Na Besiktas uit wacht zondagmiddag Sparta in Rotterdam. Voor beide ploegen een moeilijke wedstrijd. Sparta heeft een moeizame periode waarin de resultaten maar niet willen komen. Ajax thuis is niet direct de eerste tegenstander waar je punten kan pakken.

Voor de Amsterdammers is het echter ook geen makkie. Donderdag kwam de ploeg terug uit Istanbul na de gewonnen wedstrijd tegen Besiktas. Vreugde moet plaats maken voor een serieuze voorbereiding op Sparta. Ajax doet op drie fronten mee en heeft dus ook drie overvolle agenda’s. 

Sparta Rotterdam

De ploeg uit Spangen heeft eind november pas tien punten weten te verzamelen. Na dertien wedstrijden is dit niet heel best. Het staat daarmee ook op de zestiende positie. Na de achtste plek die vorig seizoen werd behaald is dit een flinke neerwaartse spiraal waarin de Rotterdammers terecht zijn gekomen.

Als je naar de uitslagen kijkt wordt Sparta echter niet vaak weggespeeld. De laatste keer dat ze met meer dan twee doelpunten verschil verloren was de 0-4 nederlaag tegen Cambuur eind september. Sindsdien verloor de club met 2-1, 3-2, 1-0, 0-1 en 0-1. Daartussen werd één gelijkspel behaald tegen Groningen. Er werd gewonnen van GVVV in de beker. En daarnaast werd er een knappe uitoverwinning in Tilburg geboekt op Willem II. Het eindigde hier maar liefst 0-3 in het voordeel van Sparta.

“Het Kasteel” kan dit seizoen nog geen extra energie geven. Tot dusverre werd alleen van Fortuna Sittard gewonnen in eigen huis. De verwachtingen tegen Ajax zijn dan ook niet opperbest. Tegenhouden en de schade beperken zal het devies zijn voor komende zondag.  

Ajax

Vijf uit vijf Champions League wedstrijden gewonnen. Haller is met negen treffers gedeeld topscorer en de eerste plek is veiliggesteld. Ajax wist nog nooit alle groepswedstrijden te winnen en kan dus tegen Sporting begin december geschiedenis schrijven. Feest alom in Amsterdam waar ze op een Europese wolk zitten.

Maar dan rest er nog de Eredivisie en de Beker. De kalender van Ajax zit namelijk bomvol. Ajax heeft een brede selectie en Ten Hag kan veel spelers speeltijd geven. Zo startte Onana weer in de basis en kreeg ook Taylor tijd tegen Besiktas. Zondag volgt Sparta uit. Een wedstrijd die gewonnen moet worden maar ook een pot die veel vergt van de spelers.

Vaak zijn het deze wedstrijden waar Ajax het kan verspelen. Dit zagen we vlak voor de interlandbreak ook met de twee slordige gelijke spelen. Ten Hag zal misschien wederom met een verrassende opstelling komen om nieuwe spelers tijd te gunnen en de routiniers ietwat rust te geven.  

Wedden op Sparta – Ajax

Een stunt van de Rotterdammers is zeer onwaarschijnlijk. De laatste keer dat Sparta resultaat boekte tegen Ajax was in 2009 toen het 0-0 in de ArenA eindigde. In Het Kasteel overrompelde Sparta in datzelfde seizoen en wonnen ze met 4-0. Duplan, Rose, John en Adeleye scoorden namens Sparta. 

Er vallen geregeld veel doelpunten in de ontmoeting tussen de beide ploegen. De 0-1 in 2020 is dan ook een aparte uitslag in de rest van het rijtje. Gemiddeld vielen er sinds de 0-0 in 2009 3.9 doelpunten in de wedstrijden tussen Sparta en Ajax. Meer dan 4.5 doelpunten voor 3.25 is dan ook een mooie odd die je kunt meepakken op BetCity. 

Sparta kwam in vier uit de laatste vijf wedstrijden tot scoren. Beide teams scoren en Ajax wint is goed voor 2.63 op BetCity. 

Bet365 keert zes keer je inzet uit voor het eerste doelpunt van Klaassen. Bij veel corners kan Alvares een goal meepakken. De 1 meter 87 lange middenvelder vertegenwoordigt 8 keer je inzet. 

Een hattrick van Haller betaalt bij Betcity 15 keer je inzet uit. 

Ook interessant