Komende zaterdag neemt koploper Real Madrid het op tegen Sevilla. Op papier is dit een kraker en in het verleden zorgde deze ontmoeting voor mooie wedstrijden maar op dit moment lijkt het enkel de vraag met hoeveel verschil Real de wedstrijd naar zich toe trekt.

De Madrilenen zijn heer en meester in de Liga op dit moment terwijl Sevilla in een moeilijke fase zit. Kan de ploeg uit Andalusië iets forceren in Bernabeu? 

Real Madrid 

De Madrilenen weten simpelweg van geen ophouden, in de competitie pakt de ploeg van Ancelotti 28 punten uit 10 wedstrijden. Een gat van zes punten is het verschil met FC Barcelona, dat vorig weekend in een directe confrontatie werd verslagen. In de Champions League stevent de ploeg met 10 uit 4 af op een plaats in de knock-out fase. Het succes van Los Blancos is niet onopgemerkt.

Tijdens het jaarlijkse Ballon ‘d Or voetbalgala was bijna de hele groep van Real geselecteerd. Karim Benzema won de hoofdprijs. Hij sluit aan in het lijstje Di Stéfano, Kopa, Ronaldo, Zidane, Figo, Owen, Cannavaro, Kaká, Cristiano Ronaldo en Modric. Dit weekend speelt Real de ontmoeting met Sevilla. Deze wedstrijd dient gezien de staat van Sevilla gemakkelijk gewonnen te worden. 

Sevilla 

Het is een zeer slechte start van het seizoen voor de ploeg uit Andalusië. Na tien speelronden staat de ploeg op evenveel punten wat zeer ondermaats is. De ploeg stond op degradatieplekken waar ze zich vorig jaar nog in Champions League posities voetbalde. Met nog twee wedstrijden te spelen in de groepsfase lijkt Sevilla het na de winterstop te moeten doen met een plekje in de Europa League.

Komend weekend dus de intense wedstrijd tegen Real Madrid. Hoewel er na de trainerswissel tussen Lopetegui en Sampaoli iets meer punten worden gepakt dan in de eerste wedstrijden van het seizoen is dít de uitgelezen wedstrijd om een omslag te maken in het seizoen. Als er een resultaat kan worden geboekt tegen Real Madrid zal er weer een sprankje hoop opbloeien in Sevilla. De verwachtingen liggen niet bijster hoog. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

In totaal stonden de beiden ploegen al 169 keer eerder tegenover elkaar. Het gros van deze ontmoetingen vond plaats in de competitie en een aantal wedstrijden zijn in de beker afgewerkt. Dit weekend dus de 170e ontmoeting. Uit deze 169 wedstrijden won Real er 92. Sevilla won de wedstrijd 48 keer en 29 keer eindigde het gelijk. De laatste keer dat Sevilla in Bernabeu won was in 2009. Het eindigde toen 3-4. 

Wedden op Real Madrid – Sevilla 

Real is voor deze wedstrijd de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij een overwinning van de thuisploeg 1.36 keer je inzet terug. Een gokje op Sevilla heeft 9 als odd. Een gelijkspel tussen de beide ploegen betaalt 4.75 keer iedere ingezette euro uit. 

Een doelpunt van Ballon d’Or winnaar Karim Benzema heeft een odd van 1.58. Combineer je dat met een overwinning van Real en meer dan 3.5 treffers in de wedstrijd dan heeft Jack’s daar 3.55 maal iedere euro voor over.