In de laatste speelronde van de Champions League groepsfase nemen Real Madrid en Inter Milaan het tegen elkaar op. De beide ploegen strijden nog om de koppositie in groep D. Real heeft aan een gelijkspel genoeg aangezien ze met twee punten voor staan.

Inter moet winnen om de groepswinst te pakken. Beide teams zijn zeker van overwintering in de Champions League omdat Sheriff Tiraspol op 4 punten achterstand staat op Inter. Tiraspol heeft wél genoeg punten verzameld om na de winterstop in Europa te mogen blijven. Iets wat op voorhand als een onmogelijke opgave leek. 

Real Madrid

De Madrilenen lijken eindelijk weer ouderwets te winnen. In de Spaanse competitie staat de ploeg ruim bovenaan. Ze hebben zeven punten op Atlético, dat wel een wedstrijd minder heeft. Real Sociedad staat met het gelijke aantal wedstrijden ook op zeven punten. In de Champions League maakten de Madrilenen alleen in de tweede groepswedstrijd een gigantische glipper tegen Sheriff Tiraspol.

De overige wedstrijden sloten ze winnend af. De laatste verloren ontmoeting dateert van ruim twee maanden terug toen er nipt van Espanyol werd verloren. Sindsdien wonnen Los Blancos 9 wedstrijden en speelden ze er één gelijk tegen Osasuna. Ook wat betreft teamprestaties gaat het goed.

De oude vedette Benzema scoorde in 7 van de laatste 8 wedstrijden met zowel Frankrijk als met Los Blancos. Kortom is de spits op dreef. Maar ook Vinicius Junior maakt zich geregeld belangrijk voor het team. Zo scoorde hij de winnende in de 90e minuut tegen Sevilla. 

Internazionale

Bij Inter gaat het goed. Overwintering is veilig gesteld en in de Serie A doen ze nog mee om de titel. De Nerazzurri staan op twee punten achterstand van Napoli. Dit weekend staat een ontmoeting met AS Roma op het programma in Olimpico en daarna dus de Champions League wedstrijd tegen Real. Een moeilijk en druk programma volgt er dus voor de ploeg uit Milaan. De vorm is wél goed.

Net als Real heeft ook Inter haar laatste wedstrijd verloren een kleine twee maanden terug. Dit was de uitwedstrijd tegen Lazio. Daarna werden er 10 wedstrijden gespeeld waarvan ze twee wedstrijden gelijk speelden. De wedstrijd tegen Juve en de “uitwedstrijd” tegen AC Milan. De overige 8 wedstrijden in alle competities wonnen de Nerazzurri. 

Eerdere ontmoetingen

De eerdere wedstrijd deze groepsfase werd gespeeld in Giuseppe Meazza waar het heel lang gelijk bleef staan. Rodrygo besliste de wedstrijd in de 89e minuut voor Real door de 0-1 binnen te schieten. De statistieken waren echter nipt in het voordeel van Inter. 18 doelpogingen tegenover 12, 5 schoten op doel tegenover 2, 7 schoten naast doel tegenover 4. 

Inter en Real stonden al veel vaker tegenover elkaar. In het vorige Champions League seizoen werd ook tweemaal tegen elkaar gespeeld. Real sloot beide ontmoetingen winnend af. Inter wist deze eeuw nog niet te winnen van de koninklijke. De laatste keer dat Inter won was de 3-1 overwinning in 1998. In 2014 speelden de beide teams gelijk maar ging Inter door na spelen van penalty’s. Dit was in de strijd om de international Champions Cup. 

Wedden op Real Madrid – Internazionale

Een weddenschap op deze wedstrijd brengt leuke quoteringen met zich mee. Een gokje op Real is goed voor 2.02 keer je inzet. Wint Inter de wedstrijd dan levert dat 3.65 keer iedere euro op en een gelijkspel is goed voor 3.7 keer je ingezette bedrag. 

Een zeer dominant Inter levert een mooie quotering op. Inter wint beide helften is bij Betcity goed voor 13.0 maal iedere ingezette euro. 

Je kunt ook kiezen voor een combinatieweddenschap of betbuilder. Real wint, meer dan 3.5 doelpunten en beide teams scoren heeft een odd van 5.5. Dezelfde weddenschap maar met Inter als winnende partij heeft een odd van 10 keer je inzet. 

Als Real wint en beide teams komen niet tot scoren is 4.10 een zeer mooie quotering. Je weddenschap is goed als Real met 1-0 wint, dezelfde uitslag als in Giuseppe Meazza. 

Je kunt er ook voor kiezen om deze wedstrijd mee te nemen in een combinatieweddenschap met andere Champions League wedstrijden die avond.