Komend weekend staat de North London Derby op het programma. De wedstrijd waarin Noord Londen wit of rood kleurt. De strijd om het stadsdeel, de trots, de erkenning en de eer. Zowel Arsenal als Tottenham kennen een heel goede start van het seizoen. Daarom zal deze partij ook direct een directe strijd om de koppositie in de Premier League gaan.

Afgelopen weekend deden de dames van beide ploegen het voor in de eerste North London Derby in de Women’s Super League. Arsenal won in een volgepakt Emirates met 4-0 van de rivalen in het wit. Meer dan 53.000 supporters zagen Arsenal winnen en daarmee was het de meest bezochte wedstrijd in de Engelse vrouwencompetitie. 

De geschiedenis van de rivaliteit

De rivaliteit van de beide clubs begon op te laaien toen Arsenal verhuisde naar Highbury in Noord-Londen. Voor die tijd speelde Arsenal in Zuidoost Londen alwaar de club gesticht werd. Toen de ploeg in 1913 naar Noord-Londen verhuisde om op Highbury te spelen schoot dit in het verkeerde keelgat van Tottenham dat toentertijd al in Noord Londen gevestigd was. Tottenham fans herinneren Gunners er maar wat graag aan dat Arsenal oorspronkelijk géén Noord-Londense club is. Inmiddels is Arsenal niet meer weg te denken uit Noord-Londen en is de rivaliteit met Tottenham uitgegroeid tot een burenruzie van flink formaat. 

De rivaliteit bereikte een kookpunt toen Sol Campbell, een Tottenham speler van wereldformaat, niet langer houdbaar was voor de Spurs. Waar eerder een transfer naar Inter of naar Barcelona verwacht werd vertrok de verdediger transfervrij naar Arsenal. Iets wat Tottenham fans nooit vergeten en Arsenal fans maar wat graag Tottenham supporters mee pesten. 

De geschiedenis van deze wedstrijd

De beide ploegen stonden 191 keer eerder tegenover elkaar. The Gunners wonnen 79 ontmoetingen. Tottenham pakte 61 maal de driepunter en 51 keer eindigde de ontmoeting tussen de kemphanen gelijk. Beide ploegen winnen de meeste ontmoetingen in het eigen huis maar hebben moeite zodra er een uitwedstrijd gespeeld wordt. In 2010 wonnen de Spurs voor het laatst in het Emirates en in 2014 was het de laatste keer dat de Gunners wonnen bij Tottenham, die toen nog op White Hart Lane speelden. 

Arsenal 

De ploeg van Mikel Arteta maakte een slippertje tegen Manchester United waar met 3-1 van verloren werd. Het was de wedstrijd van de wederopstanding van United. Hoewel Arsenal kansen kreeg wisten ze deze niet om te zetten in doelpunten. Tegen Brentford werd zakelijk gewonnen met 0-3. Uit zeven wedstrijden werden 18 punten gepakt en daarmee staan de Gunners bovenaan, één puntje boven City en Spurs. Tegen Tottenham mag niet verloren worden. We zullen een wedstrijd met strijd en passie zien vanuit de Arsenal zijde, die extra zullen worden ondersteund door de supporters in het Emirates. Desalniettemin is het uitkijken voor Tottenham. Een counter van Tottenham is dodelijk met geweldige offensieve spelers als Son en Kane. 

Tottenham Hotspur

Ook Tottenham start het seizoen goed. Met 17 uit 7 is de ploeg nog steeds ongeslagen in de Premier League. Samen met Manchester City is Tottenham de enige ploeg die nog steeds ongeslagen zijn dit seizoen. Arsenal verloor namelijk al één wedstrijd. Harry Kane is één van de scherpschutters uit de Premier League dit seizoen. Hij schoot al zes goals in zeven gespeelde wedstrijden binnen. Kane loopt er vijf achter op Haland, die een goede poging doet om de records te breken. Tottenham speelt voor komend weekend de rol van underdog. Een positie waarin de ploeg van Conte zich uitstekend weet te gedijen bleek in de ontmoeting tegen bijvoorbeeld Chelsea. 

Wedden op Arsenal – Tottenham Hotspur

Voor komend weekend in het Emirates is de thuisploeg de favoriet voor de driepunter. Een overwinning van de Gunners levert je 2.02 keer je inzet op. Weten de Spurs voor het eerst sinds 2010 een uitwedstrijd tegen Arsenal te winnen dan keert Jack’s je 3.75 keer iedere ingezette euro uit. Een gelijkspel tussen de beide ploegen heeft een odd van ook 3.75. 

Weet Gabriel Jesus te scoren en wint Arsenal dan krijg je daar een mooie quotering van 3.55 voor terug. Een goal van Harry Kane levert 2.88 keer je inzet bij Jack’s op.