Komende zaterdagmiddag ontvangen de Eindhovenaren Vitesse. PSV profiteert natuurlijk flink van de twee gelijke spelen van concurrent Ajax tegen respectievelijk Go Ahead en Heracles. Het puntentotaal is inmiddels weer rechtgetrokken.

Feyenoord heeft met één wedstrijd minder nog de kans om koploper te worden bij winst in de inhaalwedstrijd. Hierdoor is de titelstrijd al vóór de winterstop aangebroken. Het traditionele trio wordt op de hielen gezeten door FC Utrecht en Vitesse. De onderlinge ontmoeting tussen PSV en Vitesse is dus een zeer belangrijke voor beide deelnemers. 

PSV

PSV won vier van de laatste vijf wedstrijden en verloor alleen de onderlinge ontmoeting met de Ajacieden. Met de derde plek in groep B in de Europa League is alles nog mogelijk en hebben ze het nog zelf in de hand. Er moeten echter wel punten gepakt worden in de ontmoetingen met Sturm Graz en Real Sociedad die komen gaan. Eerst Vitesse thuis wat toch een moeilijke tegenstander genoemd mag worden.  

Vitesse

De Arnhemmers hebben zich redelijk herpakt na een matige start van het seizoen. Ook zij wonnen vier uit de laatste vijf wedstrijden. Voornamelijk de winst op Feyenoord en de nipte verliespartijen tegen Tottenham zorgen voor een flinke dosis zelfvertrouwen in de groep. Evenals PSV heeft ook Vitesse de Europese overwintering nog in eigen hand.

Stade Rennes en Mura zijn de tegenstanders van de zwart gelen. Met één puntje achterstand op Tottenham zijn er nog altijd mogelijkheden. Tegen PSV zal de ploeg van Letsch niet de favorietenrol krijgen maar hebben ze zeker een reële kans op resultaat. 

Eerdere ontmoetingen

In de laatste vijf ontmoetingen wist Vitesse één keer de zege te boeken. PSV won drie wedstrijden en één ontmoeting eindigde onbeslist. Eerder dit kalenderjaar won PSV de wedstrijd met 3-1 in Eindhoven. Roger Schmidt voerde toen gouden wissels door. Broja zette Vitesse na vier minuten al op voorsprong.

Vlak na rust wisselde Schmidt Guti voor Malen. In de 64e minuut kwam Götze voor Vertesse. In de 66e minuut scoorde Malen de gelijkmaker. Götze schoot PSV in de 86e minuut op 2-1 en maakte er twee minuten later nog 3-1 van. In Arnhem won Vitesse vorig seizoen met 2-1. Rasmussen en Openda scoorden voor Vitesse. Boscagli scoorde de enige PSV treffer. 

Wedden op PSV – Vitesse

In vier uit de laatste vijf ontmoetingen wisten zowel PSV als Vitesse tot scoren te komen. Alleen de 5-0 in 2019 was een uitzondering op de regel. Ook werden er in 4 van de 5 ontmoetingen meer dan 2.5 goals gescoord. Deze beide weddenschappen leveren mooie quoteringen op. Betcity betaalt 1.72 uit voor beide teams scoren. Over 2.5 doelpunt levert 1.54 op. 

Als je een betbuilder maakt met beide teams scoren, over 2.5 doelpunt en PSV wint de wedstrijd levert dat 2.8 keer je inzet op. Dezelfde weddenschap met de winst voor de bezoekers is goed voor 11.5 keer iedere ingezette euro. Een gelijkspel en over 1.5 doelpunt heeft een odd van 5.8

Voor het wedden op sport zijn Betcity en bet365 goede bookmakers.