Volg de kudde. Dat is het duidelijke motto als het gaat om snelle quote schommelingen bij sport weddenschappen. Als je besluit om je eigen inzet te plaatsen waar het geld van andere gokkers al staat, maak je deel uit van de massa. Inzetten op populaire weddenschappen is één van de meest voorkomende gewoonten van de doorsnee gokker.

Dit doe je door bepaalde quote vergelijkingssites goed in de gaten te houden. Die informeren jou over de laatste quote schommelingen die plaatsvinden voor sportwedstrijden. 

Deze tactiek lijkt op zich logisch. Immers, als je je geld op een populaire weddenschap zet, betekent dit dat je het eens bent met gokkers van over de hele wereld. Het punt is echter dat als het om wedden gaat, de meerderheid niet altijd gelijk heeft. Zoals je misschien hebt gemerkt, is het eigenlijk andersom. Zeker ook omdat bookmakers duidelijk de overhand hebben als het gaat om wie week in week uit wint.

Denk je dat dit overdreven is? Kijk even goed, zonder vermeende complottheorieën in acht te nemen. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als 90% van de populairste weddenschappen daadwerkelijk werden bevestigd?

Door de vele uitbetalingen zouden online bookmakers binnen enkele minuten failliet gaan. Wedden zou een eenvoudig proces zijn. Een paar gokkers zouden beginnen met het inzetten op bepaalde quotes en vervolgens zou de meerderheid de uiteindelijke uitkomst van sportevenementen beïnvloeden.

  • Evalueren van de informatie
  • Influencers van quote schommelingen
  • Hoe en waarom?
  • Profiteren van quote schommelingen – FAQ

Evalueren van de informatie

We zeggen niet dat populaire keuzes geen indicatie kunnen zijn. Wat voor informatie we ook over een wedstrijd kunnen vinden, het kan zomaar van onschatbare waarde blijken te zijn. Mits je het op de juiste manier gebruikt.

Alle data, zoals cijfers, blessures, schorsingen, het laatste nieuws en natuurlijk quote schommelingen, kunnen je helpen bij het nemen van een goede of verkeerde beslissing. Het is volledig afhankelijk van de manier waarop je de data interpreteert.

Influencers van quote schommelingen

Afgezien van internetwebsites die direct informatie geven over quote schommelingen, zijn er verschillende influencers die hiervan proberen te profiteren. Ze doen het lijken alsof zij voorkennis hebben over dergelijke schommelingen en hun abonnees rechtstreeks informeren. Of ze proberen de achterliggende redenen voor de schommelingen van de quotes achteraf uit te leggen.

In de meeste gevallen kijken influencers alleen maar naar cijfers, zonder zelf te begrijpen waarom een ​​bepaalde uitkomst plotseling grote hoeveelheden weddenschappen aantrekt.

Deze quote schommelingen zijn het grootst in de kleinere competities. De reden hiervoor is eigenlijk vrij eenvoudig: Eredivisie wedstrijden of Duitse Bundesliga matches worden gretig bekeken door miljoenen voetbalfans.

Velen van hen plaatsen al hun weddenschappen op wedstrijden uit dit soort grote competities. Het is praktisch onmogelijk om significante quote schommelingen te herkennen, aangezien de totale inzet op online bookmakers als Bet365 of Betfair wordt gemeten in miljoenen euro´s. Dit betekent dat, tenzij de hele markt massaal hun oorspronkelijke visie verandert door een onverwachte blessure of wijziging van de hoofdtrainer, de quotes meestal dicht bij hun initiële waardes blijven.

In kleinere competities kan een kleine inzet van €10.000 al een quote beweging veroorzaken. Het totale ingezette bedrag is veel kleiner en de quote is daardoor gevoeliger voor prijsvolatiliteit.

Hoe en waarom?

Voordat je na kunt gaan hoe het komt dat quotes schommelen, moet je je het volgende afvragen: wie zijn de mensen achter deze inzetten? Hier zijn drie verschillende antwoorden op: Het zou een groep van gokkers van over de hele wereld kunnen zijn die dezelfde mening heeft over een bepaald wedstrijdresultaat.

De quote schommelingen zouden kunnen zijn veroorzaakt door activiteiten van ‘high rollers’. Of het is de bookmaker zelf die de quotes manipuleert om meer gokkers naar een zogenaamd aantrekkelijke keuze te lokken en zijn commissie in balans te brengen.

Natuurlijk is er geen duidelijk antwoord te krijgen op deze vraag, tenzij je zelf de bookmaker bent. Maar je kunt jezelf wel afvragen waarom dit gebeurt en zoeken naar de redenen achter quote schommelingen. Dit uitzoeken is niet alleen leuk, maar kan ook enkele nuttige conclusies opleveren.

Vooral als je ziet dat mensen door quote schommelingen massaal op een bepaalde keuze inzetten. Tenzij je solide informatie hebt die een bepaalde keuze ondersteunt of juist tegenspreekt, wordt je geadviseerd geen geld te riskeren.

In 99% van dit soort gevallen zul je de oorzaak niet sneller ontdekken dan de bookmaker. Het is dus onmogelijk om de online bookmaker te slim af te zijn. Als je ziet dat een bookmaker zijn quotes niet heeft veranderd ondanks dat er veel ingezet wordt op een bepaalde quote, dan is dat meestal niet per ongeluk.

Er zijn gevallen waarin bookmakers de voorkeur geven aan het tijdelijk bevriezen van een wedstrijd. Ofwel tijdelijk geen weddenschappen accepteren. In zo’n geval realiseert de bookmaker zich dat de aanvankelijke inschatting niet klopte en zal het de quotes proberen aan te passen aan de marktschommelingen.

Zoals we hierboven vermeldden, gebeurt dit voornamelijk bij wedstrijden van de kleinere competities, waar de totaal bedragen doorgaans laag zijn.

FAQ

Bij welke competities zijn de quote schommelingen het grootst?

Over het algemeen zijn de schommelingen het grootste bij kleinere competities zoals de Eerste Divisie van voetbal.

Waar vind je advies over quote schommelingen?

Er zijn tal van websites te vinden met informatie over quotes. Je kan ook influencers volgen op sociale media voor actuele tips.

Bij welke bookmakers kan je het beste inzetten op quote schommelingen?

Bij een legale bookmaker uit Europa die veel wedstrijden uit kleinere competities aanbiedt. 

Kun je beter bij meerdere bookmakers een account hebben?

Ja dat is erg verstandig. Met meerdere accounts kun je nog beter profiteren van de quote schommelingen. Je weet immers nooit bij welke bookie de veranderingen het grootst zijn. 

Ook interessant