krankzinnige 8-2 uit 2011-2012 hier vanaf gehaald wordt keldert het gemiddelde naar 2.6. 

Wedden op Manchester United – Arsenal

De bookies hebben een zware dobber aan deze wedstrijd en kunnen geen favoriet aanwijzen. Zowel Arsenal als Manchester United leveren bij Jack’s 2.65 keer je inzet op. Een gelijkspel heeft een quotering van 3.6. 

Qua doelpuntenmakers heeft Manchester United een aantal scherpschutters. Ronaldo is bij de Reds de favoriet volgens Jack’s met een quotering van tweeënhalf. Bruno Fernandes heeft een quotering van 3.45. Weet Matheus de Santos Antony direct tijdens zijn mogelijke debuut trefzeker te zijn? Daar krijg je 4.8 maal je inzet voor terug. 

Aan de kant van de Gunners is Gabriel Jesus de favoriet voor een doelpunt met een odd van 2.7. Ook Saka (4.25), Martinelli (3.8) en Nketiah (3.3) staan hoog op het lijstje om te scoren. 

Minder dan 3.5 doelpunten en beide teams weten te scoren betaalt 3.1 keer iedere ingezette euro uit.