De interlandbreak zit er weer op en de Eredivisie start weer. Er zullen nog zes speelrondes worden gespeeld binnen het aflopende kalenderjaar 2021. Ook komen er voor sommige Eredivisieploegen nog Europese wedstrijden aan. Deze zondag staat de ontmoeting RKC Waalwijk – Ajax op het programma. 

RKC Waalwijk

De Waalwijkers hebben als doel dit seizoen om zich te handhaven. Ze zijn redelijk begonnen aan het seizoen en staan nu op de veertiende plaats met elf punten. Zowel de weg omhoog als de weg naar beneden kan worden ingezet. Er is nog niks zeker maar als ze op de huidige voet door blijven gaan er her en der punten sprokkelen dan komt het aan het einde van het seizoen goed met de Waalwijkers.

Tegen Ajax is het recept duidelijk. Voor de eigen zestien hangen, schoten blokkeren en hopen op een snelle uitbraak. RKC was dicht bij resultaten de afgelopen twee wedstrijden. Vorig seizoen scoorde Haller al snel maar bleef het daarna spannend. In 2019 stond het met rust 0-0. Vlak na rust scoorde Tadic maar maakte Bakari gelijk. Promes wist uiteindelijk de score op 1-2 te laten eindigen. 

Ajax

De Amsterdammers waren waarschijnlijk het hardste toe aan een interlandbreak. De verspilde punten tegen Go Ahead en Heracles vielen zeer zwaar in de hoofdstad. Zeker ook omdat er geen enkele verklaring voor gevonden kon worden op voorhand. PSV werd ruim verslagen, Borussia Dortmund werd tweemaal weggespeeld en er waren geen gigantische wijzigingen in de basiself.

Ajax verspeelt een voorsprong in de Eredivisie van vier punten. Twee keer eindigde het in een saaie 0-0. Veel spelers konden tijdens de interlandbreak uitkomen voor het nationale team. Zo ook André Onana. De Kameroense keeper heeft zijn schorsing uitgezeten en mag weer onder de lat staan. Ten Hag zette de doelman in de wedstrijd tegen Go Ahead op de bank. Bij Kameroen startte hij wel en kwalificeerden hij zich voor Qatar 2022. Onana hield in de twee wedstrijden de 0.

In Amsterdam ligt de zaak Onana wat gevoeliger. Pasveer doet het erg goed en Jay Gorter moet eigenlijk voor zijn ontwikkeling ook minuten in Ajax 1 maken. Daarnaast heeft Onana zich verre van populair gemaakt bij de fanatieke achterban van Ajax. De keuze voor Ten Hag is zeer lastig, het is echter ook een luxeprobleem dat hij de keuze heeft.

Het programma van Ajax vóór de winterstop is niet misselijk. Na de wedstrijd zondag volgt woensdag de ontmoeting met Besiktas in Turkije. Sparta uit, Willem II thuis, Sporting thuis, AZ uit, KNVB Beker ontmoeting met Barendrecht. 19 december staat de Klassieker in de Kuip op het menu en de laatste wedstrijd is tegen Fortuna Sittard. 

Wedden op RKC Waalwijk – Ajax

De laatste vijf ontmoetingen won Ajax allemaal. Thuis gaat het veel gemakkelijker dan uit. De laatste drie thuiswedstrijden gingen gewonnen met 3-0, 6-1 en 3-0 terwijl het in Waalwijk 0-1 en 1-2 eindigde. RKC maakt het Ajax dus wel lastig in eigen huis. 

De verwachtingen zijn natuurlijk dat Ajax hier drie punten meeneemt, maar met de laatste twee Eredivisie duels in het achterhoofd liggen er mogelijkheden voor de thuisploeg. Een stunt van de thuisploeg lever 23 keer je inzet op. Een gokje op Ajax is 1.13 keer iedere euro waard. 

Een mooie weddenschap is under 3.5 goal met de odd van 1.98. In de laatste drie duels in Waalwijk zou deze weddenschap goed zijn. Het kan echter zomaar ook een schiettent worden. Over 5.5 goals levert 5.3 keer je inzet op. Een Asian handicap waarmee je RKC op 1.5 doelpunt voorsprong zet heeft een odd van 3.1

Michiel Kramer is de topscorer van de Waalwijkers, hij heeft er dit seizoen al vijf gemaakt, en ook op zeer cruciale momenten staat hij er. Een doelpunt van Kramer heeft bij Betcity een odd van 5.6, scoort hij de eerste of de laatste levert dat 17 keer je inzet op. Aan Ajax zijde zijn twee goals van Haller goed voor 4.1 keer je inzet. 

Een betbuilder die je kunt toepassen is Haller scoort, RKC komt niet tot scoren via beide teams scoren nee, Ajax wint, en over 3.5 goals in de wedstrijd. Deze combinatie heeft een odd van 5.4