In de vijfde speelronde van de Europa League neemt PSV het op tegen Sturm Graz. In het Philips Stadion moeten de Eindhovenaren winnen om nog aanspraak te maken op de tweede plek in de groep. Sturm Graz heeft niets meer in eigen hand maar zal proberen de vorm weer te herpakken na een moeizame periode. 

PSV 

De Eindhovenaren hebben vijf punten uit vier Europa League wedstrijden. Daarmee heeft de ploeg van Schmidt het nog geheel in eigen hand. Real Sociedad en AS Monaco staan met 6 en 8 punten op de eerste twee posities. Voor PSV kan het alle kanten op maar overwintering in Europa lijkt te zijn gelukt. Vraag blijft dan of de ploeg in de Conference League of in de Europa League na de winterstop mag spelen. Sturm Graz moet in Eindhoven verslagen worden.

De laatste groepswedstrijd wordt over twee weken gespeeld in Spanje tegen Real Sociedad. Sociedad en Monaco spelen komende donderdag tegen elkaar wat hoe dan ook voordelig is voor PSV. Winst van Monaco of een gelijkspel is het meest voordelig voor PSV komende donderdag. Mochten de Eindhovenaren winnen van Sturm Graz dan hebben ze aan een gelijkspel in Spanje genoeg. 

De Eindhovenaren herpakten zich goed na de interlandbreak en wonnen in een moeilijk thuisduel met 2-0 van Vitesse. Voornamelijk Carlos Vinicius maakte een goede indruk en wist een assist te geven. Deze moeilijke overwinning moet een morele boost geven aan het team dat nog steeds kampt met blessures.

Het ontbreken van Gakpo, Madueke, Max, Teze en Zahavi is erg vervelend in deze belangrijke fase van het seizoen. Ook voor komende donderdag zijn nog lang niet alle sterkhouders terug in de selectie. Echter, zo bleek ook zondag weer, kan Schmidt rekenen op een brede selectie die de basisspelers prima weten te vervangen. 

Sturm Graz

Ook Sturm Graz heeft een flinke morele boost gekregen na de interlandbreak. De Oostenrijkers stonden in de competitiewedstrijd tegen Lask Linz al na 40 minuten 0-3 achter maar wisten deze achterstand om te buigen en er nog een gelijkspel uit te slepen. Kevin Yeboah was goed voor twee treffers. Graz staat op de tweede positie en is zijn vorm een beetje kwijtgeraakt. Drie uit de laatste vijf ontmoetingen verloren ze, het gelijkspel tegen Linz zorgt voor enige troost aangezien het een prachtige comeback is.

Maar door de 11 verliespunten uit de laatste vijf wedstrijden staat Red Bull Salzburg inmiddels mijlenver op hen voor. In de Europa League gaat het ook niet best met Graz. De eerste drie wedstrijden gingen verloren. De vorige Europese wedstrijd werd verrassend gelijkgespeeld tegen Real Sociedad. 1-1 is een prima prestatie. In de poule met Monaco, Sociedad en PSV speelt Graz natuurlijk ook de rol van outsider. Theoretisch is alles nog mogelijk voor Sturm Graz maar de verwachting is dat de Oostenrijkers niet overwinteren in Europa. 

Wedden op PSV – Sturm Graz

In de wedstrijd in Oostenrijk eindigde het 1-4 voor PSV. Sangare, Zahavi, Max en Vertesse scoorden de doelpunten. Sangare pakte vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog een rode kaart. De wedstrijd van een krappe acht weken terug zegt echter niets over de huidige vorm. De blessurebank bij de Eindhovenaren zit bommetje vol en de vorm van Sturm Graz is flink verslechterd. 

Een gokje op een doelpuntarme wedstrijd is daarom misschien een verstandige. Under 2.5 goals en PSV to win levert 3.85 keer je inzet op. Een exacte winstmarge van PSV van 2 goals levert 3.95 keer je inzet op. 

Qua doelpuntenmakers is Calos Vinicius de favoriet. Bij een goal van de Braziliaan krijg je 1.88 keer je inzet terug. Scoort hij de eerste of de laatste dan is dat 4.35 keer je inzet waard. 

Denk je dat Götze het verschil kan maken? Super Mario heeft een odd van 2.65. Als hij de openingstreffer of de laatste goal van de wedstrijd maakt levert dat 6.5 keer je inzet op. De moeite waard aangezien Götze sinds de wedstrijd tegen Sociedad droog staat. 

Aan Graz-zijde is Yeboah de favoriet voor een doelpunt. De speler die dit weekend tweemaal trefzeker was vertegenwoordigt een odd van 5

Een zeer riskante weddenschap maar het overwegen waard is; Yeboah en Götze scoren, PSV wint en er vallen meer dan 1.5 doelpunten. Betcity keert hier 16 maal je ingezette bedrag voor uit. 

Ook interessant