Komende donderdag is het erop of eronder voor PSV. De ploeg van trainer Roger Schmidt moet een resultaat behalen tegen Sociedad om te overwinteren in de Europa League. Sociedad daarentegen is alleen bij winst zeker van de tweede positie in poule B. 

Real Sociedad 

De nummer vijf van Spanje draait een seizoen met ups en downs. De afgelopen weken zitten de Spanjaarden in een mindere fase. De ploeg mag zich de koning van de gelijke spelen noemen. Na de 2-2 tegen PSV in september werd er uit de 7 keer gelijk gespeeld uit de 17 gespeelde wedstrijden. Er werd 7 maal gewonnen en drie keer verloren.

Het beeld uit de laatste vijf wedstrijden geeft een ander perspectief. Buiten de gewonnen wedstrijd op Panaderia, respectievelijk de nummer 17 uit de Segunda División B verloren ze van AS Monaco, Espanyol en Real Madrid. Tegen Valencia werd de eerste wedstrijd na de interlandperiode gelijkgespeeld.

De ploeg van Alguacil kent nogal wat moeilijkheden en mede daarom is de ontmoeting met PSV niet een makkelijke. Desondanks heeft de ploeg veel individuele klasse waardoor ze binnen één flits de wedstrijd om kunnen draaien. In de eerdere ontmoeting had Sociedad minder dan 5 minuten nodig om twee keer te scoren. 

PSV 

Ook bij Schmidt zijn ploeg gaat het nog niet naar wens. Gezegd moet worden is dat de blessurebank overvol zit en de fysio’s van de club overuren draaien. Het gelijke spel tegen Heerenveen valt onder de categorie; onnodig. Vanuit Eindhovens perspectief is dit een extra tegenvaller omdat hiermee Ajax niet werd gestraft voor haar glippertjes. Afgelopen weekend revancheerden ze zich echter goed door met 4-1 de moeilijke wedstrijd tegen FC Utrecht te beslechten. Gakpo, Ramalho, Doan en Mwene scoorden namens de PSV’ers.

PSV heeft een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden neergezet. Tegen AS Monaco en Heerenveen moesten ze wel de punten delen. Tegen Sociedad komende donderdag mogen in theorie de Spanjaarden het spel gaan maken. PSV heeft genoeg aan een gelijkspel en kan dus in principe achteroverleunen.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit niet gebeuren want bij een stunt van Sturm Graz kunnen de Eindhovenaren zelfs nog eerste worden in de poule. PSV heeft een beter doelsaldo dus als ze in Sociedad winnen en Graz weet Monaco van zich af te schudden in eigen huis dan eindigt PSV eerste in een zwaarbevochten poule. 

Eerdere ontmoetingen 

Aan het begin van het seizoen stonden de beide ploegen tegenover elkaar in Eindhoven. Routinier Mario Götze maakte er na een halfuur spelen 1-0 van. Al snel kwamen Januzaj en Isak langszij om er 1-1 en 1-2 van te maken. Met een achterstand gingen de Eindhovenaren de rust in. Een kleine tien minuten na het aftrappen van de tweede helft wist Gakpo op aangeven van Götze er 2-2 van te maken.

PSV had in de wedstrijd meer balbezit (61% tegenover 39%) en maakte het spel. Er werd 14 maal een doelpoging gecreëerd, en er werden vijf schoten op doel gelost. Aan Spaanse zijde is het 7 keer gelukt om een kans te creëren met 4 schoten op doel. 

Wedden op Real Sociedad – PSV 

Voor een gokje op Real Sociedad – PSV is de thuisploeg bij de bookmakers de favoriet voor de overwinning. Een gokje op Real levert je 1.78 keer je inzet op tegenover 4.2 keer iedere euro op PSV. Een gelijkspel is goed voor 3.8 maal iedere ingezette euro bij Betcity. 

Een zeer mooie odd met een verdubbeling van je inzet krijg je terug als je inzet met een dubbele kans op PSV. Een gelijkspel of winst van PSV verdubbelt je inzet. 

Qua doelpuntenmakers krijg je bij een goal van Isak 2.12 keer je inzet terug. Aan PSV zijde is spits Vinicius goed voor 3.6 keer je inzet. Een doelpunt van de ervaren Duitser Mario Götze levert 5.2 maal je inzet op. 

Een riskante weddenschap die toch het overwegen waard kan zijn is de volgende: PSV wint, beide teams scoren en er worden meer dan 2.5 doelpunten gescoord. Betcity keert hiervoor 7.5 keer je inzet uit. Je weddenschap is dan bij een 1-2 overwinning of meer vanuit Eindhovense zijde goed. 

Ook interessant