De prijzenkast van Real Madrid puilt uit van het zilverwerk dat erin opgeslagen dient te worden. Los Blancos voegde met hun 2-0 overwinning op Eintracht Frankfurt afgelopen week een UEFA Supercup toe aan de verzameling. Het is de achtste Supercup die tentoongesteld gaat worden in Santiago Bernabeu. 

Komend weekend trapt Real Madrid het competitieseizoen af met een ontmoeting tegen het gepromoveerde Almeria. Het in 1989 opgerichte Almeria speelt na zeven seizoenen Segunda División weer in de La Liga. Het is de derde keer in de korte historie van de club dat ze promoveren naar de hoogste Spaanse klasse. Het is echter de eerste keer dat ze promoveren als kampioen. 

De verwachtingen van Almeria in de competitie zijn niet gigantisch hoog. Het doel dit seizoen is om te handhaven in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Wat betreft de openingswedstrijd tegen Los Blancos kan Almeria alleen stunten. Ieder resultaat dat tegen de regerend landskampioen kan worden behaald zal worden gevierd als een overwinning. 

Op papier kan dit zomaar eens het weekend worden voor een doelpuntenfestijn. In de zes eerder gespeelde wedstrijden tussen de beide ploegen in Bernabeu vielen er gemiddeld 4.8 doelpunten. De 8-1 in 2011 is de grootste uitslag tot op heden. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema maakten beide twee treffers, Adebayor scoorde een hattrick en Joselu, die het hele seizoen niet opgenomen was in de wedstrijdselectie mocht de laatste zes minuten van het seizoen spelen, het was immers de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij werd ingewisseld voor Benzema en scoorde de 8-1.

Karim Benzema kende vorig seizoen een waanzinnig jaar en maakte talloze belangrijke doelpunten voor Los Blancos. Tegen Eintracht Frankfurt afgelopen week wist hij de 2-0 te scoren waarmee hij zijn stempel op de wedstrijd drukte. 

Benzema scoorde drie keer eerder een hattrick voor Real in La Liga. De eerste was in 2015 tegen Rayo Vallecano (Madrid won de wedstrijd met 10-2). In 2019 tekende Benzema voor de enige drie treffers van de wedstrijd. Tegen Athletic Bilbao eindigde het in Bernabeu 3-0. Vorig seizoen scoorde Benzema een hattrick tegen Celta de Vigo. De wedstrijd eindigde in 5-2. 

Weet de Fransman komend weekend zijn vierde La Liga-hattrick te maken dan betaalt Jack’s je veertien keer je inzet uit. Scoort Benzema twee doelpunten komende zondag dan krijg je daar 4.35 keer iedere euro voor terug. In één van de laatste wedstrijden die Real speelde tegen Almeria gaf Benzema twee assists. Dat was het uitduel in 2014-2015. 

Ook interessant